Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Somija pieveic Čehiju un uzvar D apakšgrupā

Somija pieveic Čehiju un uzvar D apakšgrupā
Somija cenšas iekarot čehu vārtus

Pasaules hokeja čempionātā apakšgrupu pēdējā kārtā šovakar Somija ar 4:3 pārspēja Čehiju un izcīnīja pirmo vietu D apakšgrupā.

Līdz šim abas komandas apakšgrupā bija izcīnījušas divas vietas un pēdējā kārtā noskaidroja attiecības savā starpā. Bīstamu epizodi piektajā minūtē pie somu vārtiem izveidoja Jaromirs Jāgrs, bet pēc neilga brīža tikai ar pārkāpumu somi spēja apturēt čehus. Mazākumā somi veiksmīgi aizsargājās, bet čehi tikai uz mirkli spēja nostāties Somijas aizsardzības zonā. Vadībā somi izvirzījās pirmās trešdaļas vidū, kad čehu aizsardzības zonā lielā ātrumā iegāja Niko Kapanens un raidīja ripu vārtos - 1:0. Jau pēc brīža čehi nopelnīja noraidījumu, un pēc neveiksmīga Somijas aizsarga kritiena pie savas zilās līnijas Čehija aizskrēja uzbrukumā, Tomašam Rolinekam izlīdzinot rezultātu (1:1). Spēle vidusdaļā kļuva ātrāka, un to izmantoja Miroslavs Blataks, panākot jau 2:1 Čehijas labā.

Otrās trešdaļas sākumā abas komandas sapelnīja vairākus noraidījumus, un tieši pēc abpusējā soda izciešanas Čehija realizēja vairākumu. Precīzi meta Alekss Kotaliks. Čehija turpināja noraidīties un somiem un papildus vārtu gūšanas iespējas. Vienā tādā reizē somi to beidzot izmantoja, kad ripu vārtos raidīja Ville Koistinens - 2:3. Tad spēlētāji aizvien vairāk iesaistījās atklātā spēlē, un momenti bija pie abiem vārtiem. Minūti pirms otrās trešdaļas beigām čehi palika trijatā, un pēc neilga brīža Kapanens guva savus otros vārtus, izlīdzinot rezultātu 3:3.

Uzvaras vārtus somi guva pēdējās trešdaļas pašā sākumā, kad lieliski nospēlēja Niklass Hagmans. Turpinājumā spriedze tikai pieauga, un iniciatīvu pārmaiņus uzņēmās abas komandas. Divreiz čehi noņēma vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču pārspēt Somijas vārtsargu Peku Rinni viņiem vairs neizdevās.

Jau rīt otrā posma spēli pret Kanādu aizvadīs Čehija un Norvēģija spēlēs pret Baltkrieviju, bet piektdien Somija tiksies ar Slovākiju.

Pasaules čempionāts hokejā, D apakšgrupa

Somija - Čehija 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Vārti: 1:0 N Kapanen (Miettinen), 1:1 Rolinek (Marek), 1:2 Blatak (Jagr), 1:3 Kotalik (Hlinka), 2:3 Kiostinen (N Kapanen, S Kapanen), 3:3 Kapanen (Hyvonen, Miettinen) , 4:3 Hagman (N Kapamen, Koistinen)
Vārtos: Rinne - Stepanek
Soda minūtes: 10:24
Metieni: 33:21

D apakšgrupa

VKomandaSP
1.Somija39
2.Čehija36
3.Norvēģija32
4.Dānija31

Informācija tiks papildināta...

Izmantotie resursi:
iihf.com