Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Negrasāmies zviedrus respektēt"

Vītoliņš: "Negrasāmies zviedrus respektēt"
Latvijas izlases smadzenes - Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kā pirms šodien paredzētās Pasaules hokeja čempionāta spēles Latvijas medijiem izteicās Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš - "šie ir citi zviedri un mēs nekādā ziņā negrasāmies "baidīties no krekliem"."

"Esam jau daudzas reizes spēlētājiem atgādinājuši, ka šie vairs nav tie zviedri ar daudzām NHL superzvaigznēm. Jā protams, ka esam redzējuši, kā viņi spēlēja pret Austriju, bet tik un tā - negrasamies viņus respektēt un "baidīties no krekliem"," stāsta Harijs Vītoliņš.

"Uzdevums ir vienkāršs - jāliek zviedriem nervozēt, uzturoties pretinieku zonā pēc iespējas vairāk un tad arī varam cītnīties. Zviedri ļoti labi uzbrukumā prot pieslēgt savus aizsargus, kas bija mūsu kļūda spēlē pret ASV - uzbrukumā spēlējām faktiski trīs pret pieciem."

"Jūtamies labi. Noskaņojums ir labs un neviens nav atzinis, ka nepietiktu spēka. Spēlē pret ASV, salīdzinājumā ar tās dienas treniņu, bija ļoti krasa gaisa temperatūras atšķirība. Lai arī vēlāk statistikā bija redzams, ka katra maiņa uz ledus uzturējusies vidēji 42-49 sekundes, tomēr spēles sākumā pirmās divas maiņas nedaudz pārforsēja, līdz ar to nespēja ieiet normālā ritmā - bija aizelsušās.

Uz jautājumu, vai izlase nevēlas atteikties no ciešās segšanas - cilvēks pret cilvēku, jo tomēr atpaliekam individuālajā meistarībā, Harijs Vītoliņš atzina, ka "cieši jāsedz jebkurā gadījumā, tomēr nedrīkst pieļaut tādas kļūdas no laukumu stūriem, kad pretinieks pirmais izraujas uz vārtiem. Aizsargi nedrīkst zaudēt pozīciju, kā tas notika pret ASV. Piedevām, zviedri ļoti labi pārorientējās no aizsardzības uzbrukumā un otrādi. Jau ar to viņi katru reizi pāris sekundes iegūst, bet ja vēl viņiem ļauj spēlēt, tad viņi vispār jūtas kā zivs ūdenī, līdzīgi kā spēlē pret Austriju."

Jautāts par vārtsargu izvēli šai spēlei, Vītoliņš atzina, ka "Vasiļonoks esot runājis ar abiem vārtsargiem un tas ir lēmums, kuru pieņem viņi. Kā jau teicu pirms tam, mēs šajā procesā nejaucamies."