Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Somi uzvar dāņus

Somi uzvar dāņus
Somi svinot vārtu guvumu
Foto: AFP

Šodien pasaules čempionātā hokejā D grupas otrajā spēlē Somija ar 5:1 pārspēja Dāniju, tādējādi izcīnot otro uzvaru divās spēlēs. Divus vārtus somu labā guva Anti Mietinens un Niko Kapanens.

Šovakar D grupā vakara spēlē Somija cīnījās pret Dānijas izlasi. Pirmajās spēlēs Somija uzvarēja, savukārt Dānija piedzīvoja zaudējumu.

Pirmais periods tika aizvadīts ar nelielu Somijas izlases pārsvaru, tomēr tie nespēja izmantot savus vārtu gūšanas momentus. Par pārsteigumu, pirmie vārtus guva dāņi - desmitajā minūtē precīzs bija Julians Jakobsens. Vadību gan visu periodu dāņiem neizdevās noturēt, jo daudz aktīvāk kļuva Somijas hokejisti, kuru uzbrukumi bija vēl bīstamāki. Vienā no tiem trīs minūtes līdz perioda beigām izlīdzinājumu panāca Anti Mietinens. Līdz perioda beigām nekas nemainījās un pirmās divdesmit minūtes noslēdzās ar 1:1.

Otrais periods arī pagāja ar somu pārsvaru. Somijas izlases uzbruka jau daudz vairāk, neļaujot dāņiem izveidot kādu bīstamu situāciju. Jau perioda otrajā minūtē somus vadībā ar 2:1 izvirzīja Tomass Pilmans. Arī perioda turpinājumā somi uzbruka daudz vairāk, savukārt dāņiem nācās aizsargāties un gaidīt savu iespēju doties pretuzbrukumā. Tomēr somu ofensīva deva rezultātu, jo Mietinens guva savus otros vārtus spēlē, panākot jau 3:1 par labu Somijai. Trešdaļas beigās Dānijai radās divas izdevības samazināt pārsvaru, izmantojot kādu no vairākumiem, tomēr arī šīs iespējas palika neizmantotas un pēc otrā perioda Somija jau atradās vadībā ar 3:1.

Trešajā trešdaļā somi turpināja būt daudz aktīvāki, vairāk uzbrūkot un mēģinot palielināt rezultātu starpību, kas ar somiem trešdaļas desmitajā minūtē arī izdevās, kad precīzs bija Niko Kapanens. Pēc šī vārtu guvuma jau somi praktiski bija nodrošinājuši uzvaru arī visā spēlē. Arī perioda beigās Kapanens guva vēl vienus vārtus, tādējādi panākot jau 5:1, kas bija arī beigu rezultāts visā spēlē. Somi izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, savukārt dāņiem šis bija otrais zaudējums.

Pasaules čempionāts hokejā. D grupa

Somija - Dānija 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Vārti: 10:03 Jakobsens (Kristensens) 0:1, 17:40 Mietinens (Ninimā) 1:1, 21:58 Pilmans (Hivonens, Imonens) 2:1, 34:42 Mietinens (Kapanens, Hagmans) 3:1, 51:51 Kapanens (Mietinens, Numelins) 4:1, 59:42 Kapanens (Hivonens) 5:1
Metieni: 38:19
Vārtsargi: Ramo: Dahms
Soda minūtes: 10:14

Izmantotie resursi:
iihf.com


Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
76

Znaroks izlasi trenēs arī turpmāk

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atklājis, ka panākta konceptuāla vienošanās ar Oļegu Znaroku par Latvijas valstsvienības galvenā trenera darba turpināšanu, vēsta laikraksts "Diena".
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
38

eSports.lv vērtē Latvijas hokeja izlasi

Pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules hokeja čempionāta Šveicē, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja augsto septīto vietu, mūsējiem prēmijas vēl nav izdalītas. Tikmēr portāls eSports.lv pasteidzies "izlikt atzīmes" katram mūsu hokejistam, ar ko arī piedāvājam iepazīties.
Martins Senluī demonstrē savu tehniku
Foto: AP
32

Kanādieši - izcilnieki statistikas rādītājos

Vakar vēlu vakarā noslēdzās 2009. gada pasaules čempionāts hokejā. Par čempioniem kļuva Krievijas izlases hokejisti, savukārt Latvijas valstsvienība izcīnīja cienīgo 7. vietu. Pienācis laiks atskatīties uz turnīra statistikas rādītājiem.