Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Pēc 1. trešdaļas pret zviedriem 0:1

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pēc 1. trešdaļas pret zviedriem 0:1
Edgars Masaļskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Šveicē pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase aizvada savu otro spēli. Pēc pirmās trešdaļas mačā ar Zviedrijas valstsvienību mūsējie atrodas iedzinējos ar 0:1.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Latvijas izlase sīvā cīņā atzina ASV pārākumu ar 2:4, bet Zviedrija čempionātu sāka ar pārliecinošu uzvaru pret austriešiem ar 7:1. Nepārprotami, ka pirms šīs dienas mača par izteiktiem favorītiem tika uzskatīti mūsu pretinieki zviedri.

Mūsējie spēli iesāka ļoti uzmanīgi, varbūt pat nedaudz bailīgi, praktiski nedomājot par uzbrūkošām darbībām un uztraucoties tikai par savu vārtu drošību. Tas gan netraucēja Matiasam Veinhandlam iziet brīvi pret mūsu vārtiem - Edgars Masaļskis glāba. Nedaudz negaidīti pirmo latviešu ofensīvu organizēja mūsu ceturtā, Aigara Cipursa, maiņa. Svarīgākais gan, ka izdevās neielaist ātri un ievirzīt spēli līdzīgā cīņā, ilgāku laiku saglabājot bezvārtu neizšķirtu - arī zviedru draudīgais vairākums palika neizmantots. Ritot laikam, mūsējie jutās aizvien drošāk, un 12. minūtē, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas meta Lauris Dārziņš, zviedrus glāba tikai vārtsarga Stefana Līva veiksmīgā spēle. Vēlāk jau pats Miķelis pēc lieliskas Oļega Sorokina piespēles varēja iemest, taču atkal kā mūris bija Līvs. Un jau pēc brīža Latvijas izlase nonāca zaudētājos - zviedru supertalants Linus Umarks no neliela attāluma iemeta vārtos Masaļska pirms tam atvairītu ripu. Atlikušās pirmās trešdaļas minūtes latvieši aizvadīja pārliecinoši, tiesa, ejot pārtraukumā, mūsējo saturīgais sniegums nedeva kaut neizšķirtu - 0:1.

Pasaules čempionāts hokejā, C apakšgrupa

Zviedrija - Latvija 1:0 (pēc pirmās trešdaļas...)
Vārti: 1:0 Umarks (Harju, Grosmans) 15:26.
Vārtos: Līvs - Masaļskis.
Soda minūtes: 2:4.
Metieni: 13:6.

Latvijas izlases spēlētāju maiņas: Masaļskis; K.Rēdlihs - Skrastiņš, Galviņš - Pujacs; Laviņš - Sotnieks; Sorokins - Jerofejevs; Karsums - Sprukts - Ankipāns; Ņiživijs - Vasiļjevs - Cipulis; Dārziņš - Bērziņš - M.Rēdlihs; Jekimovs - Cipruss - Džeriņš.