Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2728, Did:0, useCase: 3

Paste: Čehijas izlasi ilgdzīvotājiem nepieskaitīju

Guntars Paste
Guntars Paste

Paste: Čehijas izlasi ilgdzīvotājiem nepieskaitīju
Jaromīrs Jāgrs
Foto: AFP/Scanpix

2015. gada pasaules čempionāta hokejā pusfinālu vakar sasniedza Amerikas Savienotās Valstis, Kanāda, Krievija un laukuma saimniece Čehijas izlase. Pēc Olybet eksperta Guntara Pastes domām, krievu sabalansētais sastāvs - līderu lomu var uzņemties jebkurš virknējums - īsajā turnīrā amerikāņiem vēlreiz nezaudēs, lai gan Aleksandra Ovečkina pievienošanās varētu neatstāt pozitīvu efektu. Otrā pusfinālā tiksies divas dažāda līmeņa komandas.

Bez mazākās vilcināšanās un šaubām varu teikt, ka labākais ceturtdaļfināls norisinājās Ostravā starp Krievijas un Zviedrijas izlasēm, un būs maz cilvēku, kas tam nepiekritīs. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:3 zviedri nodemonstrēja raksturu, un kas zina, kā beigtos spēle, ja Jevgeņija Malkina mestā ripa netrāpītu aizsargam pa slidu. Pēdējā trešdaļā viņiem piederēja nospiedošs pārsvars, izdevās panākt neizšķirtu, bet sekoja auksta duša un vēlāk arī metiens tukšos vārtos.

Krievijas valstsvienība neuzvarēja bez problēmām, bet nedomāju, ka komanda nosēdās - tā spēlē kā mašīna, jebkurš virknējums ir augstākās klases, kamēr zviedriem viss trieciens bija jāuzņem Filipam Fošberjam, Antonam Landeram un Luī Ēriksonam. Šķita, ka viņi vispār laukumu nepamet - grozīja tādus virpuļus, rāva krievus uz pusēm. Krieviem ir sabalansēts sastāvs, izcelties var jebkura maiņa, bet šoreiz lielisku maču aizvadīja pasaules mēroga zvaigznes - Jevgeņijs Malkins un Vladimirs Tarasenko.

Lai gan Aleksandrs Ovečkins ir Oļega Znaroka spēlētājs, vietas meklēšanā zvaigžņotam spēlētājam neko pozitīvu nesaskatu, jo tas parasti labi nebeidzas, kāds noteikti uzmetīs lūpu. Tāpat kā Čehijas izlasē - labi, Jaromīrs Jāgrs aizvadīja fenomenālu spēli, gūstot divus vārtus un atdodot vienu piespēli, bet tad, kad biju Prāgā, izskatījās, ka čehu mērogiem savākts pārāk zvaigžņots sastāvs. Vairākumā laukumā gāja un ar ripu bija tikai Jāgrs, bet arī pārējie grib spēlēt. Neko labu tajā nesaskatu. Protams, krieviem ir savainojumu jautājums, piemēram, Jevgeņijs Dadonovs pret zviedriem laukumā devās ar traumu, bet Danisam Zaripovam turnīrs beidzās nesācies.

Jāatzīstas, ka Čehijas izlasi nepieskaitīju ilgdzīvotājām, nedomāju, ka viņi aizies garām Somijai. Lai gan somi pie 3:3 paši atveda golu: neizmeta ripu ārpus zonas, sākās cīņa gar apmalēm, Jāgrs izbrauca vārtu priekšā un iemeta Pekam Rinnem tuvajā stūrī. No četrām palikušajām komandām laukuma saimnieki ir vājākā, kamēr zviedri, kas visu čempionātu rādīja foršu, sakarīgu un acij tīkamu hokeju, brauc mājās. Iespējams, sniegumu iespaidoja pārbrauciens no Prāgas uz Ostravu, jo pirmajā trešdaļā viņi izskatījās ļoti slikti, bet otrās sākumā nesaprotami palaida Malkinu viens nullē...

Par Krievijas izlases nākamo pretinieci Ameriku: būs interesanti paskatīties, jo divas reizes vienai komandai šādā turnīrā zaudē ļoti reti. Ja vajadzētu derēt, noteikti izvēlētos krievus. Otrā pusfinālā čehiem daudz variantu pret Kanādas izcilo uzbrukumu nav, būs vēl viens zaudējums savstarpējā mačā. Kanādieši ir klasi augstāka, labāka, ātrāka komanda, mājiniekiem neizdosies izlīst kā pret somiem.

Turnīra laikā iepatikās Zviedrijas izlase, bet tādas ir izslēgšanas spēles - pirmās sliktās minūtes čempionātā maksā dārgi. Tagad atliek gaidīt sapņu finālu: Kanāda pret Krieviju!

     [+] [-]

, 2015-05-15 08:50, pirms 9 gadiem
Es ar par sapņu finālu: Krievija -Kanāda

     [+] [-]

, 2015-05-15 09:15, pirms 9 gadiem
Es ar' par sapņu finālu: Kanāda-ASV

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 10:25, pirms 9 gadiem
baisulis rakstīja: Es ar' par sapņu finālu: Kanāda-ASV
par bronzu ..

     [+] [-]

, 2015-05-15 10:26, pirms 9 gadiem
sapņu fināls ar gūtajiem vārtiem pagarinājuma pēdējās sekundēs

  -2 [+] [-]

, 2015-05-15 12:44, pirms 9 gadiem
jurixxx rakstīja: sapņu fināls ar gūtajiem vārtiem pagarinājuma pēdējās sekundēs
Man nebūtu iebildumu arī pret bullīšiem..

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 15:39, pirms 9 gadiem
Somiem pietrūka Sēlannē.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 17:18, pirms 9 gadiem
Un Latvijai Ozoliņa........

     [+] [-]

, 2015-05-16 10:00, pirms 9 gadiem
Neticu, ka Guņa Forsbergu sauc par Foršberju....