Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' līderim Aikelam domstarpības ar komandu un atņemta kapteiņa uzšuve

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Sabres'' līderim Aikelam domstarpības ar komandu un atņemta kapteiņa uzšuve
Džeks Aikels. Foto: AFP/Scanpix

Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo ''Sabres'' ģenerālmenedžeris Kevins Adamss preses konferencē pirms pirmā treniņa apgalvoja, ka vienībai joprojām esot domstarpības ar tās līderi Džeku Aikelu, kuram līdz ar to atņemta kapteiņa uzšuve.

Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo ''Sabres'' šodien rīkoja preses konferenci, kurā ģenerālmenedžeris Kevins Adamss iepazīstināja klātesošos ar jaunumiem.

Karstākais jautājums bija saistībā ar vienības līdera Džeka Aikela statusu. Hokejists iepriekšējās sezonas beigās pauda neapmierinātību ar kluba rīcību, neļaujot viņam veikt operāciju. Hokejists guva kakla traumu un abām pusēm atšķīrās veids, kā no tās jāatgūstas. Kamēr hokejists vēlējās ķirurģisku iejaukšanos, tikmēr vienības ārsti šādu ideju neatbalstīja. Kopumā Aikels nav spēlējis kopš 7. marta.

Lai arī ieradies komandas rīcībā, Aikels nav izgājis fiziskos testus, paziņoja ģenerālmenedžeris, pie reizes, atklājot, ka abām pusēm joprojām nav atrisinātas domstarpības: ''Mēs visi varam piekrist tam, ka nevēlējāmies pieļaut operāciju. Diemžēl vakar Džeks neizgāja testus. Šobrīd viņš nevēlas turpināt ārstēšanos tā kā to norāda mūsu ārsti. Strādāsim, lai atrastu situācijai risinājumu.''

Tāpat apmaksātākais ''Sabres'' hokejists vairs nav komandas kapteinis. ''Runāju ar Džeku pirms divām dienām, bet vakar to paziņoju komandai - Aikels vairs nav mūsu kapteinis. No mūsu skatupunkta, kapteinim jābūt komandas sirdij, bet šobrīd esam situācijā, kad jutām, ka ir pienācis laiks pārmaiņām,'' lēmumu komentēja Adamss.

Tāpat ''Sabres'' ģenerālmenedžeris atzina, ka komandā visi hokejisti ir vakcinējušies pret Covid-19, kā to nosaka līgas protokols. Bufalo ''Sabres'' gatavošanos sezonai sāks ar pārbaudes spēli 28. septembrī pret Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''.

Džekam Aikelam ir spēkā esošs līgums ar Bufalo ''Sabres'' līdz 2026. gada vasarai, ik sezonu pelnot desmit miljonus ASV dolārus. Kopš draftēšanas ar otro numuru Aikels "Sabres" rindās aizvadījis sešas sezonas. Viņš spēlējis pie četriem galvenajiem treneriem un trim ģenerālmenedžeriem. Pagājušajā sezonā Aikels 21 spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un 16 piespēlēm, cīnoties arī ar citiem savainojumiem. Karjeras griezumā 375 spēlēs centrs guvis 355 punktus.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-23 16:42, pirms 3 gadiem
Ko nozīmē "kapteiņa apsējs"?

  +4 [+] [-]

, 2021-09-23 16:51, pirms 3 gadiem
Franko rakstīja: Ko nozīmē "kapteiņa apsējs"?
kad autoram futbols un hokejs ir viens un tas pats

  +3 [+] [-]

, 2021-09-23 17:08, pirms 3 gadiem
Te izklausās pēc vēl viena Kavai varianta
Ja spēlētājs saka ka vajag operāciju tad ne jau klubs to aizliegs
Buffalo menedžements pēc pajoliem izklausas jau kārtējo gadu

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 17:13, pirms 3 gadiem
Kā klubs var sasniegt rezultātus, ja komandas iekšienē valda šādā atmosfēra? Tas klubs ir nolemts, nekas tur nebūs ne šogad, ne vēl tuvākos gadus. Briesmīga vide

  -1 [+] [-]

, 2021-09-23 17:31, pirms 3 gadiem
Cerams ka izmetīs uz dinamo riga

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 17:56, pirms 3 gadiem
hockeyekspart2 rakstīja: Cerams ka izmetīs uz dinamo riga
Cerams jau ka nē
No vienas bedres ielektu vēl dziļākā bedrē

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 18:42, pirms 3 gadiem
hockeyekspart2 rakstīja: Cerams ka izmetīs uz dinamo riga
Rīgā par to tikai priecātos. Un visā KHL Aikels gan diez vai būtu laimīgs.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-23 19:07, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Rīgā par to tikai priecātos. Un visā KHL Aikels gan diez vai būtu laimīgs.
Pārlidojumā laikā uz Vladivostoku izlēktu no lidmašīnas

     [+] [-]

, 2021-09-23 19:23, pirms 3 gadiem
10 miljoni sezonā par 2 goliem

  +8 [+] [-]

, 2021-09-23 19:30, pirms 3 gadiem
Pienākusi Girgensona kārta pielaikot kapteiņa kreklu. Abpusēja uzticība vairāku gadu garumā. Kā nekā all star spēlē arī piedalījies. Kāpēc ne? Ja savulaik Žoltoks bija Wild kapteinis nebūdams līgas zvaigzne, tad Girgensons arī var.

  -2 [+] [-]

, 2021-09-23 20:05, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Pienākusi Girgensona kārta pielaikot kapteiņa kreklu. Abpusēja uzticība vairāku gadu garumā. Kā nekā all star spēlē arī piedalījies. Kāpēc ne? Ja savulaik Žoltoks bija Wild kapteinis nebūdams līgas zvaigzne, tad Girgensons arī var.
Lai būtu par kapteini ir jākominicē ar komandu, bet Girgensons jau no pirmās sezonas ar nevienu nerunā un ģērbtuves klausās mūziku savā nodabā

  +2 [+] [-]

, 2021-09-24 00:22, pirms 3 gadiem
Cik es esmu sapratis no medijiem, tad runa nav par to vai vajag operāciju, bet par operācijas veidu. Ir kaut kāda klasiskā, ko vēlas klubs, bet Aikelam ir savs ārsts, kas iesaka kaut kādu jaunāku metodi, kas nav uz pro atlētiem mēģināta. Un tā kā Aikels grib prom, tad šis tiek sakāpināts, lai dzītu stūrī Bufalo, bet nu pašam jau arī atspēlējas, jo neviens negrib principā ilgtermiņā traumētu čali par 10M gadā.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-24 00:24, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Pienākusi Girgensona kārta pielaikot kapteiņa kreklu. Abpusēja uzticība vairāku gadu garumā. Kā nekā all star spēlē arī piedalījies. Kāpēc ne? Ja savulaik Žoltoks bija Wild kapteinis nebūdams līgas zvaigzne, tad Girgensons arī var.
Žoltoks bija kapteinis rotācijas kārtībā, kas bija Wild tā laika piegājiens kā jaunam klubam. Laikam ik pēc mēneša kapteinis mainījās. Tagad klubi drīzāk spēlē bez (piem. Rangers) nekā taisa bardaku ģērbtuvē un ar medijiem.