Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Girgensona ''Sabres'' sezonu sāk ar uzvaru, Pitsburga triumfē bez Bļugera

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Girgensona ''Sabres'' sezonu sāk ar uzvaru, Pitsburga triumfē bez Bļugera
Zemgus Girgensons (#28) Bufalo ''Sabres'' pirmajā regulārās sezonas spēlē pret Otavas ''Senators''. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) desmito sezonu šonakt uzsāka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņa pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' savā laukumā ar 4:1 apspēlēja Otavas ''Senators''. Pitsburgas ''Penguins'' bez Teodora Bļugera tikmēr izcīnīja uzvaru pret Arizonas ''Coyotes'' - 6:2.

• ''Sabres'' kapteiņa asistents Zemgus Girgensons laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 13 minūtes. Tajās viņš izpildīja trīs metienus uz vārtiem, vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku izdarīto metienu. Latvietis spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

• 41 gadu vecais Bufalo kluba vārtsargs Kreigs Andersons tika galā ar 35 no 36 ''Senators'' metieniem.

• Pirmajā periodā vārtus guva tikai viesi. Savu kontu ''Sabres'' atslēdza vien spēles 25. minūtē, kad pirmos vārtus NHL karjerā guva 20 gadus vecais vācu uzbrucējs Džons Peterka.

• Uzvaru nesošos vārtus nepilnas trīs minūtes vēlāk Bufalo kluba labā guva Rasmuss Dalīns, bet spēlei punktu pielika Viktors Olofsons, kurš ripu divreiz raidīja tukšos Otavas vārtos.

• Tieši Andersons, Peterka un Olofsons tika atzīti par mača trim vērtīgākajiem spēlētājiem jeb zvaigznēm.

• Abām komandām bija iespēja četras reizes spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču vārti tika gūti tikai vienādos sastāvos. Otavas hokejisti dominēja spēka spēlē, izdarot divreiz vairāk spēka paņēmienu (18:9), taču veiksme šoreiz bija Bufalo pusē.

Teodors Bļugers Pitsburgas uzvarā laukumā nedevās. Viņš septembra izskaņā komandas treniņā iedzīvojās savainojumā. Lai gan latviešu hokejists ir atgriezies uz ledus, komanda izlēma saudzēt Bļugeru un laukumā sezonas pirmajā spēlē nelaist.

• Sezonu ar trim rezultativitātes punktiem iesāka ilggadējais pingvīnu kapteinis Sidnejs Krosbijs (1+2). Viņš šajā mačā uzstādīja arī kluba rekordu, sākot jau savu 18. sezonu Pitsburgas rindās. Iepriekšējais rekords piederēja Mario Lemjē, kurš ''Penguins'' sastāvā pavadīja visas 17 sezonas, kuras viņš spēlēja NHL.

• Pitsburga spēli iesāka ar jaudu un jau sestajā minūtē atradās vadībā ar 3:0. Mača turpinājumā komanda nedaudz samazināja tempu, tomēr izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

• ''Penguins'' nomētāja Arizonas kluba vārtus, kopā izdarot 53 metienus, kamēr koijoti atbildēja vien ar 28 raidījumiem.

• Par mača trim zvaigznēm kļuva Krosbijs, kā arī Jevgēņijs Malkins un Arizonas uzbrucējs Niks Ričijs, kurš vienīgais no ''Coyotes'' spēlētājiem šonakt guva vārtus.

• Sestdienas vakarā Girgensons un ''Sabres'' latviešu duelī uzņems Balcera panteras. Spēles sākums plkst. 20:00 pēc Latvijas laika. ''Penguins'' nākamo spēli tikmēr aizvadīs naktī uz svētdienu, kad plkst. 2:00 mērosies spēkiem ar spēcīgo Tampabejas ''Lightning''.

• Jauno sezonu ar uzvaru iesāka arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Floridas ''Panthers'', kas ar 3:1 latvieša debijas spēlē pieveica Ņujorkas ''Islanders''.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.