Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugeram trīs metieni, "Penguins" izlaiž 3:0 vadību un cieš sāpīgu neveiksmi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugeram trīs metieni, "Penguins" izlaiž 3:0 vadību un cieš sāpīgu neveiksmi
Teodors Bļugers aizsardzībā pret Jakubu Vorāčeku. Foto: Charles LeClaire/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ļoti sāpīgu zaudējumu Pensilvānijas štata derbijā piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā jau līdz ceturtās minūtes beigām spēja iekrāt trīs vārtu pārsvaru, tomēr beigās ar 3:4 atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

26 gadus vecais Bļugers, trešajā virknējumā cīnoties kopā ar saviem ierastajiem partneriem Brendonu Tanevu un Zaku Estonu-Rīzu, uz ledus pavadītajās 15 minūtēs un 21 sekundē (no tām - 1:56 minūtes mazākumā un 21 sekunde skaitliskajā vairākumā) izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bija pārāks 43% iemetienu, no tiem, kuros piedalījās, kā arī vienreiz spēja atņemt ripu pretinieku hokejistam.

Iepriekšējā spēlē Filadelfijas komandu ar 5:2 pieveikusī "Penguins" maču iesāka vairāk nekā eksplozīvi - 71 sekundes intervālā viesu vārtsargu Braienu Eliotu pārspēja Kristofers Letangs, Marks Frīdmens un Džareds Makkans - 3:0. Neilgi pēc tam pitsburgiešiem bija iespēja uzspēlēt arī skaitliskajā vairākumā, taču 4:0 mājiniekiem iegūt neizdevās.

Spēles 12. minūtē Šons Kuturjē vairākumā ar spēcīgu šāvienu cauršāva "Penguins" vārtsargu Tristanu Džeriju un ielika pirmo pamatakmeni, lai "Flyers" spētu atspēlēties. Turpinājumā otrā perioda septītajā minūtē pēc tam, kad Džerijs atvairīja no vārtu priekšas izdarīto Oskara Lindbloma metienu pirmais pie atlēkušās ripas tika Klods Žirū, pietuvinot Filadelfiju līdz 2:3. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat noslēdzošās trešdaļas 14. minūtei, neviena netraucētu plaukstas metienu tobrīd izdarot Žirū. Ilggadējā "Flyers" snaipera raidītā ripa trāpīja vārtu priekšā esošajam Skotam Lotonam, kurš to pārvirzīja vārtos - 3:3. Savukārt izšķirošais moments pienāca 128 sekundes līdz pamatlaika noslēgumam, Žirū vārtu priekšā izmantojot teicamu Nikolā Obē-Kubēla piespēli un tādējādi pirmoreiz mačā priekšgalā (4:3) izvirzot "Flyers".

Žirū šonakt sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, savukārt pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Lindbloms, Obē-Kubēls un Treviss Koneknijs. "Flyers" izcīnīja ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs, ar 27 punktiem 20 mačos Austrumu divīzijā pakāpjoties uz trešo vietu. Tikmēr "Penguins" ar 22 cīņās iegūtiem 25 punktiem šajā divīzijā ir piektā.

Sestdien pulksten 20:00 pēc Latvijas laika abas komandas Pitsburgā savā starpā spēkosies vēlreiz.

     [+] [-]

, 2021-03-05 08:14, pirms 3 gadiem
Kīts Tkačuks labi pastrādāja, kad spēlēja Koijotos. Tagad abi dēli ir draftēti ar augstiem numuriem un abi tiešām sākuši produktīvas karjeras NHL.

     [+] [-]

, 2021-03-05 10:20, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: Kīts Tkačuks labi pastrādāja, kad spēlēja Koijotos. Tagad abi dēli ir draftēti ar augstiem numuriem un abi tiešām sākuši produktīvas karjeras NHL.
Kādā ziņā tieši tolaik?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-05 11:13, pirms 3 gadiem
M9 rakstīja: Kādā ziņā tieši tolaik?
Domāju, ar hokeju tam ir maz sakara.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-05 11:23, pirms 3 gadiem
M9 rakstīja: Kādā ziņā tieši tolaik?
Viņš viņus abus tolaik uztaisīja.

     [+] [-]

, 2021-03-05 19:07, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: Viņš viņus abus tolaik uztaisīja.
Vāv... Laikam mana problēma, ka par daudz no Tevis sagaidu. Vāji.