Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" joprojām negarantē Merzļikinam pamatvārtsarga statusu

Rolands Eliņš

"Blue Jackets" joprojām negarantē Merzļikinam pamatvārtsarga statusu
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo. Foto: Reuters/Scanpix

NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens šovakar Ziemeļamerikas medijiem sniedza atbildes uz jautājumiem pirms gaidāmās sezonas, to vidū arī par Elvja Merzļikina jauno ilgtermiņa līgumu, par kuru Kekeleinens pauda prieku, taču uzsvēra, ka Merzļikina spēles laiku noteiks viņa un Jonasa Korpisalo parādītais sniegums, kā arī neizslēdza iespēju, ka jauns līgums varētu tikt noslēgts arī ar Korpisalo.

Elvim Merzļikinam jau bija līgums uz šo sezonu ar "Blue Jackets", taču vakar pusnaktī tika paziņots, ka abas puses likušas parakstus uz jauna līgumu, kas sadarbību paredz pagarināt līdz 2027. gadam. Iepriekš Merzļikins bija līdzīgās pozīcijās ar komandas otru vārtsargu Jonasu Korpisalo, taču ar viņu jauns līgums nav noslēgts.

"Esmu izrunājies ar Jonasu par situāciju," preses konferencē sacīja "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris. "Domāju, ka viņa attieksme bija perfekta. Jonass man teica, ka vispār par to nesatrauksies, viņš grasās aizvadīt lielisku sezonu un tad domāt tālāk par nākotni."

"Elvja rēķinā ir divas labas NHL sezonas," noslēgto līgumu paskaidroja Kekeleinens. "Viņš šajā līgā jau guvis panākumus, it sevišķi savā pirmajā sezonā. Viņš ir nopelnījis šo līgumu."

Abu iepriekšējo sezonu ievadā Merzļikins gan nebija komandas pirmā vārtsarga pozīcijā un dalīja spēles laiku ar Korpisalo. Šajās divās sezonās abiem patraucējušas traumas, taču Korpisalo sākumsastāvā devies 66 spēlēs, kamēr Merzļikins – 54 spēlēs. Merzļikinam gan bijusi nedaudz labāka statistika (atvairīto metienu procents latvietim 92.0%, bet somam 90.2%), taču Korpisalo guvis 28 uzvaras, kamēr Merzļikins – 21.

Kā norādīja Kekeleinens, arī šosezon nevienam vārtsargam nekas nebūs garantēts, un to, kurš dosies vairāk laukumā, noteiks nevis spēlētāja līgums, bet viņa sniegums laukumā. Tāpat Kekeleinens neizslēdza iespēju, ka pēc sezonas beigām klubs pagarina līgumu arī ar Korpisalo, ja viņš parāda lielisku sniegumu: "Kāpēc gan ne? Tā būtu lieliska problēma, ko mums risināt." Te gan vērts ņemt vērā, ka klubu vadītāju publiski teiktais ne vienmēr pilnībā precīzi atspoguļo kluba iekšienē izstrādātos plānus.

Merzļikins sarunā ar medijiem pauda prieku par panākto vienošanos: "Godīgi sakot, tas bija lieliski. Man patīk vieta, kur esmu šobrīd, cilvēki, kas man ir apkārt. Patiešām priecājos, ka joprojām esmu komandā, kas mani izvēlējās draftā un noticēja man."

Merzļikins pastāstīja, ka viņš pirms līguma noslēgšanas izrunājies ar sievu, taču ilga pierunāšana neesot bijusi vajadzīga: "Viņai Kolumbusa patīk vairāk nekā mūsu mājas Šveicē." Merzļikins gatavojas iegādāties māju Kolumbusā un izteica prieku, ka varēs nesen piedzimušo dēlu audzināt šajā ASV pilsētā.

"Blue Jackets" jaunā līguma noslēgšanu nekautrējās atzīmēt arī ar jauna konkursa izsludināšanu, piedāvājot savas komandas līdzjutējiem laimēt Merzļikina parakstītu kreklu.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2021-09-22 23:05, pirms 3 gadiem
Švakākais šajā situācijā ir tas, ka soms-somu noteikti pavilks aiz rokas (ģenerālmenedžeris ir Soms). Tas nozīmē, Korpis paliks šajā organizācijā ilgi un dikti bet Elvja vārtsarga pozīcija ir atkarīga no viņa spēles, ja spēlēs teicami pirmais, ja ielaidīs vidēji 3-4 ripas spēlē nomināli otrais vārtsargs.

  +8 [+] [-]

, 2021-09-22 23:16, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Švakākais šajā situācijā ir tas, ka soms-somu noteikti pavilks aiz rokas (ģenerālmenedžeris ir Soms). Tas nozīmē, Korpis paliks šajā organizācijā ilgi un dikti bet Elvja vārtsarga pozīcija ir atkarīga no viņa spēles, ja spēlēs teicami pirmais, ja ielaidīs vidēji 3-4 ripas spēlē nomināli otrais vārtsargs.
Ja viņš laidīs 3-4 ripas spēlē, Elvis vispār nebūs NHL. Nedomāju, ka mums vajadzētu uztraukties, ka soms somu pavilks aiz rokas, līdz šim tieši Elvim bijuši lielāki līgumi, Elvis ātrāk dabūjis pagarinājumu un arī Matīsa gadījumā izskatījās, ka viņš bija aizvirzījies priekšā citam somam Veini, kurš tagad vispār vairs nav NHL klubu apcirkņos. GM ir atlaižams, riskēt vilkt kādu tikai tāpēc, ka tautietis, neviens neatļausies.

  +7 [+] [-]

, 2021-09-22 23:16, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Švakākais šajā situācijā ir tas, ka soms-somu noteikti pavilks aiz rokas (ģenerālmenedžeris ir Soms). Tas nozīmē, Korpis paliks šajā organizācijā ilgi un dikti bet Elvja vārtsarga pozīcija ir atkarīga no viņa spēles, ja spēlēs teicami pirmais, ja ielaidīs vidēji 3-4 ripas spēlē nomināli otrais vārtsargs.
Vārtsargs, kurš vidēji spēlē laidīs iekšā 3.5 ripas (nu, vidēji, no piedāvātā varianta) noteikti nebūs pirmais pat ja viņš būs kanādietis.

Ja par tēmu - mūslaiku NHL nez vai ir baigi daudz tādi vārtsargi, kuriem vēl pirms sezonas var GARANTĒT pirmā vārtsarga vietu. Vienīgais, kurš to var garantēt ir pats Elvis, kuram trešajā sezonā beidzot vajadzētu pie labā snieguma klāt vēl pielikt stabilitāti.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-22 23:17, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Ja viņš laidīs 3-4 ripas spēlē, Elvis vispār nebūs NHL. Nedomāju, ka mums vajadzētu uztraukties, ka soms somu pavilks aiz rokas, līdz šim tieši Elvim bijuši lielāki līgumi, Elvis ātrāk dabūjis pagarinājumu un arī Matīsa gadījumā izskatījās, ka viņš bija aizvirzījies priekšā citam somam Veini, kurš tagad vispār vairs nav NHL klubu apcirkņos. GM ir atlaižams, riskēt velkot kādu tikai tāpēc, ka tautietis, neviens neatļausies.
Ne tik priekšā Vehvilainenam kā Veini bija vērtīgāks maiņas darījumā brīdī, kad TOR nebija vārtsargu.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-22 23:19, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ne tik priekšā Vehvilainenam kā Veini bija vērtīgāks maiņas darījumā brīdī, kad TOR nebija vārtsargu.
Juri, par šo, diemžēl, vispār vairs nav nekāda jēga diskutēt, tāpēc beigsim nesākot, piedod.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 00:14, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vārtsargs, kurš vidēji spēlē laidīs iekšā 3.5 ripas (nu, vidēji, no piedāvātā varianta) noteikti nebūs pirmais pat ja viņš būs kanādietis.

Ja par tēmu - mūslaiku NHL nez vai ir baigi daudz tādi vārtsargi, kuriem vēl pirms sezonas var GARANTĒT pirmā vārtsarga vietu. Vienīgais, kurš to var garantēt ir pats Elvis, kuram trešajā sezonā beidzot vajadzētu pie labā snieguma klāt vēl pielikt stabilitāti.
Praiss, Vasiļevskis, Helebaks, Flerī varbūt vēl kāds. Uz papīra, tādus garantētos var atrast arī vairāk, bet dzīve mēdz ieviest korekcijas - traumas, potenciālais 2.nr izšauj vai "garantētais" izgāžās - kā Hārts pērn. Teorijā, jau ir tā, ka ja tev ir 1 super labs vārtsargs un 2. viduvējība vai zaļais gurķis, tad vismaz sezonas sākumā tas super labais būs "garantēts" pirmais.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-23 00:53, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ne tik priekšā Vehvilainenam kā Veini bija vērtīgāks maiņas darījumā brīdī, kad TOR nebija vārtsargu.
Uzraksti normāli, jo es nevaru izburtot, ko tu gribēji pateikt.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 01:09, pirms 3 gadiem
Ir kāds info ko domā Laine darīt? Par rakstu runājot tās tak standarta frāzes. Kā būs patiesībā var tikai minēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 08:08, pirms 3 gadiem
Par tādu naudu var arī uz soliņa sēdēt

     [+] [-]

, 2021-09-23 08:43, pirms 3 gadiem
Nu... oileriem tagad vajadzīgs vārtu vīrs!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 08:51, pirms 3 gadiem
Kā nu kuram tie uzskati, bet domāju Elvis sēdēt uz soliņa netaisās. Un kādā sakarā pieminēt Oilerus? Ja tiko noslēgts jauns līgums, tad viņu neviens, vismaz pagaidām neaizmainīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-09-23 09:15, pirms 3 gadiem
Komandai patīk Elvis dēļ viņa temperamenta un kaislīguma pret hokeju. Uzvelk un iedvesmo pārējos un publiku. Prot parādīt emocijas arī skatītājiem.
Un ja aizies stabilāka spēle visā sezonas garumā, tad paliks vēk ilgi Kolumbusā.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 09:37, pirms 3 gadiem
Kaupēns 53 rakstīja: Kā nu kuram tie uzskati, bet domāju Elvis sēdēt uz soliņa netaisās. Un kādā sakarā pieminēt Oilerus? Ja tiko noslēgts jauns līgums, tad viņu neviens, vismaz pagaidām neaizmainīs.

Es tik pārliecināts gan nebūtu. NHL viss plūst un mainās, ja laidīs iekšā vidēji pie 3+ ripām pa spēli, tad viņu var arī aiztreidot prom jau ap janvāri. Es gan ceru, ka tā nebūs (par tām 3 ripām) un Elvim spēle ies no rokas, bet māju tur pirkt es gan nesteigtos, jo pro sports ir pro sports un aizmainīt var jebkur, jebkur un jebkad(ja vien līgumā nav atrunāts savādāk, nav trade deadline utt) un CBJ kā reiz labākie potenciālie treida aktīvi ir vārstargu līnijā pie kam nomināli vēl veseli divi...

  +3 [+] [-]

, 2021-09-23 09:39, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Praiss, Vasiļevskis, Helebaks, Flerī varbūt vēl kāds. Uz papīra, tādus garantētos var atrast arī vairāk, bet dzīve mēdz ieviest korekcijas - traumas, potenciālais 2.nr izšauj vai "garantētais" izgāžās - kā Hārts pērn. Teorijā, jau ir tā, ka ja tev ir 1 super labs vārtsargs un 2. viduvējība vai zaļais gurķis, tad vismaz sezonas sākumā tas super labais būs "garantēts" pirmais.
Iesākumā jāparevidē tas saraksts, atmetot prom Flerī, kurš kā "garantētais pirmais" jau gan Pitsburgā, gan Vegasā ir zaudējis konkurences cīņā vispirms Metam Marejam, bet tad arī Robinam Lēneram.

Iepriekšējā sezonā Lēners ārstēja savainojumu sākumā, tāpēc Flerī dabūja ieskrieties.

Praiss - viņam daudz kas tiek piedots, cerībā, ka, kā iepriekšējā sezonā, viņš uz plejofiem rādīs savu labāko spēli. Attiecībā pret konkurentu Alenu pēdējo 2 sezonu griezumā viņa pārsvars ir tikpat kā minimāls - sausajās spēlēs un uzvaru procents par 6% labāks.

Par pārējo - stāsti, ka ir garantēti pirmie numuri uz papīra, ja nesalaiž visu dēlī uz ledus ir skaisti, taču tieši tas arī ir stāsts, ka nekādi garantēti pirmie viņi nav.

Garantēti pirmais tas ir vārtsargs, kurš ne tikai daudz un kaut drusku labi spēlē, bet stabili season-to-season kontekstā.

Bez tā trio ar Vasiļevski, Halebaku un Praisu klāt var pierakstīt Sentluisas Biningtonu un Kalgari Markstrēms, varbūt arī Toronto Andersens, ja neņem iepriekšējo sezonu, bet mazliet senākas. Viss. Uz šo brīdi 5 vārtsargi no ~90+, kas katru sezonu dodas NHL laukumos. Daudz nav.

  -3 [+] [-]

, 2021-09-23 11:28, pirms 3 gadiem
Esmu augshamcelies!!!
Aicinu ari Merzy pie sevis. Ja nenaka,pats ieshu pakal

  -4 [+] [-]

, 2021-09-23 11:31, pirms 3 gadiem
Mus tur augsa labi baro,esmu pa 7kg pienemies!

  +5 [+] [-]

, 2021-09-23 11:47, pirms 3 gadiem
Ceru ka Eliņš būs operatīvs un to dzīvnieku ātri nahrenizēs

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 11:52, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Ceru ka Eliņš būs operatīvs un to dzīvnieku ātri nahrenizēs

     [+] [-]

, 2021-09-23 11:54, pirms 3 gadiem
Esmu izlēmis doties vakcinēties, šajās brīvdienās salūzu kad čomi savācas spēlēt boulingu un biljardu

  -2 [+] [-]

, 2021-09-23 12:41, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Ceru ka Eliņš būs operatīvs un to dzīvnieku ātri nahrenizēs
Par ko tu lospek runa?

     [+] [-]

, 2021-09-23 12:51, pirms 3 gadiem
Andersens nav Toronto!

     [+] [-]

, 2021-09-23 14:45, pirms 3 gadiem
Kā tad - ja alga 5 citroni tad avanss un iespēju skaits ir daudz lielāks, nekā kaut kāda 2virziena čalim kas ceļo liftā AHL-NHL

     [+] [-]

, 2021-09-23 16:15, pirms 3 gadiem
aaziits rakstīja: Andersens nav Toronto!
Vai kāds saka, ka ir?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 18:38, pirms 3 gadiem
Tiešām tas draņķis pa visu dienu nav nobanots?

     [+] [-]

, 2021-09-23 22:56, pirms 3 gadiem
“varbūt arī Toronto Andersens” kā tad šis bija domāts?