Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Bijušie NHL vārtsargi: "Merzļikins cenšas paveikt pārāk daudz"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bijušie NHL vārtsargi: "Merzļikins cenšas paveikt pārāk daudz"
Elvis Merzļikins spēlē pret Losandželosas "Kings". Foto: Gaelen Morse/USA Today Sports/Scanpix

Starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargiem vissliktākā statistika ir Elvim Merzļikinam – 14 spēlēs viņš atvairījis tikai 86,4% metienu. Iemeslus problēmām meklēja bijušie vārtsargi, tagad televīzijas eksperti Braiens Bušē un Martēns Birons.

"Viņš vārtos pārāk daudz kustas. Reizēm šķiet, ka viņš pats visu sarežģī, pazaudē vārtus. Tā ir viena no lietām, kas pasaka – viņš šobrīd nav pārliecināts par sevi, viņš cīnās ar sevi," pauda Braiens Bušē, kurš NHL karjerā aizvadīja 328 spēles un 2010. gadā ar Filadelfijas "Flyers" spēlēja Stenlija kausa finālā.

"Reizēm šādās situācijās vārtsargi mēdz izslēgties, padoties, bet es to neredzu. Redzu vārtsargu, kurš cenšas, taču šajā pozīcijā pārlieku liela cenšanās mēdz būt mīnuss. Manuprāt, tas ir saistīts arī ar komandā notiekošo. Paskatāmies uz savainotajiem spēlētājiem – nesaku, ka tie ir aizsardzības monstri, bet tie ir spēlētāji, kuri varētu dabūt ripu ārā no zonas. Tas viss ir saistīts. Jā, manuprāt, viņš vārtos ir pārāk aktīvs," sprieda Bušē.

"Kad viņš ienāca NHL, man bija lielas jo lielas cerības. Nodomāju: "Tā, mums šeit ir vārtsargs, kuram ir dabas dots talants. Viņš ir ātrs, atlētisks, viņš cīnās līdz galam." Biju drošs, ka pēc pāris sezonām viņš būs viens no labākajiem. Šosezon viss ir aizgājis pretējā virzienā," konstatēja Martēns Birons, kurš karjerā aizvadīja 508 spēles.

"Vērojot viņa spēli, es redzu Jautro kāju sindromu. Kājas grib paveikt visu, tāpēc nekad neapstājas, nekad nenomierinās, nekad neseko spēlei. Tās mēģina visur paspēt pirms vai pēc izspēles, nevis tās laikā. Kājas nav mierīgi noliktas, lai varētu tvert ripu. Zaudējumā pret Floridu (0:4) bija kameras leņķis aiz vārtiem, kas lieliski parādīja viņa kustības: tur, tur, tur, tur, tur. Kad ir jautrās kājas, ir tik daudz lietu, kas var noiet greizi," stāstīja Birons.

"Viņš ir atlētisks, eksplozīvs, elastīgs. Ātrumam vienmēr nav jābūt uz 150%. Viņam jākļūst mierīgākam un jāuzticas savām spējām. Šķiet, ka viņš galvā pie sevis domā, ka vienmēr jābūt tik ātram, tik veiklam, ka viņš visu laiku kustās un par to samaksā," pauda Birons.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/4012568/202...

  +2 [+] [-]

, 2022-12-19 12:29, pirms 2 gadiem
Eksperti laba lieta, bet šeit darbs treneriem.

     [+] [-]

, 2022-12-19 12:33, pirms 2 gadiem
Tieši to pašu pats Merzļikins teica par Šilovu pēdējā PČ...

  -2 [+] [-]

, 2022-12-19 14:13, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Tieši to pašu pats Merzļikins teica par Šilovu pēdējā PČ...
Projicēt savus mīnusus uz citiem vienmēr labi sanāk, tas daudziem ir raksturā. Galvenais, lai veterānu ieteikumus ņem aiz auss.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-19 15:26, pirms 2 gadiem
Visu cieņu, taču Kolumbusa šobrīd spēlē tik slikti, ka sliktāk, šķiet, vairs nevar spēlēt. Uz vārtsargiem patreiz ir tāda slodza, itkā viņi visu spēli spēlētu mazākumā.

     [+] [-]

, 2022-12-19 16:58, pirms 2 gadiem
Cik saprotu Elvim treneris ir vēl slavenāks veterāns par šiem kungiem - Legasī, kurš noteikti kaut ko tādu viņam ir teicis.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-19 17:23, pirms 2 gadiem
Kā neskraidīsi vārtos, kad zini, ka aizsargi kuru katru mirkli var atkal tupa atdot ripu pretiniekam?! Pilnajā intervijā vēl norāda uz biežu nūjas zaudēšanu, gan jau Elvis met saviem aizsargiem lai nestāv kā sālstabi

     [+] [-]

, 2022-12-19 21:26, pirms 2 gadiem
Zelta vārdi