Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" vēl viena traģēdija – bojā gājis tās rezultatīvākais spēlētājs Gudro

Agris Suveizda

"Blue Jackets" vēl viena traģēdija – bojā gājis tās rezultatīvākais spēlētājs Gudro
Džonijs Gudro. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" un arī līgas vadība apstiprinājusi vienības līdera Džonija Gudro un viņa brāļa Metjū bojāeju.

"Esam šokēti un satriekti par šo neiedomājamo traģēdiju. Džonijs bija ne vien izcils hokejists, bet vēl jo vairāk – mīlošs vīrs, tēvs, dēls, brālis un draugs. No sirds izsakām līdzjūtību viņa sievai Mereditai, viņa bērniem Noā un Džonijam, vecākiem, ģimenei un draugiem," teikts "Blue Jackets" paziņojumā.

Līdzjūtībām pievienojās arī NHL komisārs Gerijs Betmens: "Gudro bieži stāstīja, kā viņa tēvs iemācīja viņu slidot, un viņš ar šo bērnības dzirksti turpināja spēlēt hokeju arī visu 11 sezonu laikā NHL." Oficiālajos paziņojumos traģēdijas iemesli netiek atklāti, taču medijs fox29.com ziņo, ka brāļi ceturtdienas vakarā braukuši ar riteņiem un viņus notriekusi mašīna, kuras vadītājs palika notikuma vietā.

Gudro, kuram nesen apritēja 31 gads, pirmās deviņas sezonas NHL pavadīja Kalgari "Flames", kas viņu 2011. gadā draftēja ar 104. numuru. Kanādas komandā amerikānis 602 spēlēs sakrāja 609 (210+399) punktus, bet pirms diviem gadiem pēc 115 (40+75) punktu sezonas kā brīvais aģents negaidīti pievienojās Kolumbusas "Blue Jackets", parakstot sezonu līgumu par 68.25 miljoniem ASV dolāru. Gudro pagājušajā sezonā ar 60 (12+48) punktiem 81 spēlē bija rezultatīvākais un arī dārgākais komandas spēlētājs un divu sezonu laikā 161 mačā tika pie 134 (33+101) punktiem.

Šogad Gudro ar ASV izlasi spēlēja pasaules čempionatā, astoņos mačos izceļoties ar 11 (3+8) punktiem. Piecos pasaules čempionātos viņam 40 spēlēs 43 (13+30) punkti un bronza 2018. gadā. Kolumbusas "Blue Jackets", ko pārstāv arī Elvis Merzļikins, spēlētāju zaudēja arī pirms trim gadiem – 24 gadu vecumā negadījumā mira latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://media.nhl.com/public/news/1...
https://www.fox29.com/news/2-cyclis...