Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Debitants Besers MVP, Klusā okeāna divīzija triumfē NHL Zvaigžņu spēlē

Andrejs Siliņš

Debitants Besers MVP, Klusā okeāna divīzija triumfē NHL Zvaigžņu spēlē
Broks Besers ar savu MVP balvu - "Electric Honda" automašīnu
Foto: AFP / Scanpix

Naktī uz pirmdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu Zvaigžņu spēlē, kas risinājās Tampabejā, uzvaru izcīnīja Klusā okeāna divīzijas komanda, finālā ar 5:2 apspēlējot Atlantijas divīziju.

Jau vēstījām, ka pirmajā pusfināla cīņā Klusā okeāna divīzija ar 5:2 apspēlēja Centra divīziju. Otrajā pusfināla spēlē tikās Atlantijas un Metropoles divīzijas vienības. Sidnijs Krosbijs jau pašā sākumā atklāja rezultātu, bet devītajā minūtē Metropoles divīzija bija vadībā jau ar 3:1. Tad savu vārdu sāka teikt mājinieku mīlulis Ņikita Kučerovs - "Lightning" uzbrucējs nepilnu četru minūšu laikā guva divus vārtus un panāca izlīdzinājumu (3:3).

Kriss Letangs vienus vārtus vēl pretiniekiem atguva, taču tas arī bija viss, ko Metropoles divīzija šonakt iespēja. Savukārt Atlantijas divīzijas komanda vēl turpināja iepriecēt skatītājus ar vārtu guvumiem. Viens no tiem arī Zemgus Girgensona komandas biedram Bufalo "Sabres" vienībā Džekam Aikelam. Divas minūtes pirms beigām Kučerovs ar vēl vieniem vārtiem noformēja sev "hat-trick", un Atlantijas divīzija svinēja panākumu ar 7:4.

Finālam Atlantijas divīzijas vienībai spēka vairs nepietika. Rikards Rakels 59. sekundē atklāja mača rezultātu, bet Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers piecas minūtes vēlāk dubultoja pārsvaru (2:0). Tie arī izrādījās uzvaras vārti, jo Atlantijas divīzija tā arī nespēja pat izlīdzināt. Maiks Grīns guva abus Atlantijas divīzijas vārtus, zviedrs Rakels arī guva divus vārtus mačā, bet Klusā okeāna divīzijas komanda svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 5:2.

Par Zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts 20 gadus vecais uzvaras vārtu autors Besers, kurš guva vārtus arī pirmajā pusfināla spēlē un izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli. Besers bija vienīgais NHL rūkijs starp visiem spēles dalībniekiem. Besers kļuva par pirmo rūkiju, kurš saņēmis MVP atzinību Zvaigžņu spēlē kopš Mario Lemjē to paveica 1985. gadā.

Šī bija 63. NHL Visu zvaigžņu spēle. Trešo gadu pēc kārtas spēles formāts paredzēja komandu sadalījumu pa divīzijām un spēli trīs pret trīs.

Saistītais raksts: NHL Zvaigžņu spēlē noskaidroti konkursu...

  +6 [+] [-]

, 2018-01-29 09:04, pirms 7 gadiem
Besers arī vinnēja vienu no skills sacensībām (to kurš ātrāk sametīs pa 5 mērķiem vārtos)
Agrāk viņi bija no kartona, šogad bija elektroniski, nebija kā agrāk ka var mest pa jebkuru, jātrāpa pa konkrētu, kurš tajā brīdī ir izgaismots.

  +7 [+] [-]

, 2018-01-29 09:05, pirms 7 gadiem
Broks Besers piecas minūtes vēlāk dubultoja pārsvaru (2:0). Tie arī izrādījās uzvaras vārti, jo Atlantijas divīzija tā arī nespēja pat izlīdzināt.

Ja spēle beidzās ar 5:2, tad uzvaras vārti bija trešie, nevis otrie...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-29 11:29, pirms 7 gadiem
Diezgan nesimpātisks auto, bet malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-29 16:25, pirms 7 gadiem
Kamēr Latvijā zvaigžnu spēles MVp saņemtu lētu pulksteni