Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudro, Niemi un Bozeks - NHL nedēļas izcilnieki

Gudro, Niemi un Bozeks - NHL nedēļas izcilnieki
Džonijs Gudro
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) par aizvadītās nedēļas trim spožākajām zvaigznēm atzīti amerikāņu uzbrucējs Džonijs Gudro (Kalgari "Flames"), somu vārtsargs Anti Niemi (Dalasas "Stars") un kanādiešu uzbrucējs Tailers Bozeks (Toronto "Maple Leafs").

Džonijs Gudro pagājušās nedēļas divās spēlēs izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem, palīdzot Kalgari "Flames" uzstādīt jaunu kluba rekordu - 11 uzvaras pēc kārtas savā laukumā. Nedēļas sākumā viņš atzīmējās ar savu trešo hat-trick karjerā un otro šajā mēnesī 4:1 uzvarā pār Vinipegas "Jets", bet pēc tam guva divus vārtus, ieskaitot uzvaru nesošos, mačā pret Edmontonas "Oilers" (5:3). 22 gadus vecais uzbrucējs šosezon aizvadījis 35 mačus, kuros guvis 17 vārtus un atdevis 22 rezultatīvas piespēles. Gūto vārtu un punktu ziņā Gudro dala sesto vietu visā līgā.

Dalasas "Stars" somu vārtsargs Anti Niemi palīdzēja savai komandai izcīnīt piecus no maksimālajiem sešiem punktiem. Vidēji mačā Niemi ielaida 1,02 ripas un atvairīja 96,6% pretinieku metienu. 21. decembrī viņš aizvadīja trešo "sauso" spēli sezonā un 35. karjerā, kas ļāva "Stars" pieveikt 32 gadus vecā Niemi bijušo komandu Čikāgas "Blackhawks" (4:0).

Tikmēr Tailers Bozeks ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli palīdzēja Toronto "Maple Leafs" izcīnīt divas uzvaras trīs mačos. Uzvarā pār Kolorādo "Avalanche" (7:4) Bozeks izcēlās ar otro hat-trick NHL karjerā. 29 gadus vecais kanādietis ar deviņiem gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm ir otrs rezultatīvākais "Maple Leafs" komandā. Pēdējās astoņās spēlēs Bozeks ir guvis piecus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
nhl.com