Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinons izpelnās NHL sezonas augstvērtīgākā spēlētāja balvu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Makinons izpelnās NHL sezonas augstvērtīgākā spēlētāja balvu
Neitans Makinons. Foto: L. E. Baskow/AP

LETA--AFP. Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Neitans Makinons ceturtdien tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, saņemot Sesila Hārta vārdā nosaukto trofeju.

Makinons tika nominēts Hārta trofejai ceturto reizi. Tāpat 28 gadus vecais uzbrucējs saņēma arī Teda Lindseja trofeju kā izcilākais hokejists NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) vērtējumā.

"Avalanche" uzbrucējs regulāro sezonu noslēdza ar 51 vārtu guvumu un 89 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot 140 punktus 82 aizvadītās spēlēs.

Savukārt Vezinas balvu kā labākais vārtsargs saņēma Vinipegas "Jets" pārstāvis Konors Helebaiks. 2020.gada Vezinas trofejas ieguvējs šosezon 60 dueļos izcīnīja 37 uzvaras, caurmērā ielaida 2,39 ripas, atvairīja 92,1% metienu un tika pie piecām "sausajām" uzvarām.

Savukārt pie Kaldera balvas kā sezonas labākais debitants tika Konors Bedārds no Čikāgas "Blackhawks". Viņš, izlaižot daļu sezonas savainojumu dēļ, 68 spēlēs izcēlās ar 22 gūtiem vārtiem un 39 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Džeimsa Norisa trofeja, ko pasniedz NHL labākajam aizsargam, tika Vankūveras "Canucks" kapteinim Kvinam Hjūzam. Vankūveras vienības aizsargs sezonu noslēdza ar 92 (17+75) rezultativitātes punktiem. No "Canucks" organizācijas pie Džeka Adamsa balvas, kas tiek pasniegta sezonas labākajam trenerim, tika arī galvenais treneris Riks Tokets.

Džeikobs Slevins no Karolīnas "Hurricanes" tika pie Lēdijas Bingas balvas kā līgas džentelmenis, Floridas "Panhters" kapteinis Aleksandrs Barkovs saņēma Frenka Selkes balvu kā labākais aizsardzības tipa uzbrucējs, Ņujorkas "Rangers" kapteinis Džeikubs Truba ieguva Marka Mesjē balvu kā labākais līderis, bet Konors Ingrems no Arizonas "Coyotes" tika pie Bila Mastertona trofejas par neatlaidību un ziedošanos spēlei.

     [+] [-]

, 2024-06-28 14:35, aizvakar
Konoram vēl viena balva garām

     [+] [-]

, 2024-06-28 15:06, aizvakar
...dzelzs vīrs kurš?

     [+] [-]

, 2024-06-28 20:38, aizvakar
Dīvaini. Kāpēc Elvim nav Vezins? Kaut kāda netaisnība