Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dibuā maiņas darījumā nonāk Losandželosā, Tofoli - Ņūdžersijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dibuā maiņas darījumā nonāk Losandželosā, Tofoli - Ņūdžersijā
Pjērs Liks Dibuā. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Naktī uz trešdienu Nacionālās hokeja līgas apritē notikuši divi nozīmīgi maiņas darījumi. No Vinipegas ''Jets'' uz Losandželosas ''Kings'' aizmainīts uzbrucējs Pjērs Liks Dibuā, kamēr Ņūdžersijas ''Devils'' no Kalgari ''Flames'' iemainījusi Taileru Tofoli.

Naktī uz trešdienu vairāki darījumi notikuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Vinipegas ''Jets'' uz Losandželosas ''Kings'' aizmainījusi uzbrucēju Pjēru Liku Dibuā, pretī saņemot Gabrielu Vilardi, Aleksu Iafalo, Rasmusu Kupari un 2024. gada drafta otrās kārtas izvēli. 25 gadus vecais uzbrucējs Dibuā pēc nonākšanas Losandželosā parakstīja astoņu gadu līgumu par 68 miljoniem dolāru (8.5 miljoniem sezonā).

''Pirmkārt, mans sapnis ir izcīnīt Stenlija kausu. Skatoties uz šo organizāciju, spēlētājiem, un visu pārējo, redzu iespēju šo sapni īstenot. Mēs esam hokejisti. Mūsu darbs ir doties laukumā, spēlēt un cīnīties pēc uzvarām, bet pēc tam mēs dodamies mājās. Tev ir brīvais laiks ārpus hokeja un līdz šim vienmēr esmu bijis Austrumos. Vienmēr bijušas ziemas un sniegs, taču dzīvot tādā pilsētā kā Losandželosā bija viens no faktoriem, kas mani ieintriģēja. Astoņi gadi ir ilgs periods, taču man nebija šaubu, kas šis ir lielisks lēmums,'' pēc maiņas darījuma citēts Dubuā.

2016. gada draftā Dibuā ar trešo numuru izvēlējās Kolumbusas ''Blue Jackets''. 2021. gada janvārī viņu aizmainīja uz Vinipegu, un šī kļūs par hokejista trešo komandu NHL karjerā. 434 regulārās sezonas spēlēs viņš ticis pie 129 vārtiem un 173 piespēlēm, bet 38 izslēgšanas spēlēs uzbrucējam desmit vārti un 16 piespēles.

Jaunu komandu atradis arī pasaules čempions ar Kanādas hokeja izlasi Tailers Tofoli, kurš maiņas darījumā no Kalgari ''Flames'' pārcēlies uz Ņūdžersijas ''Devils''. Pretējā virzienā ceļojis uzbrucējs Jegors Šarangovičs, un Kalgari saņēmusi 2023. gada drafta trešās kārtas izvēli. 31 gadu vecajam uzbrucējam Tofoli līgumā bija atlikusi viena sezona, kurā viņš pelnītu nedaudz vairāk par četriem miljoniem dolāru.

Pats spēlētājs apgalvoja, ka viņš pēc sezonas vēlējies turpināt karjeru Kalgari, taču ar kluba vadību nav sekmējušās sarunas par līguma pagarināšanu. ''Pēcsezonas pēdējā tikšanās reizē teicu, ka vēlētos palikt. Šoreiz nebija dižu sarunu par manu palikšanu, līdz ar to tas bija mans lēmums mēģināt ko jaunu. Gaidīju līguma pagarināšanas sarunas, taču tādu nebija, un nejutu, ka tādas kādreiz pienāks. ''Devils'' pēdējā sezonā spēra vairākus soļus uz priekšu. Komanda ir ļoti talantīga, un cerams, ka varēšu palīdzēt tai izcīnīt nozīmīgas uzvaras.''

2022./2023. gada sezonā Tofoli sasniedza karjeras rezultativitātes rādītājus gan gūtajos vārtos (34), gan atdotajās piespēlēs (39). Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī tādas komandas kā Losandželosas ''Kings'', Vankūveras ''Canucks'' un Monreālas ''Canadiens''. 733 regulārās sezonas spēlēs Tofoli iespējis 227 vārtus un 239 rezultatīvās piespēles, kamēr 88 izslēgšanas spēlēs viņam 18 vārti un 26 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/calgary-fl...
https://www.nhl.com/news/los-angele...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 11:30, pirms 10 mēnešiem
latviski ir Dibenā

     [+] [-]

, 2023-06-28 12:02, pirms 10 mēnešiem
kingos kauss? nu mošk ja 8 gadu laikā pārbūvēs. līdz tam tur smags iefisiens tikai.

     [+] [-]

, 2023-06-28 12:16, pirms 10 mēnešiem
pizdjux rakstīja: kingos kauss? nu mošk ja 8 gadu laikā pārbūvēs. līdz tam tur smags iefisiens tikai.
Nu diez kas nav ja trīs spēlētāji kopā vien saņem 30 miljonus. Cikaga jau nelikas normala kad diviem iedeva katram pa 10 mj, bet te vēl trakāk. Dibuā ir labs bet nedomāju ka tādas naudas vērts. Plus vēl tas ka visām komandām pats prasijis lai viņu aizmaina

     [+] [-]

, 2023-06-28 13:41, pirms 10 mēnešiem
Toffoli atdeva par sviestmaizi. Absolūti neloģiski.

     [+] [-]

, 2023-06-28 14:06, pirms 10 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Toffoli atdeva par sviestmaizi. Absolūti neloģiski.
Neesmu papētijis bet iespējām lai līdzekļus atbrīvotu priekš kāda cita. Tā pati TBL meiğina veikt kādu maiņu lai atbrīvotu pietiekami jaunām līgumam ar Killornu. Ja nesanaks tad vienkārši viņu pazaudes.

     [+] [-]

, 2023-06-28 16:54, pirms 10 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Toffoli atdeva par sviestmaizi. Absolūti neloģiski.
Jā, varēja pacensties izspiest vairāk, bet Tofoli pēdējais līguma gads un ja viņš uzreiz negrib pagarināt par saprātīgu ciparu, tad neko daudz pretī nevar dabūt.
Tofoli neparasti veiksmīga sezona, bet domāju, ka viņa sezonas punktu griesti ir tuvāk 50, nevis 70. Tomēr kopā ar Hischier vai Hughes var arī atkārtot 70.