Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons un Ķēniņš piedalās uzvarās, Gudļevskis noskatās

Andrejs Siliņš

Girgensons un Ķēniņš piedalās uzvarās, Gudļevskis noskatās
Ronalds Ķēniņš
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz svētdienu pie uzvarām Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) tika latviešu pārstāvētās komandas: Bufalo "Sabres" (Zemgus Girgensons) uzveica Bostonas "Bruins", Vankūveras "Canucks" (Ronalds Ķēniņš) apspēlēja Edmontonas "Oilers", savukārt Tampabejas "Lightning" (Kristers Gudļevskis) pieveica Kolumbusas "Blue Jackets".

Šī bija liela spēle drafta otrajam numuram Džekam Aikelam, kurš atgriezās sev tuvajā Bostonā. 19 gadus vecais uzbrucējs uzauga netālu no Bostonas, pirmos soļus profesionālā hokeja virzienā spēra Bostonā un pagājušo sezonu pavadīja Bostonas universitātē. Šonakt Aikels pirmo reizi karjerā aizvadīja spēli, kurā savāca četrus punktus.

Aikels asistēja Evanderam Keinam pirmo vārtu guvumā otrās trešdaļas ievadā, bet mājinieki guva divus vārtus pēc kārtas, mainot vadības grožus (1:2). Pēdējās trešdaļas sākumā Krejči panāca jau 1:3, bet tad sekoja viesu sprādziens. Nepilnas desmit minūtes pirms spēles beigām Raiels O'Railijs vienus vārtus atguva, četrdesmit sekundes vēlāk Aikels panāca neizšķirtu (3:3), vēl pēc četrarpus minūtēm Džeims Makgins jau izvirzīja vadībā "Sabres", bet nepilnas divarpus minūtes pirms beigām Aikels ar saviem otrajiem vārtiem panāca jau 5:3 viesu labā. Izsaukuma zīmi pielika O'Railijs 50 sekundes pirms beigām, un "Sabres" svinēja uzvaru ar 6:3.

Zemgus Girgensons laukumā bija 14 minūtes un 42 sekundes, pa vārtiem nemeta, toties bloķēja divus metienus un zaudēja abos iemetienos.

"Sabres" izcīnīja 15. uzvaru sezonā, ceturto uzvaru pēdējās sešās spēlēs un ar 34 punktiem ir 13. vietā Austrumu konferencē.

Citā mačā Ronalds Ķēniņš uz ledus pavadīja 12 minūtes un 33 sekundes, vienreiz meta garām vārtiem, veica divus spēka paņēmienus un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, bet viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" mājās ar 2:1 papildlaikā apspēlēja Edmontonas "Oilers". Uzvarētājiem abus vārtus guva Janniks Hansens. Dāņu uzbrucējs uzvaras vārtus guva četras minūtes pēc papildlaika sākšanās.

"Canucks" ar 37 punktiem ieņem septīto pozīciju Rietumu konferences turnīra tabulā.

Tampabejas "Lightning" bez Kristera Gudļevska laukumā, ar 5:2 mājās pārspējot Austrumu konferences pastarīti Kolumbusas "Blue Jackets", izcīnīja 18. uzvaru sezonā. Stīvens Stemkoss uzvarētāju labā guva divus vārtus vairākumos, kā arī atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Abus vārtus Stemkoss guva 32 sekunžu laikā otrajā trešdaļā, ļaujot pārņemt mājiniekiem vadību (3:2), ko ko vēlāk atlika vien nostiprināt.

Bens Bišops Tampas vārtos atvairīja 30 metienus.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: BayernM
Slēpts komentārs: NHL THE BEST
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-27 10:06, pirms 9 gadiem
svakri ... 6 varti un neka ... :/

  +2 [+] [-]

, 2015-12-27 10:18, pirms 9 gadiem
Kristaps2521 rakstīja: Kas ar Zirgu ? Gudijs , Ķēniņs un Zirgs , Dinaburgas nākotnes cerības !!
Par Girgensonu vari nesatraukties,jo pirms nākamās sezonas Bufalo noteikti parakstīs ar viņu ilgtermiņa līgumu.

 +11 [+] [-]

, 2015-12-27 10:30, pirms 9 gadiem
Stulbums! Gudis jau menesi silda benki un nelaiz laukuma!
Slēpts komentārs: Gūža

 +12 [+] [-]

, 2015-12-27 10:41, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Par Girgensonu vari nesatraukties,jo pirms nākamās sezonas Bufalo noteikti parakstīs ar viņu ilgtermiņa līgumu.
Es nu gan neteiktu "noteikti". Uz doto brīdi, manuprāt, ir aptuveni 50% iespēja, ka viņu aizmainīs pret kādu vārtsargu/aizsargu, kurš Buffalo ir ļoti nepieciešams. Kā jau Irbe reiz teica - Girgensons ir iepriekšējā ģenerālmenedžera izvēle, nevis tagadējā, līdz ar to nav pārāk liela motivācija viņu paturēt, it sevišķi pēc šādas sezonas, kur punkti nāk ar grūtībām. Protams, Zemgus laukumā dara daudz melnā darba un komandai viņš ir ļoti noderīgs, bet ir pilnīgi iespējams šo darbu uzticēt kādam citam, ja komanda no kuras Buffalo centīsies iegūt top4 aizsargu vai pirmo vārtsargu prasīs pretī Zemgu.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-27 10:41, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Kā jau agrāk paredzēju, Girgensons ir pārvērtētais talants, ja vispār par talantu var nosaukt, jo ir tikai liels darba apjoms, kā saka, 90% darbs, 10% skills. Lai gan šitik slikti neparedzēju, bet nu kopumā liela vilšanās... Šī sezona ir vienkrši ārprāc.
Nobrīnījos, ka pēc pēdējās spēles Ķēniņš spēlēja, tam arī neiet, treneris varēja izmēģināt atjaunot saikni Ronijs - Horvats - Hansens.
Par Gudi - no comment! Nafig to Tampu, es viņa vietā jau nebūtu vairs izturējis un sen pasūtītu di*st to visu vadību. Tampa labāk spēlēs ar kāju salauzušu Bišopu nekā laidīs vārtos veselu Gudiju.
labāk nekomentē lietas, par kurām Tev saprašana kā cūkai par aviāciju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-12-27 11:20, pirms 9 gadiem
Apbrīnojama stabilitāte! Pamazām tuvojas 20.metienam sezonā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-27 11:28, pirms 9 gadiem
Mārtiņš Frančenko rakstīja: Es nu gan neteiktu "noteikti". Uz doto brīdi, manuprāt, ir aptuveni 50% iespēja, ka viņu aizmainīs pret kādu vārtsargu/aizsargu, kurš Buffalo ir ļoti nepieciešams. Kā jau Irbe reiz teica - Girgensons ir iepriekšējā ģenerālmenedžera izvēle, nevis tagadējā, līdz ar to nav pārāk liela motivācija viņu paturēt, it sevišķi pēc šādas sezonas, kur punkti nāk ar grūtībām. Protams, Zemgus laukumā dara daudz melnā darba un komandai viņš ir ļoti noderīgs, bet ir pilnīgi iespējams šo darbu uzticēt kādam citam, ja komanda no kuras Buffalo centīsies iegūt top4 aizsargu vai pirmo vārtsargu prasīs pretī Zemgu.
what???

  -1 [+] [-]

, 2015-12-27 11:29, pirms 9 gadiem
Abi mūsu uzbrucēji izcili...
Viens nemeta vispār,bet otrs vienu reizi garām....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-12-27 11:38, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: labāk nekomentē lietas, par kurām Tev saprašana kā cūkai par aviāciju...
Eu Ekspert, komentē, kur tieši kļūdījos?

     [+] [-]

, 2015-12-27 12:06, pirms 9 gadiem
Abrags ir zinošs eksperts,
bet savas augstprātības dēļ necienot citus ekspertus bieži arī kļūdās
Kaut vai oktobrī nepamatoti slavēja Stīvu Mozesu, kurš tagad jau ir atpakaļ KHL
Laiks rādīs, bet ja Zemgus un Kristers vēlas karjeru NHL, būs kas jāmaina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-27 12:48, pirms 9 gadiem
Bufalo 2012.gadā izcūkoja abas pirmās kārtas izvēles. Nav brīnums, ka no tās komandas nekā nav. Ja nu Aikelis tagad palīdzēs veikt pārbūvi.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-27 12:49, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ko? Kāda 50 % iespēja, ka viņu aizmainīs pret vārtsargu ja vasarā tika iemainīts Lēners? Viņš ir kas, bekaps? Fermas vārtsargs? Un kāda starpība ko Irbe teica? Marejs ir teicis, ka Zemgus ir neaizskaramo sarakstā. Jā, punkti nenāk, bet Zemgus komandā spēlē savu lomu, t.i. daudz dodas laukumā pret pretinieku līderiem un dara to tik veiksmīgi, ka tādā rādītājā kā ielaistie vārti/60 minūtēs ir ne tikai komandā labākais, bet arī starp visas līgas līderiem šajā rādītājā. Tātad viņš veiksmīgi neitralizē pretinieku līderus(piem pret Čikāgu spēlēja tik pret Keinu un Panarinu un ko viņi vienādos sastāvos izdarīja? Neko). Kas viņu aizstās? Larsons, kurš to nespēja izdarīt Zemga traumas laikā?

Un vispaŗ kura komanda tagad ņems un dos top4 defu(gados jaunu) ar līgumu par RFA ar kuru pašiem vēl būs jāslēdz līgums? Ja Tu ar to top 4 defu domāji Džordžesveidīgo, tad tādu arī par 2. raunda piku var dabūt. Ja ko labāku, jaunāku un ar ilgtermiņa līgumu, tad... Nezinu, kurā pasaulē tas iespējams. Sāds un Dagijs Hamiltons pat kā RFA neatgrieza savām komandām tik daudz cik Koijoti dabuja no Reindžeriem par Jendlu ar 1 gadu līgumā.
Cik ļoti var uz Lēneru paļauties, ņemot vērā, ka viņš ir diezgan regulāru savainojumu krājējs? Kas notiks, ja tagad savainosies Džonsons vai Ulmarks? Ņems no ahl pilnīgi nenobriedušu vārtsargu backupā? Sen jau Seibri zvejo pēc vārtsarga - bija liela interese iegūt Gibsonu, kuru Ducki neatdeva, un tagad Andersens tiek uztverts kā variants, tāpat arī Fowlers, kurš elementāri būtu top4 Sabres aizsardzībā. Duckiem vajag uzbrucējus, ņemot vērā katastrofālo vārtu realizāciju. Buffalo var piedāvāt Folinjo, Larssonu, Ennisu un Girgiju no kuriem pirmos divus Duckiem nebūtu jēga pieņemt, līdz ar to paliek Ennis/Zemgus 50% iespēja. Vēl varētu runāt par Moulsonu, bet ņemot vērā situāciju ar Aiklu - maz ticams, ka viņu aizmainīs. Nejau velti Ducki regulāri skauto Buffalo spēles. Tur kaut kas briest.

     [+] [-]

, 2015-12-27 13:13, pirms 9 gadiem
Mārtiņš Frančenko rakstīja: Cik ļoti var uz Lēneru paļauties, ņemot vērā, ka viņš ir diezgan regulāru savainojumu krājējs? Kas notiks, ja tagad savainosies Džonsons vai Ulmarks? Ņems no ahl pilnīgi nenobriedušu vārtsargu backupā? Sen jau Seibri zvejo pēc vārtsarga - bija liela interese iegūt Gibsonu, kuru Ducki neatdeva, un tagad Andersens tiek uztverts kā variants, tāpat arī Fowlers, kurš elementāri būtu top4 Sabres aizsardzībā. Duckiem vajag uzbrucējus, ņemot vērā katastrofālo vārtu realizāciju. Buffalo var piedāvāt Folinjo, Larssonu, Ennisu un Girgiju no kuriem pirmos divus Duckiem nebūtu jēga pieņemt, līdz ar to paliek Ennis/Zemgus 50% iespēja. Vēl varētu runāt par Moulsonu, bet ņemot vērā situāciju ar Aiklu - maz ticams, ka viņu aizmainīs. Nejau velti Ducki regulāri skauto Buffalo spēles. Tur kaut kas briest.
Kā Zemgus var palīdzēt atrisināt vārtu gūšanas/negūšanas problēmas? Tu to nopietni?

Viņš nekad nav bijis un nebūs nekāds snaiperis, savas 10-15 ripas pa sezonu var iemest (var arī iemest 3-5 ripas pa gadu), tā ka Zemgus nav spēlētājs kurš atrisinās kkādas komandas problēmas uzbrukumā!

Jā, ja kādai komandai vajadzēs darba zirgu uz laukuma kas grauž ledu, lieliski spēlē mazākumā, ziedo sevi un savu veselību komandas labā un dara melno darbu tad Zemgus ir tas džeks kas tādai komandai ir vajadzīgs!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-27 13:14, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Par Girgensonu vari nesatraukties,jo pirms nākamās sezonas Bufalo noteikti parakstīs ar viņu ilgtermiņa līgumu.
ja kāds parakstīs ilgtermiņa līgumu tad tas būs Rīgas Dinamo

  -2 [+] [-]

, 2015-12-27 13:34, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kā Zemgus var palīdzēt atrisināt vārtu gūšanas/negūšanas problēmas? Tu to nopietni?
Spēli aizvirzot uz pretinieku komandas zonu, viņa maiņas laikā. Tas dod diezgan lielu plusu uzbrukumam. Un tas arī ir viens no Girgensona jājamzirdziņiem.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-27 13:35, pirms 9 gadiem
Mārtiņš Frančenko rakstīja: Cik ļoti var uz Lēneru paļauties, ņemot vērā, ka viņš ir diezgan regulāru savainojumu krājējs? Kas notiks, ja tagad savainosies Džonsons vai Ulmarks? Ņems no ahl pilnīgi nenobriedušu vārtsargu backupā? Sen jau Seibri zvejo pēc vārtsarga - bija liela interese iegūt Gibsonu, kuru Ducki neatdeva, un tagad Andersens tiek uztverts kā variants, tāpat arī Fowlers, kurš elementāri būtu top4 Sabres aizsardzībā. Duckiem vajag uzbrucējus, ņemot vērā katastrofālo vārtu realizāciju. Buffalo var piedāvāt Folinjo, Larssonu, Ennisu un Girgiju no kuriem pirmos divus Duckiem nebūtu jēga pieņemt, līdz ar to paliek Ennis/Zemgus 50% iespēja. Vēl varētu runāt par Moulsonu, bet ņemot vērā situāciju ar Aiklu - maz ticams, ka viņu aizmainīs. Nejau velti Ducki regulāri skauto Buffalo spēles. Tur kaut kas briest.
Nu Tu te dod salidzinaji Anaheimas problemas uzbrukuma var atrisinat vai nu NHL darba zirgs (visu cienu Zemgum un karstakajiem faniem), bet tads tomer ir katra komanda, vismaz viens, vai ari Ennis, kurs ir luzeru komandas viens no lideriem gadiem jau un ar pieklajigiem mainas biedriem noteikti butu ja ne "punkts speelee" uzbrucejs, tad tuvu tam. Ne velti ne taja svakakaja Kanadas izlase tika ieklauts.

Nebutu korekti sos abus likt vienaa plauktaa, lai kaa man pasam to negribetos.

     [+] [-]

, 2015-12-27 13:40, pirms 9 gadiem
njā...ko tik jaunu neuzzinu SC komentos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-27 13:56, pirms 9 gadiem
Girgensons būtu izdevīgs komandai kas vēlas pastiprināt savu mazākumu vai vienkārši nostiprināt savu aizsardzību, tur viņš būtu liels palīgs!

Nešaubos ka ja runa iet par Zemgu tad sarunās vārds "uzbrukums" pat netiek pieminēts!

  -2 [+] [-]

, 2015-12-27 14:06, pirms 9 gadiem
Ehh, šejienes sajēga par hokeju dažbried šķiet švakāka par manu sajēgu kvantu fizikā.
Pirmkārt, Zemgum ir liels potenciāls tieši kā Keslera tipa uzbrucējam, fiziski, ar masu un melno darbu. Tas ir liels talants spēt pārmest to, ka pēc def. zonas iemetiena nākamais jau ir uzbrukuma zonā. Tas Zemgus nomainās, un nākamā maiņa var mēģināt izmantot statiski labāku iespēju gūt vārtus. Vai Zemgum vajadzētu gūt vairāk punktus? Jā, protams, taču katram spēlētajam gadās sezonas, kad tas nesokas, plus ja spēlē vienā maiņā ar Giontu, kurš jau sen ir norietējis un Larsonu, kurš ir foršs AHL līmeņa uzbrucējs, bet priekš NHL kaut kas pietrūkst, tad ir grūti gaidīt lielus rezultātus, Zemgum vajadzētu maiņu ar kādu normālu playmaker, tad būtu cita runāšana. Un lūdzu, nevajag argumentāciju, ka spēlētajam tāpat būtu jāspēlē labi nevis jāmeklē iemesli. Tas ir bullshit, spēlētājam ir jāspēlē iespēju robežās, taču hokejs ir komandu sports, un ja Tava maiņa ir sūdīga komanda, tad diezin kas labs nevar sanākt.

Par Gudiju runājot, viņš ir foršs vārtsargs, kam vajag vēl 1u, 2as sezonas AHL, un tad cerēt uz NHL amatu, šobrīd padeldēt soliņu uz NHL beņķa viņam pat varētu nākt pa labu, jo treniņos sanāk trenēties ar daudz labākiem snaiperiem, tā kā tas viņa attīstībai varētu nākt par labu.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-27 14:14, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Par Girgensonu vari nesatraukties,jo pirms nākamās sezonas Bufalo noteikti parakstīs ar viņu ilgtermiņa līgumu.
Es ļoti ceru, ka nē, viņam jāiet uz citu klubu. Miskaste tas Buffalo.

     [+] [-]

, 2015-12-27 15:04, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: ??? Buffalo fermā ir Makarovs un Lieuvens. Abi ir uz NHL ledus bijuši. Pāris spēlēm un sēdēšanai uz beņķa derēs. Andersens ir tikpat traumatisks kā Lēners. Pavasarī traumas dēļ ap mēnesi izlaida, šosezon ar jau ir pāris nedēļas izlaidis. Savu zveju pēc vārtsarga Sabres jau ir beiguši ar Lēnera iemainīšanu. Nu ne jau par 1. kārtas piku viņi bekapu sev ņēma. Vai domā tas bija par Legvandu un Lēners tik tāpat tika piemests klāt?

Faulers? Jā, variants ir normāls, bet pret RFA Zemgu? Ducks realizācijas uzlabošanai? Beidz. Palasi iepriekšējo manu komentu un paskaties ko Čikāga ieguva par 20 golu 50 punktu špīleri Sādu. Pat tas Čikāgai nedotu Fauleru. Vienīgais no Taviem pieminētajiem, kas Ducks varētu ieinteresēt ir Ennis. Viss. Un tajā pašā variantā tas būtu par maz lai Ducks apsvērtu Faulera maiņu. Moulsons- viņš ir nekam nederīgs ķermenis ar ilgu līgumu un jau nomests uz 4. maiņu Buffalo. Neviens viņu neaiztiks.
Par vārtsarga meklējumiem Tu kļūdies. Vairāk avoti ziņoja par to, ka pēc Lēnera traumas Buffalo izteica piedāvājumus sakarā ar Gibsonu un vēlāk bija vairākas diskusijas sakarā ar Andersenu, kuras šķiet vēl tagad pat ir aktuālas. Tas, ka Lēners bija plānots kā main vārtsargs ir pašsaprotami, bet tā trauma kārtis sagrieza. Un to, kas Marejam ir padomā tālāk noskaidrosies pie treidu deadlaina. Lieuvens jau nu noteikti nav NHL līmeņa vārtsargs un Makarovs backupā arī varbūt vien pēc pāris gadiem varēs spēlēt.

Sakarā ar Tevis pieminēto Čikāgas maiņu teikšu tikai to, ka katrs ģenerālmenedžeris komandu būvē tā kā viņam pašam liekas pareizi un tas, ka kāds atdod labu spēlētāju pret niekiem ir izskaidrojams gan ar budžetu, gan ar GM ilūzijām par to ko komandai vajag un ko nevajag. Ar to es gribu pateikt arī to, ka principā ir iespējama jebkuru divu vai vairāku spēlētāju apmaiņa, ja vien GM tas liksies pareizi.
Viss paldies, es diskusiju beidzu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-27 17:24, pirms 9 gadiem
es nebrīnītos ja pēkšņi NHL mājas lapā parādītos treids kur iejaukts Zemgus
1 2 36 komentāri