Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Floridas klubs zaudē zibeņiem

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Floridas klubs zaudē zibeņiem
Tampabejas "Lightning"
Foto: AP

Nacionālās hokeja līgas spēlē zaudējumu piedzīvojis Kārļa Skrastiņa pārstāvētais klubs Floridas "Panthers", savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:4 piekāpjoties vienai no līgas vājākajām vienībām Tampabejas "Lightning".

Spēles sākumā pārāk bīstamus momentus neizveidoja neviena no komandām. Pēc nospēlētām aptuveni piecām minūtēm laba iespēja izvirzīt panteras vadībā bija Mihaelam Frolikam, kurš izgāja viens pret "Lightning" vārtsargu Maiku Smitu, taču pārspēt viņu nespēja. Ko neizdarīja mājinieki, to perioda vidū paveica viesi... Tiesa, zibeņiem vārtu guvums sanāca mazliet kuriozs. Stīvs Emingers, vēl nepaspējis ieslidot "Panthers" aizsardzības zonā, netālu no zilās līnijas izdarīja uzmetienu uz vārtiem, un ripa neveiksmīgi atlēca no vārtsarga Tomaša Vokuna nūjas un ielidoja vārtos. Tomēr gandrīz pusotru minūti pirms trešdaļas beigām pie sava pirmā vārtu guvuma tika floridieši un arī ne bez veiksmes palīdzības. Smita atsistā ripa nonāca pie "Panthers" aizsarga Kīta Balarda, kurš, atrodoties tuvu laukuma apmalei, arī uzmeta pa vārtiem, un ripa atrada ceļu Tampabejas kluba cietoksnī – 1:1.

Neilgajā laika sprīdī, kas bija atlicis pirmajā trešdaļā, ievērības cienīgu notikumu netrūka. Vispirms Jevgeņijs Artjuhins izkāvās ar Niku Tarnaski, bet trešdaļas pēdējās sekundēs jau pieminētais Balards skaitliskajā mazākumā glāba savu komandu no nepatikšanām, dažus centimetrus pirms vārtu līnijas ar nūju aizsitot prom ripu, kas jau slīdēja vārtos.

Otro trešdaļu komandas iesāka aktīvi un ātrā tempā, un ripa bija te vienā laukuma galā, bet pēc brīža jau otrā. Taču šī skriešanās sacensība pagaidām rezultātus nedeva nevienai no vienībām. Perioda otrajā pusē dažbrīd nedroši nospēlēja "Ligthning" vārtsargs Smits, taču veiksme bija viņa pusē, un ripa viņa vārtos šajā periodā nenonāca. Turpretim mājiniekiem šī trešdaļa izvērtās neveiksmīga, jo tika zaudēti vēl divi vārti. Vispirms no aizvārtes Meta Petindžera piespēli saņēma Emingers, izdarīja metienu, un ripa lidoja precīzi vārtu augšējā stūrī. Vēlāk gan spēles protokolā informācija tika precizēta, un vārtu guvums tika pierakstīts Markam Reki, kurš acīmredzot bija nedaudz skāris ripu un mainījis tās lidojuma virzienu. Bet vēl pēc brīža trīs "Ligthning" hokejisti devās pretuzbrukumā pret diviem Floridas kluba aizsargiem, un arī šoreiz bija nekļūdīgi. Kārlis Skrastiņš vēl centās gulties ripas ceļā, taču viņa pūliņi neko daudz nedeva, un ripa pēc Artjuhina metiena atrada spraugu starp Vokuna kājsargiem – 1:3.

Jau pēc 2. perioda beigām ar Artjuhinu dūru cīņās iesaistījās Niks Bointons, taču no nepilnus divus metrus garā un 115 kg smagā krieva dabūja pa bieti līdzīgi kā iepriekš viņa komandas biedrs Tarnaskis. Papildus sakāvei cīņā Bointons vēl saņēma ne tikai 5+10 minūšu sodu, bet arī divas minūtes par kautiņa izraisīšanu, kas nozīmēja, ka "Panthers" 3. periods būs jāuzsāk četru vīru sastāvā.

Spēles pēdējā trešdaļā Tomašu Vokunu "Panthers" vārtos bija nomainījis Kreigs Andersons. Skaitlisko mazākumu 3. perioda sākumā mājiniekiem izdevās veiksmīgi izturēt, bet pēcāk viņiem pašiem radās pāris iespējas uzspēlēt vairākumā, un uz pusminūti pat piecatā pret trim "Lightning" vīriem, taču bez vērā ņemamiem panākumiem. Ar trešo piegājienu laukuma saimniekiem tomēr izdevās vēlreiz atslēgt viesu vārtus. Pēc Balarda metiena ripa nonāca pie Korija Stilmana, kurš atradās pie tālā vārtu staba, un viņam nekas cits neatlika, kā ieraidīt to vārtos. Taču neilgi pēc vārtu guvuma otro reizi šajā mačā uz divām minūtēm noraidīto spēlētāju soliņu bija spiests apmeklēt Kārlis Skrastiņš, un tas nebūt neatviegloja mājinieku centienus atspēlēties. Tiesa, pat mazākumā labs solo reids uz "Lightning" vārtiem padevās Neitanam Hortonam, taču metiens neizdevās. Vēlāk panteras tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, taču arī tā netika izmantota, un spēles beigās nācās ķerties pie pēdējā salmiņa – vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju. Un šis solis izrādījās necerēti veiksmīgs... Perioda pēdējā minūtē floridieši savērpa pamatīgu uzbrukuma virpuli pretinieku zonā, un noslēgumā Braiens Makkeibs ar spēcīgu metienu iešķīla ripu vārtos un izrāva neizšķirtu – 3:3.

Sekoja pagarinājums, taču tajā uzvarētājs netika noskaidrots, un spēles liktenis tika izšķirts ar pēcspēles metienu palīdzību. Raiena Melouna realizētais bullītis nodrošināja uzvaru Tampabejas klubam.

Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 18 minūtēm, bloķēja vienu metienu, nopelnīja četras soda minūtes un lietderības koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
www.nhl.com

  +2 [+] [-]

, 2008-12-27 05:55, pirms 16 gadiem
plašs raksts!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-27 06:17, pirms 16 gadiem
redzeeju speeeli! Skrastins labi izskataas uz ledus! un gols kad vins bija laukumaa vaartusargs nocakareejaas! zheel ka buliishos zaagis!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-27 10:23, pirms 16 gadiem
Skrastiņu pēc ielaistiem vārtiem šķiet kādu brīdi nelaida uz ledus, kaut gan tiešām vārtsargs norāva ūdeņus, arī centrs neatsrādāja aizsardzībā. Vispār jau visi trīs goli uz Vakouna rēķina.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-27 13:48, pirms 16 gadiem
1pts ir bet vajadzēja ņemt tomēr...

     [+] [-]

, 2008-12-27 21:23, pirms 16 gadiem
prieks ka karlis turas par line 1 aizsargu