Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" pieveic līdz titulam aizvedušo Trocu, Marlo 1600. spēlē uzvara

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" pieveic līdz titulam aizvedušo Trocu, Marlo 1600. spēlē uzvara
Berijs Trocs pamet laukumu, kamēr "Capitals" atzīmē uzvaru. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Vašingtonas "Capitals" pirmo reizi kopš titula izcīnīšanas spēkojās ar Berija Troca vadīto Ņujorkas "Islanders", un tikšanās bija veiksmīga – 4:1, izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas. Tikmēr Toronto "Maple Leafs" ar 4:2 pārspēja Bostonas "Bruins", Patrikam Marlo aizvadot 1600. spēli karjerā.

Lai gan "Capitals" izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, izbraukuma mačs pret "Islanders" sākās uz negatīvas nots, jau 36. sekundē nonākot iedzinējos. Laukuma saimnieki aizskrēja ātrajā uzbrukumā, kas netika izmantots, taču izdevās ripu noturēt uzbrukuma zonā, un no neērtā satvēriena izcēlās Valteri Filpula – 1:0 "Islanders" labā. Trocs varēja līksmot. Viņš pagājušajā sezonā aizveda "Capitals" līdz pirmajam Stenlija kausam komandas vēsturē, taču vasarā nespēja vienoties par pievilcīgu atalgojumu un komandu pameta.

Tomēr "Capitals" spēles turpinājumā nodrošināja čempionu hokeju, un atspēlēšanos ievadīja Toms Vilsons, kurš izlīdzinājumu panāca jau trešajā minūtē. Viņam no labā iemetiena punkta izdevās labs plaukstas metiens, un Vilsons guva vārtus ceturtajā mačā pēc kārtas. 2:1 panāca Niks Dauds, arīdzan metot no labā iemetiena punkta, taču viņa mestā ripa ielidoja tuvajā devītniekā un viņš izcēlās otrajā trešdaļā.

55. minūtē "Capitals" pārsvaru dubultoja Vilsons, gūstot savus otros vārtus spēlē. Čempioni tika pie vairākuma, un tas tika izspēlēts kā mācību grāmatā, beigās Vilsonam pieliekot punktu ar netraucētu metienu no vārtu priekšas. Savukārt punktu mačam pielika Vašingtonas kapteinis Aleksandrs Ovečkins ar metienu tukšos vārtos – 4:1. "Capitals" kontā ir 31 punkts, un komanda ieņem pirmo vietu Metropolitēna divīzijā, kamēr Ovečkins ar 18 vārtiem ir trešais.

Viņam priekšā ar 19 vārtiem atrodas soms Patriks Laine un čehs Davids Pastrņāks, kurš izcēlās divas reizes, bet neglāba "Bruins" no zaudējuma viesos – 2:4 pret "Maple Leafs". Ja čehs dala labākā snaipera godu, tad Toronto rindās izcēlās hokejisti, kuriem vārti nav ikdiena – rezultātu atklāja Treviss Dermots un komandu vadībā atgrieza Igors Ožiganovs, un abiem aizsargiem tie bija pirmie vārti sezonā. Vēlreiz "Maple Leafs" vadību atguva pēc Džoša Līvo ceturtajiem vārtiem sezonā, bet punktu ar metienu tukšos pielika Zaks Haimans, un arī viņam tas bija ceturtais rezultatīvais metiens.

Marlo kļuva par tikai 11. spēlētāju NHL vēsturē, kurš devies laukumā 1600 mačos. Rekordists ar 1767 ir Gordijs Hovs, kuram seko Marks Mesjē, Jaromīrs Jāgrs, Rons Frensiss, Marks Reki, Kriss Čelioss, Deivs Andrejčaks, Skots Stīvenss, Lerijs Mērfijs un Rejs Burks, kurš aizvadījis 1612 spēles, līdz ar to Marlo tuvākajā laikā varētu iekļūt pirmajā desmitniekā.

Rezultatīvākā spēle tika aizvadīta Detroitā, kur Kolumbusas "Blue Jackets" ar 7:5 pieveica "Red Wings". Pjērs Liks Dubuā uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem un piespēli, Artēmijam Panarinam vārti un divas piespēles, bet zaudētāju nometnē labākais bija Entonijs Manta – viņš guva divus vārtus un pievienoja arī trešo punktu. "Red Wings" pēc pirmās trešdaļas bija iedzinējos ar 0:3, pēcāk pievilka līdz 4:5 un 5:6, bet tikt pie punktiem savā laukumā neizdevās.

Regulārā sezona, 27. novembris

SpēleRez.SpēleRez.
Maple Leafs – Bruins4:2Panthers – Devils4:3 P
Islanders – Capitals1:4Rangers – Senators4:2
Red Wings – Blue Jackets5:7