Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" nosūta Gudļevski uz AHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Lightning" nosūta Gudļevski uz AHL
Kristers Gudļevskis
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas "Lightning" uz fārmklubu, kas gatavošanos jaunajai Amerikas Hokeja līgas sezonai sāks Francijā, nosūtījis 25 spēlētājus, tostarp 22 gadus veco latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš vienīgajā pārbaudes spēlē atvairīja 31 metienu un ielaida tikai vienus vārtus.

Pagājušajā sezonā Kristers Gudļevskis, kurš aizvadīja pirmo sezonu ārpus Latvijas robežām, kļuva par pirmo vārtsargu vēsturē, kurš gada laikā piedalījies olimpiskajās spēlēs, Nacionālajā hokeja līgā, Amerikas Hokeja līgā un Austrumkrasta hokeja līgā. Pateicoties labajam sniegumam 2013. gada pasaules čempionātā, viņu drafta piektajā kārtā ar 124. numuru izraudzījās Tampabejas "Lightning".

Lielāko daļu sezonas pavadījis fārmklubā Sirakjūzas "Crunch", kuras rindās 34 mačos atvairīja 90,1% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaida 2,68 ripas, Gudļevskis pie lielās iespējas tika regulārā čempionāta noslēgumā un izslēgšanas spēlēs, jo pārliecinošais pirmais numurs Bens Bišops iedzīvojās savainojumā, kamēr viņa dublieris Anderss Lindbeks nerādīja pārliecinošu sniegumu.

Vasarā strādājis ar dubultu atdevi, Gudļevskis 26. septembrī sargāja Tampabejas "Lightning" vārtus pārbaudes mačā pret Nešvilas "Predators". Ar 31 atvairītu metienu un trešās zvaigznes godu uzvarai bija par maz - mājinieki izcēlās jau ceturtajā minūtē un svinēja panākumu ar 1:0. Citas iespējas latvietim pagaidām nebūs, jo viņš nosūtīts uz fārmklubu, kas gatavošanos jaunajai sezonas sāks treniņnometnē Francijas pilsētā Lionā.

Uz fārmklubu nosūtīti vēl 24 spēlētāji, tostarp krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš 24. septembrī ar 28 atvairītiem metieniem palīdzēja Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 4:2 pārspēt Nešvilas "Predators". 2012. gada drafta pirmajā kārtā izvēlētais 20 gadus vecais spēlētājs pagājušajā sezonā tika atzīts par Kontinentālās hokeja līgas labāko debitantu un kļuva par pasaules čempionu, divās spēlēs ielaižot tikai vienus vārtus.

Vērts atzīmēt, ka sešiem uz fārmklubu nosūtītajiem spēlētājiem vispirms jātiek cauri neaizsargāto spēlētāju sarakstam jeb 24 stundu laikā viņus savā īpašumā bez kompensācijas var iegūt jebkura Nacionālās hokeja līgas komanda. Uz jaunajiem spēlētājiem šāds punkts neattiecas.

Tampabejas "Lightning" rīcībā palikuši divi vārtsargi - Bišops, kurš pagājušajā sezonā 63 spēlēs atvairīja 92,4% sāncenšu metienu, tiekot nominēts labākā vārtsarga balvai, un 39 gadus vecais krievu veterāns Jevgeņijs Nabokovs, kurš pēdējās trīs sezonas pārstāvēja Ņujorkas "Islanders" vārtus, bet pirms pievienošanās Sanktpēterburgas SKA desmit sezonas spēlēja Sanhosē "Sharks" rindās, divas reizes piedaloties Zvaigžņu spēlē.

Tampabejas "Lightning" regulāro čempionātu sāks ar četrām spēlēm savā laukumā - 9. oktobrī pret Floridas "Panthers", 11. oktobrī pret Otavas "Senators", 13. oktobrī pret Monreālas "Canadiens" un 14. oktobrī pret Ņūdžersijas "Devils". Arī Sirakjūzas "Crunch" pirmās četras spēles aizvadīs savu līdzjutēju priekšā, 11. oktobrī sākot pret Springfīldas "Falcons".

Kristers Gudļevskis pārbaudes spēlē pret Nešvilas "Predators"

Izmantotie resursi:
The Official Web Site - Tampa Bay Lightning

1 2 3 80 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2014-09-27 22:51, pirms 10 gadiem
Gudim jāpierāda. Mēs par Tevi
Slēpts komentārs: kurmiic

  +4 [+] [-]

, 2014-09-27 22:52, pirms 10 gadiem
Pāris labas spēles Gudis aizvadīs un atkal būs NHL, lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-09-27 22:57, pirms 10 gadiem
Viss kaa planots, sezonas laikaa jaizkaro vieta NHL

 +22 [+] [-]

, 2014-09-27 22:58, pirms 10 gadiem
Vasiļevskis arī nosūtīts...nekā pārsteidzoša, pirmdien sākas fermas nometne, tur ar vārtsargi vajadzīgi.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-27 22:58, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Pāris labas spēles Gudis aizvadīs un atkal būs NHL, lai veicas!
Vispirms lai izkapā pirmā vārtusarga vietu AHL, un tad varēs runāt par NHL. Jo ja būsim godīgi, Vasiļevskis ir priekšā Gudijam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-09-27 23:00, pirms 10 gadiem
Vilis15 rakstīja: Vispirms lai izkapā pirmā vārtusarga vietu AHL, un tad varēs runāt par NHL. Jo ja būsim godīgi, Vasiļevskis ir priekšā Gudijam.
pēc kā tu to spried? spēles skatījies?
pēc statistikas jauno nometnes turnīrā, un pa vienai spēlei lielajā nometnē, Gudļevskim daudz labāka statistika...

  +5 [+] [-]

, 2014-09-27 23:05, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: pēc kā tu to spried? spēles skatījies?
pēc statistikas jauno nometnes turnīrā, un pa vienai spēlei lielajā nometnē, Gudļevskim daudz labāka statistika...
Vienkārši Vasiļevskim Ziemeļamerikā ir milzīgs "haips", tad nu arī šeit tas atbalsojas.

Nekur nav teikts, ka Vasiļevskis būs elites līmeņa vārtsargs un visu izšķirs sniegums Ziemeļamerikas laukumos.

 +11 [+] [-]

, 2014-09-27 23:05, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Pierādīs! Patlaban mūsu izlases pamatvārtsargs!
un pēc kā tu vadies misis baša eksperte?
OS spēlēs Masaļskis viena uzvara, Gudļevskis - nevienas..
PČ - Masaļskis 2 uzvaras, Gudļevskis - viena.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-27 23:09, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Vienkārši Vasiļevskim Ziemeļamerikā ir milzīgs "haips", tad nu arī šeit tas atbalsojas.

Nekur nav teikts, ka Vasiļevskis būs elites līmeņa vārtsargs un visu izšķirs sniegums Ziemeļamerikas laukumos.
handikaps būs, bet viena, otra spēle neveiksmīga un tā handikapa vairs nav...pagājušā sezonā Gudļevskis savu handikapu pilnā mērā izmantoja...neredzu iemesla, kāpēc šosezon viņš nevarētu tā turpināt.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-27 23:10, pirms 10 gadiem
Te nu bija lielās shēmošanas ar Nabokova aizmainīšanu un Gudļevska vietu NHL...

Ja nopietni, tad Kristeram tagad tik sākas lielā cīņa par vietu TBL sistēmā, t.i., jācīnās par trešā vārtsarga vietu un spēles laiku Sirakūzās. Ja šosezon izdosies nostabilizēt savu spēli vidēji labā līmenī, tad būs arī NHL. Pagājušā sezona bija katastrofa šai ziņā, jo ļoti labas spēles mijās ar galīgām izgāšanās izrādēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-27 23:16, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vēl laika daudz, aizmainīt var jebkad un jebkuru, pamodīsies un še tev ziņa Gudļevskis aizmainīts piemēram uz Kolorado
Tik ar piebildi, ka tāds Gudļevskis NHL nevienam kā treida galvenais spēlētājs nav vajadzīgs. Tik kā piedeva kādam daudz "treknākam" hokejistam. Tb viss atkarīgs no "lielo onkuļu" spēles, nevis Gudļevska.

Gluži kā padomju laikos, deficīta sistēmā - gribi nopirkt desu, klāt jāņem divas burkas saskābušu marinēto gurķu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-27 23:22, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Gluži kā padomju laikos, deficīta sistēmā - gribi nopirkt desu, klāt jāņem divas burkas saskābušu marinēto gurķu.
Vai tu Gudiju tikko nosauci par saskābušu marinēto gurķi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:25, pirms 10 gadiem
Melissa rakstīja: Salīdzināji! Cik kuram gadu un cik pieredze. Un tas Nabokovs vairāk zīmējās, nevis kkādus šedevrus rāda. Nekāds ūberkrutais viņš nav.
A viņam nav jābūt krutam. Viņu parakstīja tāpēc, lai komandai, traumatiskā Bišopa kārtējās ligas gadījumā Tampā būtu kāds par kuru būtu zināma drošība, ka netiks sagāzti podi un komanda varēs mierīgi turpināt cīnīties par saviem mērķiem. Plusā, protams, arī Vasiļevska faktors, kur Nabokovam, vienīgajam vārtsargam-eiropietim, kurš ir ticis pie Kaldera balvas, ir jābūt kā mentoram.

Par Nabokovu overall runājot - viens no sava laika labākajiem vārtsargiem, kas pašlaik, protams, jau ir veterāns, taču viņa stabilā spēle ir gana labs arguments, lai runātu par viņu kā ļoti labu otro numuru.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-27 23:29, pirms 10 gadiem
otins rakstīja: Vai tu Gudiju tikko nosauci par saskābušu marinēto gurķi?
NHL lielajā biznesa mašīnā Gudļevskim ir tieši tāda pati vērtība kā kulinārijā saskābušam marinētam gurķim - kaut kur jau piešaut klāt var, uz lielu daudzumu, ar normāliem marinētiem gurķiem kopā, noslēpjot tās nepilnības (izsaukt uz dažām spēlēm, kad visi satraumējas, ar atrunu, viņš tak AHL jaunais, ko no viņa gaidīt), bet rādīt un galdā celt tīrā veidā (atstāt viņu sastāvā ar domu, ka viņš būs vismaz otrais numurs uz kuru droši var paļauties), to nu nekādā gadījumā nevar.

Ja mēģināsi pierādīt pretējo... man pašam tad būs interesanti kādi "argumenti" var tikt izdomāti.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:32, pirms 10 gadiem
Pa lielam jau tā arī ir, tikai labāk sauksim viņu par jauno nevis saskābušo gurķi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:37, pirms 10 gadiem
otins rakstīja: Pa lielam jau tā arī ir, tikai labāk sauksim viņu par jauno nevis saskābušo gurķi
Katram tās asociācijas citas.
Man piemērs bija par padomju laiku reālijām un "piedevām" tajos gadījumos, kad kāds vēlējās iegādāties kaut ko labāku (bet veikalniekiem bija jāatbrīvojas no ne tik pieprasītās preces). Šādā ainiņā jauni gurķi nu nekādīgi nezīmējas (jo paši pa sevi nereti bija deficīts).

Un jā, NHL nekur tālu no parasta rajona centra bodītes nav tikuši.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:40, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Un jā, NHL nekur tālu no parasta rajona centra bodītes nav tikuši.
Kas tad ir KHL?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:41, pirms 10 gadiem
Labāk AHL pirmais, nekā NHL sēdēt !

  -1 [+] [-]

, 2014-09-27 23:44, pirms 10 gadiem
otins rakstīja: Kas tad ir KHL?
Atskaites punkts ir dots, mērogu gan jau ka nojaut, tāpēc atrast atbildi uz šo jautājumu, domāju, ka vari pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-09-27 23:48, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: nu KHL tad jau parasta rajona mistkaste
tāpat kā VTB un VEF...

     [+] [-]

, 2014-09-27 23:48, pirms 10 gadiem
Elv4a rakstīja: Labāk AHL pirmais, nekā NHL sēdēt !
Nu AHL lai tiktu par pirmo numuru būs ļoti jāiespringst, jo nomināli tas būs Vasiļevskis.

  +7 [+] [-]

, 2014-09-27 23:48, pirms 10 gadiem
Elv4a rakstīja: Labāk AHL pirmais, nekā NHL sēdēt !
Tampas gadījumā vai esi NHL uz beņķa vai AHL neko nemaina, jo izspēlēties dabū visi.

Kopš 2004./2005. gada lokauta, tikai divās sezonās Lightning ir iztikuši ar trim vārtsargiem, pārējos gados ir spēlējuši četri vai pieci... jebšu vidēji TBL vārtos stāv 3.89 vārtsargi. Tāpēc, ja vien nav nekādu savainojumu, izspēlēties dabū ij NHL, ij AHL vārtu vīri.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-27 23:49, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: psaeido patriot zaipis rakstīja ka Vasiļevskis arī ir lejā uz AHL
pseido esi tu - dubultstandartu piekopēja...
1 2 3 80 komentāri