Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" uz pieciem gadiem pagarina līgumu ar Hornkvistu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" uz pieciem gadiem pagarina līgumu ar Hornkvistu
Patriks Hornkvists
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pēdējo divu gadu čempione Pitsburgas "Penguins" pagarinājusi līgumu ar 31 gadu veco uzbrucēju Patriku Hornkvistu, kurš nākamo piecu sezonu laikā saņems 26,5 miljonus dolāru.

Patriku Hornkvistu 2005. gada draftā ar pēdējo jeb 230. izvēli aizrunāja Nešvilas "Predators", un pagājušās sezonas noslēgumā viņš sarūgtināja bijušo komandu – tieši zviedra precīzais metiens kļuva par fināla sestā mača uzvaras vārtiem, ļaujot Pitsburgas "Penguins" otro reizi pēc kārtas virs galvas pacelt Stenlija kausu.

31 gadu vecais uzbrucējs šajā sezonā piedalījies 51 spēlē, izceļoties ar 17 vārtiem (desmit – vairākumā) un 15 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš sasniedzis 600 karjerā aizvadīto maču robežu, un pirms tam tas izdevies tikai vienam spēlētājam, kurš tika draftēts ar pēdējo numuru – citam zviedram Kimam Jonsonam, kurš karjeru pabeidza 2010. gadā.

Ar Hornkvistu līgums pagarināts līdz 2023. gadam. Ilgtermiņa vienošanās kabatā ir vēl vairākiem Pitsburgas "Penguins" vadošajiem spēlētājiem – Sidnijam Krosbijam, Jevgeņijam Malkinam, Filam Keselam, Krisam Letangam, kā arī Braienam Dumolinam un Oli Mētem.

Pērn Stenlija kausa izcīņā Hornkvists izcēlās ar deviņiem punktiem 19 spēlēs, bet sava pirmā titula izcīnīšanā uzbrucējs piedalījās ar 13 punktiem 24 spēlēs. Izšķirošajā spēlē pret Sanhosē "Sharks" viņš iemeta ripu tukšos vārtos, dodot Pitsburgas "Penguins" divu vārtu pārsvaru – 3:1. Pretiniekiem atspēlēties vairs neizdevās.

Tāpat Pitsburgas "Penguins" paziņojusi, ka pirmajam vārtsargam Metam Marejam konstatēts smadzeņu satricinājums.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/p...

  -1 [+] [-]

, 2018-02-27 21:08, pirms 7 gadiem
Kad aizliedz trade starp komandām?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-27 21:28, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Kad aizliedz trade starp komandām?
Vakar!