Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Losandželosas "Kings" aizsardzības zvaigzne Dautijs pārbaudes spēlē salauž potīti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Losandželosas "Kings" aizsardzības zvaigzne Dautijs pārbaudes spēlē salauž potīti
Drū Dautijs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Losandželosas "Kings" šonakt aizvadīja pārbaudes spēli pret Lasvegasas "Golden Knights". Mačs priekšlaikus noslēdzās viesu aizsardzības zvaigznei Drū Dautijam, kuram pēc lūzuma nāksies izlaist ilgāku laiku.

Drū Dautijs cieta jau pirmās trešdaļas vidū, kad devās pakaļ ripai uz aizsardzības zonu un nepatīkami sadūrās ar laukuma apmali. Tiek vēstīts, ka pirmais rentgens atklājis kreisās potītes lūzumu, bet turpinājumā plānotas padziļinātas pārbaudes, lai uzzinātu, vai nav cietušas saites. Pagaidām nav zināms, cik tieši ilgu laiku Dautijs nevarēs doties laukumā.

34 gadus vecais kanādietis pagājušajā sezonā piedalījās visās 82 spēlēs, izceļoties ar 15 vārtiem un 50 punktiem. Viņš vidēji uz ledus pavadīja 25:48 minūtes. Mazāk par 25 minūtēm Dautijs iepriekšējo reizi spēlēja 2011./12. gada sezonā – 24:54 minūtes.

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Dautijs 2016. gadā tika atzīts par NHL labāko aizsargu, bet vēl vairākas reizes viņš bijis starp Norisa trofejas finālistiem.