Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Džons Tortorella būs jaunais "Canucks" treneris

Rolands Eliņš

Džons Tortorella būs jaunais "Canucks" treneris
Džons Tortorella
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras „Canucks” paziņojis, ka par Alana Vinjo aizstājēju komandas galvenā trenera amatā kļūs bijušais Ņujorkas „Rangers” treneris Džons Tortorella.

„Canucks” oficiālajā paziņojumā vēstīts, ka „Džons Tortorella ir iepriekš trenējis čempionu komandas un tiecas pēc panākumiem. Viņš ir pierādījis savas spējas likt hokejistiem parādīt savu labāko sniegumu, un mēs ticam, ka viņam ir visas nepieciešamās prasmes, lai sniegtu „Canucks” komandai uzvaras”.

Vankūveras klubs šīs sezonas beigās pateicās par pakalpojumiem ilggadējajam trenerim Alanam Vinjo. „Canucks” ar 59 punktiem regulārajā sezonā spēja uzvarēt Ziemeļrietumu divīzijā, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sekoja pamatīgs trieciens pret Sanhosē „Sharks” (0:4). Nedaudz labāk sekmējās Džonam Tortorellam, kurš kopā ar „Rangers” iekļuva otrajā kārtā, kurā ar 1:4 piekāpās nākamajiem finālistiem „Bruins”, taču arī Tortorella savu darbu nesaglabāja, un nu situācija izvērsusies tāda, ka treneri apmainījušies komandām.

Tortorella tiks iepazīstināts kā „Canucks” treneris preses konferencē šonakt. 13 aizvadītajās sezonās galvenā trenera amatā Tortorella 854 spēlēs atzīmējies ar 410 komandas uzvarām, kā arī astoņas reizes piedalījies Stenlija kausa izcīņā, kuru viņam arī izdevās iegūt 2004. gadā kopā ar Tampabejas „Lightning”. Tortorellas vadītās komandas izcīnījušas trīs NHL divīziju titulus.

1996. gadā Tortorella kā treneris ieguva arī Kaldera kausu, esot trenera palīga amatā AHL komandā Ročesteras „Americans”, kurā šo sezonu aizvadīja arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Izmantotie resursi:
Vancouver Canucks names John Tortorella as new...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-25 20:10, pirms 11 gadiem
Canucks: Šogad 3 vieta konferencē, iepriekšējās 2 sezonās prezidenta kauss, pēctam atkal 2 sezonas 3. vieta konferencē.
Rangers: Šogad 6 vieta konferencē. Pirms šīs sezonas 1. vieta konferencē un pirms tam kāpumi un kritumi.
Kāds lūdzu pastāsta vairāk par Vinjo. Viņš tiešām nav pietiekami labi veicis savu darbu, lai viņa vietā paņemtu Tortorellu? Canucks uzskata, ka viņu sastāvs ir absolūti fenomenāls un treneris vienkārši nespēj veikt savu darbu? Kāds zinošs cilvēks - pastāstat.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-25 20:11, pirms 11 gadiem
Emka9593 rakstīja: njā ziņam pienāca zibens ātrumā zināju jau nedēļu
Ko? Tikai tagad tas ir oficiāli, pirms tam tikai un vienīgi baumu līmenī.

     [+] [-]

, 2013-06-25 20:25, pirms 11 gadiem
Flyers izpirks Brizgalova mega līgumu šovasar!

Un Mika Kiprussofs, pārsteidzoši man, beidz karjeru 36 gados!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 20:31, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Ko? Tikai tagad tas ir oficiāli, pirms tam tikai un vienīgi baumu līmenī.
Ja NHL tiktu sekots vairāk par SC finālu, tad to pamanītu daudz lielāks latviešu pulks.
Oficiāli tā tiešām nav nedēļa, bet pirms piecām dienām twiterī jau daudzi to pasniedza, kā oficiālu ziņu, nosaucot konkrētu datumu par preses konferenci un piemetinot, ka tuvāko divu gadu laikā Vankūverā ies karsti.

P.S. Filadelfija izpirkusi Brizgalova līgumu, ja avoti ir precīzi, tad tuvākajos 14 gados Iļjam maksās 1.64 miljonus gadā.
Tā, kā "Flyers'' nedabūja Bernjē, tad tagad, laikam, tēmēs uz Emeriju.

     [+] [-]

, 2013-06-25 20:52, pirms 11 gadiem
quarterr rakstīja: Flyers izpirks Brizgalova mega līgumu šovasar!

Un Mika Kiprussofs, pārsteidzoši man, beidz karjeru 36 gados!
Kalgarī GM Fīsters vēl runājot ar viņu, iespējams, ka Mika vēl paliks, bet tad jau redzēs.

     [+] [-]

, 2013-06-25 20:56, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: Tā, kā "Flyers'' nedabūja Bernjē, tad tagad, laikam, tēmēs uz Emeriju.
Emerijs kā pirmais vārtsargs ar viņa traumatismu būtu riskanti. Ideja - varbūt lidoņi tēmē uz Luongo? Tas būtu labs joks.

     [+] [-]

, 2013-06-25 21:08, pirms 11 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Emerijs kā pirmais vārtsargs ar viņa traumatismu būtu riskanti. Ideja - varbūt lidoņi tēmē uz Luongo? Tas būtu labs joks.
Longo visticamākais, ka nē. Vismaz pirms nedēļas lasīju, ka tēmēja uz Bernjē, Emerijs bija nākamais listē. Ir jau visādas iespējamības, bet Filadelfijai tāpat nav daudz brīvu finanšu. Ja būs Emerijs, tad tur būs vārtsargu rotāijas, jo Meisons arī ir labs vārtsargs, vismaz sezonas beigās Filadelfijā izskatījās tīri ciešams.

     [+] [-]

, 2013-06-25 21:22, pirms 11 gadiem
Zinot to, ka Emerijs ir jau bijis Filadelfijā un tur vārtsargiem iet tākā iet, nekādu dižo cerību neliktu. Komandai vajadzētu noziedot pāris gadus, uzspiest nedaudz uz jaunajiem prospektiem, uz draftu, kas starp citu būs pēc pāris dienām, nevis tērēt lielos miljonus.
Vispār šogad šokē Filija, parakstīt ar Štraitu tādu līgumu + vēl taisīties izpirkt pēdējo gadu talismanu, komandas seju Danielu Briēru.
No manas mīļākās komandas sastāva palikuši tikai daži...

     [+] [-]

, 2013-06-25 21:41, pirms 11 gadiem
Es arī uz Filadelfiju skatos un domāju, ko tas Holmgrēns taisās darīt, tālāk vairs nav kur. Tuvākais jaunais vārtsargs, kurš šajā sezonā progresēja ar zibenīgiem apgriezieniem ir Entonijs Stolarzs.
Pēc gada Žirū vajadzēs jaunu līgumu, Timonenam gan jau pēdējais gads, bet lidotājiem kurss uz kuru tiekties ir pazudis.
Redzēs, ko viņi šonakt teiks preses konferencē.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 21:58, pirms 11 gadiem
Priekš Brizgalova mīļotājiem un statistiķiem

Jeff Veillette ‏@Jeffler 1h
Ilya Bryzgalov was paid $12,902.41 for every save he made in Philadelphia

     [+] [-]

, 2013-06-25 22:27, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: es tak teicu, ka shamie apmainiisies klubiem! bet buus ljoti interesanti, naakamgad finaals - Rangers vs Canucks!
es ar tāpat domāju

     [+] [-]

, 2013-06-25 22:31, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: bet buus ljoti interesanti, naakamgad finaals - Rangers vs Canucks!
Kā man patīk Tavs humors!
Taču es domāju, ka Kanaki ar Tortiju pie stūres nedabūs pat paskatīties uz Stenlija kausu,
taču Viņo gan ir spējīgs Reindžeru stārus saliedēt kaujasspējīgā komandā, kura var nopietni pretendēt uz Stenliju, nu vismaz konfas uzvarētāju titulu.

     [+] [-]

, 2013-06-26 09:37, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Kā man patīk Tavs humors!
Taču es domāju, ka Kanaki ar Tortiju pie stūres nedabūs pat paskatīties uz Stenlija kausu,
taču Viņo gan ir spējīgs Reindžeru stārus saliedēt kaujasspējīgā komandā, kura var nopietni pretendēt uz Stenliju, nu vismaz konfas uzvarētāju titulu.


Vinjo pēdējos pāris gadus komandu praktiski vairs nevadīja, tikai skumji noraudzījās uz tās bezspēcību. Ja viņš nespēja motivēt brāļus Sedinus, tad grūti iedomāties, ko viņš varēs izdarīt Ņujorkā, kur spiediens uz viņu tiks izdarīts vismaz tikpat liels. Iespējams, ka labs treneris, tikai acīmredzot tur bija sevi jau pilnīgi izsmēlis.
Attiecībā uz Tortu, tad kopš šā brīža VAN ģērbtuvēs skanēs skaļa lamāšanās, necenzēti izteicieni, preses konferences visādā ziņā būs interesantas.

     [+] [-]

, 2013-06-26 09:41, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: Priekš Brizgalova mīļotājiem un statistiķiem

Jeff Veillette ‏@Jeffler 1h
Ilya Bryzgalov was paid $12,902.41 for every save he made in Philadelphia
Attiecībā uz šo jautājumu, - Holmgrēnam bija vajadzīgi 2 gadi, lai saprastu, ka viņš ir izdarījis vairākas kļūdas komandas komplektēšanas jomā. Brizgalovs ne tik daudz ir slikts vai viduvējš vārtsargs, - kaut gan ļapu un taureņu Filadelfijā viņam patiesi netrūka, - cik vairāk ir radījis par sevi iespaidu savas riebīgās mutes dēļ. Grūti iedomāties, kurai NHL komandai viņš patlaban būs vajadzīgs. Es tos neaapskaudīšu.