Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bērnsam astoņu gadu un 64 miljonu līgums ar "Sharks"

Andrejs Siliņš

Bērnsam astoņu gadu un 64 miljonu līgums ar "Sharks"
Brents Bērnss
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sanhosē "Sharks" parakstījis jaunu līgumu ar pieredzējušo aizsargu Brentu Bērnsu - jaunā sadarbības forma paredz Bērnsam darbu nākamo astoņu gadu garumā, un kopējā līguma summa sasniedz 64 miljonus dolāru.

31 gadu vecajam Bērnsam pašreizējais līgums ar klubu beigsies pēc šīs sezonas un pēc tās spēlētājs būtu kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu. Tomēr abas puses jau laikus vienojušās par jaunu līgumu, kas paredz Bērnsa nodarbināšanu vēl astoņas sezonas un atalgojumu astoņu miljonu dolāru apmērā par sezonu.

"Mums ir lieliska komanda, aizvadījām īpašu pagājušo sezonu, tāpēc ir aizraujoši, ka varam būvēt [savu nākotni] uz šīs bāzes," kluba mājaslapā citēts Bērnss. "Ir vieglāk strādāt, kad, to darot, labi pavadi laiku. Šī ir lieliska vieta, lai spēlētu. Es pat nedomāju par to, kā par darbu. Šeit ir lieliski cilvēki un viņi mīl "Sharks" komandu. Nogaršojām Stenlija kausa finālu pagājušajā sezonā, bet tagad vēlamies tikai uzvarēt."

Pagājušajā sezonā "Sharks" aizspēlējās līdz finālsērijai, taču tajā ar 2-4 atzina Pitsburgas "Penguins" pārākumu. Jauno sezonu komanda sākusi ar desmit uzvarām 19 spēlēs, kas pagaidām ar 21 punktu ļauj atrasties piektajā pozīcijā Rietumu konferences tabulā.

Šajā sezonā 195 centimetrus garais un 105 kilogramus smagais Bērnss 18 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Pagājušajā sezonā aizsarga kontā 75 (27+48) rezultativitātes punkti regulārajā sezonā, kļūstot par rezultatīvāko aizsargu līgā. 24 punkti (7+17) Bērnsam izslēgšanas turnīrā. Savā NHL karjerā Bērnss 815 spēlēs guvis 147 vārtus un atdevis 290 piespēles, bet 58 Stenlija kausa mačos 12 vārti un 24 piespēles.

2003. gada drafta 20. numurs karjeras laikā spēlējis arī Minesotas "Wild" komandā. Trīs reizes Bērnss piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlēs, bet Kanādas izlases sastāvā Bērnsam gan pasaules zelts (2015), gan sudrabs (2008), abos gadījumos tiekot nosaukts par turnīra labāko aizsargu. Šoruden Bērnss ar Kanādu triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

"Brents ir viens no dinamiskākajiem spēlētājiem NHL, tāpēc esam sajūsmā par šī līguma noslēgšanu," sacīja "Sharks" ģenerālmenedžeris Dags Vilsons. "Viņš smagi strādājis, lai kļūtu par elites aizsargu un ar saviem auguma parametriem viņš uz ledus ir retums un unikāls spēlētājs."

Izmantotie resursi:
ESPN
Official Site of the National Hockey League |...

  -4 [+] [-]

, 2016-11-23 15:45, pirms 8 gadiem
Stay at home aizsargam Girgensonam Bufalo neko nepiedāvās?

     [+] [-]

, 2016-11-23 15:57, pirms 8 gadiem
Pēc 5 sezonām beigs karjeru.

  +5 [+] [-]

, 2016-11-23 16:22, pirms 8 gadiem
Autor, ja Burns ir guvis 75 punktus sezonā un Karlsonam (kāšonam) ir 82 punkti, kā Burns var būt rezultatīvākais aizsargs līgā? Amatieri SC žurnālisti

     [+] [-]

, 2016-11-23 16:39, pirms 8 gadiem
objektiivais rakstīja: Autor, ja Burns ir guvis 75 punktus sezonā un Karlsonam (kāšonam) ir 82 punkti, kā Burns var būt rezultatīvākais aizsargs līgā? Amatieri SC žurnālisti
Izskatās, ka autors bija domājis, ka Bērnss ir kļuvis par līgas labāko vārtu guvēju starp aizsargiem.

     [+] [-]

, 2016-11-23 17:58, pirms 8 gadiem
K-Rab rakstīja: Izskatās, ka autors bija domājis, ka Bērnss ir kļuvis par līgas labāko vārtu guvēju starp aizsargiem.
laikam gan, ka pārrakstījās, jo Bērnss pag. regsezonā bija labākais skoreris no aizsargiem, bet pleiofos bija arī visrezultatīvākais aizsargs.
NHL.com - Stats