Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pitsburgas "Penguins" saspringto starpsezonu sāk ar 30 miljonu līgumu Rastam

Agris Suveizda

Pitsburgas "Penguins" saspringto starpsezonu sāk ar 30 miljonu līgumu Rastam
Braiens Rasts. Foto: AP/Scanpix

No Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas izkritusī Pitsburgas "Penguins", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar 30 gadus veco amerikāņu malējo uzbrucēju Braienu Rastu.

Rastam drīzumā beigsies četru gadu līgums par 14 miljoniem ASV dolāru jeb vidēji 3,500 miljoniem sezonā, taču viņš par brīvo aģentu nekļūs. Amerikānis vienojies par jaunu sadarbību uz sešiem gadiem 30,75 miljonu vērtībā – vidēji 5,125 miljoniem sezonā.

Ja nepagūs parakstīt jaunu vienošanos, šovasar par brīvajiem aģentiem kļūs gan Pitsburgas līderi Jevgeņijs Malkins un Kriss Letangs, gan arī Rikards Rakells, Evans Rodrigess, Braiens Boiuls, Neitans Boljē, Keisijs Desmits un Luī Domengs. Ierobežoti brīvā aģenta statuss gaida Kasperi Kapanenu un Dentonu Hainenu.

Rasts visu līdzšinējo karjeru pavadījis Pitsburgas "Penguins", kas viņu 2010. gadā draftēja trešajā kārtā ar 80. kopējo numuru, izcīnījis divus Stenlija kausus, un amerikānim šī bija rezultatīvākā sezona karjerā – 60 spēlēs 58 (24+34) punkti, 14 soda minūtes un pozitīva lietderība +7. Stenlija kausa septiņos mačos pirmās kārtas sērijā pret Ņujorkas "Rangers" viņš pievienoja sešus (2+4) punktus.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/p...