Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dušeina un "Senators" sarunas par līguma pagarināšanu spērušas soļus uz priekšu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dušeina un "Senators" sarunas par līguma pagarināšanu spērušas soļus uz priekšu
Mets Dušeins. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Otavas "Senators" līderis Mets Dušeins nākamajā vasarā var kļūt par brīvo aģentu, tomēr klubs ir noskaņots to nepieļaut. Starp abām pusēm turpinās sarunas par līguma pagarināšanu, un pēdējo dienu laikā vērojams progress.

"Senators" pirms jaunās sezonas sagaidīja negatīvas prognozes, un eļļu ugunij pielēja internetā nopludināts video, kurā bija redzami vairāki komandas hokejisti, kuri taksometrā aprunā un izsaka dzēlīgas piezīmes par vienu no treneriem. Skandalā bija iepīts arī Mets Dušeins, taču viņam tas devis papildus motivāciju – kopš video iznākšanas Dušeins septiņās spēlēs guvis sešus vārtus un sakrājis 15 punktus. Šajā pašā laika nogrieznī līgas rezultatīvākajam spēlētājam Miko Rantanenam izdevies sakrāt astoņus punktus.

27 gadus vecais Dušeins, kurš pašlaik ir piektais rezultatīvākais spēlētājs līgā, vasarā varētu kļūt par brīvo aģentu, taču "Senators" vēlas ar viņu vienošanos pagarināt, nemaz neļaujot uzklausīt citu komandu piedāvājumus. Kanādas medijos izskanējusi informācija, ka sarunas notiek par astoņu gadu līgumu, kura ietvaros Dušeins saņemtu vairāk par astoņiem, bet mazāk par deviņiem miljoniem dolāru sezonā. Pašlaik uzbrucējs aizvada pēdējo sezonu piecu gadu un 30 miljonu līguma ietvaros.

Pēdējo dienu laikā Dušeina aģents Pats Brisons un "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions tikušies vairākas reizes, lai pēc iespējas ātrāk vienotos, jo Otavas galvenā prioritāte nākamās vasaras sakarā joprojām paliek cits uzbrucējs – Marks Stouns, kurš 21 spēlē ticis pie 24 punktiem. Tiesa, ņemot vērā, ka Stounam ir 26 gadi, viņš jaunu līgumu drīkstēs parakstīt tikai no 1. janvāra.

Līguma pagarināšana ar Dušeinu īpaši svarīga ir "Senators" ģenerālmenedžerim Dorionam, kurš aizmainīja Kailu Turisu un pirmās kārtas izvēles tiesības, lai iegūtu centra uzbrucēju. Taču drafta izvēle nav aizsargāta, tāpēc Kolorado "Avalanche" veiksmes gadījumā var tikt pie ļoti laba numura. Šobrīd "Senators" ir 11. spēcīgākā komanda Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/red-hot-duchene-...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-21 10:00, pirms 6 gadiem
Hulene pamodusies un tirš sportacentra komentāros! Drīz huļikam jāparādās ar saviem pietirstajiem palagiem...