Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons mājas spēļu sērijā sezonas pirmā punkta meklējumos

Rolands Eliņš

Girgensons mājas spēļu sērijā sezonas pirmā punkta meklējumos
Zemgus Girgensons pirms gada spēlē pret "Canadiens" un Maksu Pačioretī
Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" šonakt uzsāks trīs mājas spēļu sēriju - latviešu uzbrucējs mēģinās gūt pirmos punktus sezonā, kamēr komandu sagaida cīņas ar slavenākajām Kanādas komandām un Ņūdžersijas "Devils" ar tās jauno galveno treneri priekšgalā.

Bufalo "Sabres" jauno sezonu sagaidīja ar titulētu galveno treneri ierindā un praktiski no jauna noformētām pirmajām divām uzbrucēju maiņām, kurās bija četri bijušie vai esošie "30 vārtu metēji" un pēdējo divu draftu spīdekļi. Šie divi virknējumi (Mulsons-O`Railijs-Eniss un Keins-Aikels-Reinhārts) jau sen izmainīti, bet seši piesauktie uzbrucēji kopā guvuši sešus vārtus piecās spēlēs. Tas varbūt nemaz nav tik slikts rādītājs, taču komandas statistiku ar to neapmānīsi - sezonas sākumā četri zaudējumi, divi punkti un jau ierastā vieta turnīra tabulas lejā.

Protams, sezonas pašā sākumā vieta kopvērtējumā ir ļoti relatīva un daudz neko nenozimē, taču nevar noliegt, ka "Sabres" iet pa iestaigātu ceļu un arī gūto vārtu ziņā ir tikai 27. vietā līgā. Pagaidām bez punktiem arī Zemgus Girgensons, un kopš šonakts vairs nevar atkauties ar jokiem, ka, sak, lielais un varenais Sidnijs Krosbijs arī uz nullītes, tātad viss kārtībā. Krosbijs šonakt guva vārtus pret "Panthers" un atklāja sezonas rēķinu, kamēr Girgensonam šis uzdevums vēl priekšā.

Pirmajās divās sezonās Girgensons iemeta golu jau pirmajā spēlē un arī tagad nekautrējas mēģināt - izdarīti deviņi metieni, kas ir septītais rādītājs komandā. Skaidrs, ka Bailsma vēl variē un turpinās variēt ar maiņu virknējumiem, taču pēdējās divās spēlēs Girgensons bija atkal trešajā maiņā, viņa spēles laiks pakāpeniski kritās, un pret "Lightning" viņš spēlēja tikai 14 minūtes, trīs no tām mazākumā, bet izšķirošajā trešajā periodā latvietis laukumā bija tikai trīs minūtes, piecās visai īsās maiņās. Zemgus joprojām ir viens no aktīvākajiem Bufalo sastāvā, bet to jāsāk pamatot ar gūtajiem punktiem un uzvarām, citādi kāds "Sabres" vadībā var savā pārsteidzībā aizdomāties līdz Girgensona vārda sasaistīšanai ar pēdējo trīs gadu neveiksmēm, kā nekā jaunu, talantīgu centru Bufalo tagad netrūkst. Cerams gan, ka pēc nedēļas vai divām noderēs teiciens "maisam gals nu bija vaļā".

Naktī uz ceturtdienu pret "Maple Leafs" (1-0-4)

Maiks Bebkoks vasarā bija tuvu tam, lai kļūtu par "Sabres" treneri, taču Toronto piedāvātie dolāru miljoni darīja savu. Ikoniskā Kanādas komanda gan pagaidām vēl tikai meklē ceļu augšup un guvusi vien punktu vairāk nekā "Sabres", taču Bebkoks jau apsolījis, ka vārtos sūtīs Džonatanu Bernjē. Bernjē zaudējis visos trīs pirmajos mačos un atbildīgs par pāris ielaistiem vārtiem spēļu sākumos. Iespējams, Bebkoks cer, ka spēle pret "Sabres" nepavisam ne iespaidīgo uzbrukumu uzlabos Bernjē pašpārliecinātību, taču tas tomēr ir risks. Šaubas arī par Toronto centra Tailera Bozaka dalību spēlē, jo viņš traumas dēļ izlaidis divus treniņus pēc kārtas.

Tieši Bozaks pagājušajā sezonā ar pieciem punktiem bija rezultatīvākais pret "Sabres", kamēr komandas četrās spēlēs katra paņēma pa divām uzvarām. Sezonas sākumā Toronto visai vāji spēlējusi vairākumā, realizējot tikai 13% iespēju, taču ar savu mazākumu īpaši lepoties nevar arī Bufalo - vārti ielaisti katrā trešajā noraidījumā. Ar trim vārtiem "Maple Leafs" sastāvā izcēlies Leo Komarovs, bet ar četrām piespēlēm rezultatīvākais ir aizsargs Dions Fanefs.

Naktī uz sestdienu pret "Canadiens" (7-0-0)

Mājas spēļu turpinājumā "Sabres" sagaidīs citu leģendāru Kanādas komandu, proti, Monreālas "Canadiens", no kuras šobrīd jābaidās ne tikai nosaukuma dēļ. Monreāla uzvarējusi visās septiņās spēlēs un ielaidusi tikai septiņus vārtus, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā, turklāt nevar arī teikt, ja sezonas sākumā piespēlēts parocīgs kalendārs - veikta četru spēļu izbraukuma sērija un tikai divi mači aizvadīti pret komandām ("Bruins" un Toronto), kas pagājušajā sezonā nespēlēja "play-off". Neapturami pagaidām ir Makss Pačioretī (5+2) un Tomāšs Plekanecs (5+1), kuri divatā guvuši vairāk vārtus nekā visa "Sabres" kopā, bet ar līgas labāko lietderības koeficientu +10 var lepoties pieredzējušais aizsargs Andrejs Markovs.

"Canadiens" pirms mača Bufalo tagad būs trīs dienu pārtraukums, un gandrīz vai izskatās, ka Bailsmas vienīgā cerība būs pretinieku nenoskaņošanās mačam. Šāds pārtraukums arī droši vien nozīmē, ka atpūties un gatavs būs "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss, kurš šobrīd spēlē, teiksim kā ir, izcili - sešas uzvaras, vidēji ielaisti vieni vārti un 96.6% atvairīto metienu. Girgensonam gan ir sava vēsture ar kanādiešu vārtsargu - to atcerēties var šeit un šeit...

Naktī uz svētdienu pret "Devils" (2-1-3)

Arvien tālākā atmiņā paliek "Devils" ziedu laiki gadsimtu mijā, kad tika izcīnīti trīs Stenlija kausi. Komandai nu ir jauns ģenerālmenedžeris un treneris, bet "play-off" nav sasniegti jau trīs sezonas pēc kārtas. Tas liktu pieskaitīt Ņūdžersiju pie tā sauktajām ņemamajām komandām, taču svētdienas spēlē "Sabres" būs būtisks trūkums, proti, tas būs otrais mačs divās dienās, kamēr "Devils" pēc izbraukuma Otavā būs dienas pārtraukums.

"Devils" pēc vājā sezonas sākuma tagad arī guvusi divas uzvaras pēc kārtas, taču abas tikai papildlaikā. Arī "Devils" neizceļas ar īpašu vārtu ražu un par savu rezultatīvāko spēlētāju pagaidām sauc 33 gadus veco Maiku Kamaleri (sešās spēlēs 2+3). Taču savā vārtu rāmī ļoti pieklājīgu statistiku sezonas sākumā iekrājis Korijs Šneiders (93.7% atvairīto metienu, 1.7 ielaistie vārti), kamēr viņa aizvietotājam Kīta Kinkeidam klājies daudz grūtāk, tādēļ liela nozīme varētu būt tam, kuru vārtsargu jaunais treneris Džons Hainss sūtīs cīņā pret "Sabres".

Bufalo "Sabres" nākamo spēļu grafiks

DatumsLaiksVietaPretinieks
22.102:00mājās"Maple Leafs"
24.102:00mājās"Canadiens"
25.102:00mājās"Devils"
28.101:00viesos"Flyers"
29.101:00viesos"Penguins"
1.111:00mājās"Flyers"
2.111:30viesos"Islanders"

Izmantotie resursi:
Bernier in net, Bozak out vs. Sabres | Toronto...
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2015-10-21 16:11, pirms 9 gadiem
Kā man kaitina šitie provakatīvie virsraksti.
Ar tiem, kas uz Dinamo spēlēm uzmesti nepietiek, jāindē arī Girgensons tagad.
Sportacentram ir ļoti paveicies, ka šī ir maza valsts ar ļoti mazu konkurenci.
Jo ja parādītos jauns sporta portāls, es te savu kāju vairs mūžam nespertu.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-21 16:17, pirms 9 gadiem
Būs gols

  +4 [+] [-]

, 2015-10-21 16:17, pirms 9 gadiem
Pareizi jau raksta, piecas spēles nospēlētas, bet punkta vēl nav. Ja tā turpināsies, nāksies nostabilizēties ceturtajā maiņā kā Daugavam. Nolana faktors ir beidzies, tagad pašam sevi jāpierāda.

  +8 [+] [-]

, 2015-10-21 16:23, pirms 9 gadiem
Prikshaans rakstīja: Kā man kaitina šitie provakatīvie virsraksti.
Ar tiem, kas uz Dinamo spēlēm uzmesti nepietiek, jāindē arī Girgensons tagad.
Sportacentram ir ļoti paveicies, ka šī ir maza valsts ar ļoti mazu konkurenci.
Jo ja parādītos jauns sporta portāls, es te savu kāju vairs mūžam nespertu.
Virsraksti ir mazākais, kas sportacentru padara par miskasti - troļļu daudzums te ir vienkārši nereāls.

  -4 [+] [-]

, 2015-10-21 16:30, pirms 9 gadiem
naurisk rakstīja: Virsraksti ir mazākais, kas sportacentru padara par miskasti - troļļu daudzums te ir vienkārši nereāls.
Un ko Tu gribēji? Lai visi kulturāli apspriežas par sportu? Laiks izkāpt no 2002. gada.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 16:31, pirms 9 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Pareizi jau raksta, piecas spēles nospēlētas, bet punkta vēl nav. Ja tā turpināsies, nāksies nostabilizēties ceturtajā maiņā kā Daugavam. Nolana faktors ir beidzies, tagad pašam sevi jāpierāda.
';

  +6 [+] [-]

, 2015-10-21 16:41, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Un ko Tu gribēji? Lai visi kulturāli apspriežas par sportu? Laiks izkāpt no 2002. gada.
Troļļiem laiks ārstēt psihiskas saslimšanas, jau gadiem 24/7 sēžot SC un rakstot to visu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-21 16:47, pirms 9 gadiem
Virsraksts tipiski Sc troļļu dzimtai ,Sc neatpaliek no vip.lv,lai gan komentētāji vipi.lv ir līmenī ar šejieni
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

  +3 [+] [-]

, 2015-10-21 16:51, pirms 9 gadiem
žirga88 rakstīja: Virsraksts tipiski Sc troļļu dzimtai ,Sc neatpaliek no vip.lv,lai gan komentētāji vipi.lv ir līmenī ar šejieni
To visu Tu par sevi?

     [+] [-]

, 2015-10-21 17:10, pirms 9 gadiem
Ironija atkal nospēlēs joku - uzvarēs Canadiens un zaudēs pārējiem...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 17:30, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: To visu Tu par sevi?
Nē par pimperionu

  +6 [+] [-]

, 2015-10-21 17:53, pirms 9 gadiem
Punkti ir svarīgi, šaubu nav, bet nu tagad pasludināt kaut kādu "meklēšanu" ir pokemoniska brēkas celšana.

  +6 [+] [-]

, 2015-10-21 17:57, pirms 9 gadiem
Nekur jau tie punkti nepazudīs...gan jau šonakt būs pirmais vai pat pirmie!

  +5 [+] [-]

, 2015-10-21 18:52, pirms 9 gadiem
Tā vien izskatās, ka sporta centrs vien dzīvo uz troļļu rēķina, vēl ir jāizvēlas unikāls virsraksts. Idejas nākošo rakstu virsrakstiem - Girgensons mājas / izbraukuma spēļu sērijā sezonas otrā / trešā / ceturtā punkta meklējumos...

Piemēram pagājušajā sezonā Zemgus punktus neguva 8 spēles pēc kārtas, aizpagājušajā 14. Šajā sezonā vel ir palikušas 77 spēles un punkti būs. Galvenais, lai nav traumas un veselība turas.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-21 19:00, pirms 9 gadiem
Girgensons ir labāks par molsonu.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-21 19:01, pirms 9 gadiem
Ja bet parasti visiem pirmās speles ir tas labakas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-21 22:53, pirms 9 gadiem
Uuu, SC izdomājuši, ka jāraksta ne tikai par gaidāmajām DR spēlēm?

     [+] [-]

, 2015-10-21 23:29, pirms 9 gadiem
Pilnīgi piekrītu pirmā komentāra autoram. Troļļu radītā garīgo vēmekļu dvaka zem daudziem rakstiem ir neizturama.

     [+] [-]

, 2015-10-22 04:53, pirms 9 gadiem
Girgensons izcina punktu Sabres, bet bez piespeles.