Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vārtsargu karuselis: Markstrems nonāk "Devils", Nedelkovičs paliek Pitsburgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL vārtsargu karuselis: Markstrems nonāk "Devils", Nedelkovičs paliek Pitsburgā
Jākobs Markstrems. Foto: NHL

Lai gan Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nav noslēgusies šī sezona, komandas sākušas būvēt sastāvus nākamajam gadam. Ņūdžersijas "Devils" tomēr tikusi pie vārtsarga Jākoba Markstrema, bet Pitsburgas "Penguins" izvēlējusies paturēt Aleksu Nedelkoviču.

Kalgari "Flames" trešdienas vakarā piekrita aizmainīt vārtsargu Jākobu Markstremu uz Ņūdžersijas "Devils", par zviedru pretī saņemot 2025. gada NHL drafta pirmās kārtas izvēli un 23 gadus veco aizsargu Kevinu Bālu. Markstrems jau sezonas beigās bija gatavs pārcelties uz "Devils", bet pavasarī darījums izjuka.

34 gadus vecais Markstrems aizvadītajā sezonā 48 mačos tika galā ar 90,5% metienu, vidēji ielaida 2,78 ripas un aizvadīja divas sausās spēles. Viņa līgumā vēl palikušas divas sezonas.

"Flames" iegūtā drafta izvēle ir aizsargāta – ja būs iespēja izvēlēties pirmajā desmitniekā, tad 2025. gada izvēle paliks pie "Devils", bet Kalgari saņems 2026. gada drafta pirmās kārtas izvēli bez ierobežojumiem. Bāls aizvadīja visas 82 spēles regulārajā sezonā, izceļoties ar vieniem vārtiem un desmit piespēlēm.

Pitsburgas "Penguins" izlēmusi paturēt 28 gadus veco Aleksu Nedelkoviču, vienojoties par līgumu uz divām sezonām par kopējo summu pieci miljoni dolāru. Nedelkovičs, kurš varēja kļūt par brīvo aģentu, pagājušo sezonu aizvadīja ar 1,5 miljonu algas čeku.

Viņš aizvadītajā sezonā atvairīja 90,2% metienu un vidēji ielaida 2,97 ripas. Nedelkovičam padevās spēcīgs sezonas noslēgums – deviņas uzvaras un trīs zaudējumi ar iegūtu punktu 14 spēlēs, tomēr Pitsburga palika aiz Stenlija kausa sliekšņa.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/topic/trad...
https://www.tsn.ca/nhl/penguins-re-...