Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam -1 blāvā zaudējumā līgas vājākajai komandai

Rolands Eliņš

Girgensonam -1 blāvā zaudējumā līgas vājākajai komandai
Zemgus Girgensons pret Toronto "Maple Leafs"
Foto: AP/Scanpix

Neizteiksmīgu spēli Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis Zemgus Girgensons un Bufalo „Sabres”, kas ar 1:4 piekāpās kopvērtējuma pēdējās vietas īpašniecei Toronto „Maple Leafs”. Girgensons spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, kas iegūts Toronto otro jeb uzvaru nesošo vārtu guvumā.

Zemgus Girgensons vakar spēlē pret Otavas „Senators” atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, pārtraucot savu deviņu spēļu sēriju, kad punktus gūt nebija izdevies. Taču šonakt spēlē Toronto pret līgas vājāko komandu „Maple Leafs” Bufalo komandai nācās iztikt bez apslimušā Džeka Aikela, kas nozīmēja izmaiņas arī Girgensona maiņā, kur kopā ar Latvijas uzbrucēju darbojās Sems Reinhārts un Kels O`Railijs.

Šī maiņa vēl vairāk cieta spēles sākumā, kad Reinhārtam pa ceļgalu trāpīja ripa. Viņš gan spēja atgriezties laukumā, kamēr komandas kapteinis Braiens Džionta izvirzīja Bufalo vadībā. Vadība gan bija novērojama tikai rezultātā, jo „Sabres” pirmajā periodā uzbruka maz un izdarīja tikai trīs metienus pa vārtiem.

Veiksmīgā Čada Džonsona spēle vārtos ļāva „Sabres” noturēt rezultātu 1:0 līdz pat otrā perioda otrajai pusei, turklāt pamazām „Sabres” uzbrukums sāka atdzīvoties. Taču ne uz ilgu laiku, un 35. minūtē Viljams Nīlanders ar ļoti spēcīgu metienu panāca 1:1.

Pagalam neveiksmīga Girgensona komandai izvērtās pēdējā trešdaļa. Spēlējot četratā pret četriem, „Sabres” tika iespiesta savā zonā un pēc Džeika Gārdinera metiena pa vārtiem ripa nonāca pie jaunā aizsarga Konora Kerika, kurš to uzreiz raidīja vārtos. Šajā epizodē ne pārāk pārliecinoši vārtu priekšā nospēlēja Girgensons, nopelnot mīnusiņu lietderības koeficienta rādītājā.

Šie arī izrādījās Toronto uzvaru nesošie vārti, jo pēc plašiem asumiem un vairākiem noraidījumiem perioda vidū sekoja Bufalo galīgi satriekšana ar vēl diviem vārtiem. Precīzi meta slovāku aizsargs Martins Marinčins, kurš tādējādi pārtrauca savu 61 spēļu ilgo sēriju bez gūtajiem vārtiem, un Milans Mihaleks. „Sabres” nopietnus draudus Toronto vārtiem nepiedāvāja un bezzobaino spēli noslēdza ar sakāvi 1:4.

Girgensons laukumā pavadīja 14:14 minūtes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Viņam arī negatīvs lietderības koeficients mīnus viens, kas gan nebija sliktākais komandā. Uzbrucēji Evanders Keins un Braiens Džionta nopelnīja mīnus divi, bet aizsargi Džeiks Makeibs un Zeks Bogosjans tika pie mīnus trīs.

”Maple Leafs”-”Sabres” 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Vārti: 4:31 Džionta (Foliņjo) 0:1, 34:55 Nīlanders (Parento, Mihaleks) 1:1, 46:56 Keriks (Gārdiners, Nīlanders) 2:1, 55:32 Marinčins (Parento, Sošņikovs) 3:1, 56:46 Mihaleks (Grīnings, Rīlijs) 4:1
Soda minūtes: 20:18
Metieni:31:21
Spēka paņēmieni: 19:41
Vārtsargi: Gerets Spārkss – Čads Džonsons

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -2 [+] [-]

, 2016-03-20 06:55, pirms 9 gadiem
labs, sabres cerības iekļūt playofos sarūk, līdz ar to paaugstinās ceribas, ka lv izlase maskavā pacīnīsies par kādu uzvaru.

     [+] [-]

, 2016-03-20 08:46, pirms 9 gadiem
Turpinām vakardienas tēmu! MONSTRS

  +2 [+] [-]

, 2016-03-20 09:57, pirms 9 gadiem
Kur rakstos pazuuda rindkopa kas stasta par to, ka Girgensons ir labakais LV hokejists??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja