Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par karjeras beigām paziņo bijušais Girgensona komandas biedrs Okposo

Andris Liepa
Andris Liepa

Par karjeras beigām paziņo bijušais Girgensona komandas biedrs Okposo
Kails Okposo Foto: AFP/Scanpix

LETA. Stenlija kausu izcīnījušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" uzbrucējs Kails Okposo ceturtdien paziņoja par hokejista karjeras beigšanu.

36 gadus vecais uzbrucējs Stenlija kausu izcīnīja pagājušajā sezonā Floridas "Panthers" sastāvā.

Par "panteru" Okposo kļuva vien 8.martā, kad Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" hokejistu aizmainīja uz "Panthers", pretī saņemot aizsargu Kalli Šēlinu un izvēli 2024.gada NHL draftā.

Okposo pagājušajā sezonā 67 pamatturnīra spēlēs "Sabres" un "Panthers" rindās sakrāja 22 rezultativitātes punktus (12 vārti un desmit rezultatīvas piespēles), nespējot tikt pie punktiem sešās spēlēs "Panthers" sastāvā. 17 Stenlija kausa spēlēs viņa kontā bija divas rezultatīvas piespēles.

"Pārdomājot savu NHL karjeru, es vienmēr centos izturēties pret cilvēkiem ar cieņu," teikts Okposo paziņojumā. "Šī cieņa saskarsmē ar lielāko daļu hokeja pasaules cilvēku bija abpusēja."

Okposo Stenlija kausu ģimenei dzimtajā Minesotas štatā atrādīja jūlijā.

"Bija vienkārši patīkami apsēsties un pārdomāt pēdējo 30 gadu notikumus, kā arī veltīt laiku tam, lai izjustu, cik daudz šī trofeja man nozīmē," saka Okposo.

Okposo 2006.gada NHL jauno spēlētāju draftā ar septīto numuru izvēlējās Ņujorkas "Islanders".

Okposo 1051 NHL pamatturnīra spēlē "Islanders", "Sabres un "Panthers" rindās sakrāja 614 rezultativitātes punktus (242 vārti un 372 rezultatīvas piespēles) un 17 punktus (septiņi vārti un desmit rezultatīvas piespēles). piespēles) 41 Stenlija kausa spēlē.

"Trīsdesmit gadus spēlēt hokeju ir neticami," sacīja Okposo. "Tas man ļāva nokļūt dažās brīnišķīgās vietās un sniedza tik unikālu pieredzi."

Okposo, kurš pēc šīs sezonas kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, 2022.gada 8.oktobrī tika iecelts par "Sabres" kapteini un 2023.gada 14.novembrī aizvadīja savu 1000.spēli NHL.

     [+] [-]

, 2024-09-19 20:58, vakar
Varēja vēl Rīgas Dinamo uzspēlēt

  +1 [+] [-]

, 2024-09-19 21:10, vakar
roliksis40 rakstīja: Varēja vēl Rīgas Dinamo uzspēlēt
MOGO piedāvāja līgumu un samsung s21 ultra labā stāvoklī.

     [+] [-]

, 2024-09-19 22:04, vakar
Maršs uz OHL!

     [+] [-]

, 2024-09-19 23:02, vakar
Viņa karjera, bez spēlēšanas ar Girgensonu vienā komandā, nebūtu nekas! Domāju, drīzāk Girgensons būtu saucams par Okposo bijušo komandas biedru, nevis otrādi.

     [+] [-]

, 00:08, pirms 2 stundām
Pandora rakstīja: Viņa karjera, bez spēlēšanas ar Girgensonu vienā komandā, nebūtu nekas! Domāju, drīzāk Girgensons būtu saucams par Okposo bijušo komandas biedru, nevis otrādi.
tas gan. noziedēja kā pienene pirms jāņiem bez Zemgusa.