Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

No aiznākamās sezonas uz NHL krekliem parādīsies reklāmas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No aiznākamās sezonas uz NHL krekliem parādīsies reklāmas
Džeimijs Oleksiaks. Foto: AP/Scanpix

Uz Nacionālās hokeja līgas komandu krekliem no 2022./23. gada sezonas būs redzamas reklāmas, tiek vēstīts Ziemeļamerikas medijos. Lēmums pieņemts pēc balsojuma.

Pagājušajā sezonā uz NHL spēlētāju ķiverēm parādījās reklāmas, un līgas komisārs Gerijs Betmens pauda, ka tas bijis risinājums, lai laikā, kad netiek aizvadīta pilna sezona, pildītu iepriekš noslēgtās vienošanās ar sponsoriem. Reklāmas lielākoties tika dotas kompānijām, kas jau sponsorēja komandas, tādējādi atlīdzinot par citādi neizpildīto vienošanos.

Pirmās komandas, kas decembrī paziņoja par reklāmām uz ķiverēm, bija Ņūdžersijas "Devils", Vašingtonas "Capitals" un Nešvilas "Predators". Visas reklāmas laukumu deva kompānijām, kuru vārdi atrodami arēnu nosaukumos.

Kā nākamais solis sperts reklāmas uz krekliem, kur tās parādīsies no 2022./23. gada sezonas. Reklāmu izmērs būs līdz 3,5x3 collām (8,9x7,6 centimetri). Lēmums apstiprināts līgas vadības sanāksmē, noskaidrojies pēc tam, kad Ziemeļamerikas mediji savā rīcībā ieguva sanāksmes protokolu.

NHL iet Nacionālās basketbola asociācijas pēdās. Tur reklāmas uz krekliem parādījās pirms 2017./18. gada sezonas, kad par oficiālo kreklu tirgotāju kļuva "Nike". Tiek vēstīts, ka programma ļāvusi komandām nopelnīt vairāk nekā 150 miljonus dolāru. Losandželosas "Lakers" parakstīja vienošanos par 12-14 miljoniem sezonā ar interneta veikalu "Wish", bet tagad vēlas saņemt lielāku summu.

NHL tirgū uz vērtīgākajiem darījumiem pretendēs Kanādas komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ap-source-nhl-te...

     [+] [-]

, 2021-08-19 09:45, pirms 3 gadiem
Tikai loģiski, kaut kā tie miljonu līgumi jāatsit. Līgumu summas palielinās strauji, ar tukšu kontu nenosegt

  -1 [+] [-]

, 2021-08-19 10:12, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tikai loģiski, kaut kā tie miljonu līgumi jāatsit. Līgumu summas palielinās strauji, ar tukšu kontu nenosegt
Līgumu summas/salary caps ir piesaistīts līgas ieņēmumiem, neviens uz dullo tāpat nepalielina algas un tad nešokējas, ka nav naudas pieejamas.

     [+] [-]

, 2021-08-19 10:16, pirms 3 gadiem
Loğoski, ka uz sporta formām ir reklāmas. Nav jau nekāds pāvesta talārs, kur tas būtu nepieņemami.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-19 10:19, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Līgumu summas/salary caps ir piesaistīts līgas ieņēmumiem, neviens uz dullo tāpat nepalielina algas un tad nešokējas, ka nav naudas pieejamas.
NHL jau salary cap nemainīgi 81,5 miljoni būs jau 3 sezonu pēc kārtas.
kaut ko savā prātā izdomājis un laiž tas ģinamietis. nekas strauji neaug NHL. diezgan liela stagnācija algu čekos novērojama.
iespējams NBA tur gan .

  +1 [+] [-]

, 2021-08-19 10:25, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Loğoski, ka uz sporta formām ir reklāmas. Nav jau nekāds pāvesta talārs, kur tas būtu nepieņemami.
loģiski tas ir Eiropā aplīmēt formu ar reklāmām.
ZA tomēr komandas logo un nosaukums ir brends ko pārdot!
ZA tas ir jaunums un domāju daudziem fani nepatiks, kas pērk komandas produkciju aplīmētu ar reklāmu.

  -4 [+] [-]

, 2021-08-19 10:54, pirms 3 gadiem
Pie kājas, kas viņiem tur paradīsies, diez vai izņemot spēlētāju radus kāds to malkascirtēju līgu vispār skatās.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-19 11:27, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Līgumu summas/salary caps ir piesaistīts līgas ieņēmumiem, neviens uz dullo tāpat nepalielina algas un tad nešokējas, ka nav naudas pieejamas.
Teorētiski ir piesaistīts, bet pandēmijas ietekmē tā saikne ir aizgājusi par pieskari. Attiecīgi, lai nesagrautu visu sistēmu ir vienojušies atstāt tuvākos gadus cap nemainīgu. Realitātē NHL spēlētāji principā ir parādā īpašniekiem kopā simtiem miljonus, jo ir saņēmuši tuvu pilnām algām neskatoties uz to, ka šo ieņēmumu, uz kuriem balstās šis 50-50 splits, realitātē nemaz nav bijuši.
Normālos apstākļos šīs svārstības tiek pielāgotas ar escrow palīdzību, kur daļa spēlētāju algu tiek ieturētas līdz ir pilnībā skaidri īstie cipari, un tad atlikusī summa vai nu aiziet vai neaiziet spēlētājiem. Bet pandēmijas ieņēmumu svārstība protams bijusi krietni lielākā un ar escrow tur nekas nav līdzēts.

     [+] [-]

, 2021-08-19 11:34, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: loģiski tas ir Eiropā aplīmēt formu ar reklāmām.
ZA tomēr komandas logo un nosaukums ir brends ko pārdot!
ZA tas ir jaunums un domāju daudziem fani nepatiks, kas pērk komandas produkciju aplīmētu ar reklāmu.
Varbūt sāks ar tādu mazu sponsora logo kā pašlaik NBA uz formas pleca? Kaut kas tāds jau pārlieku nesabojā fanu formas vērtību.
Futenē atkal pieņemts katru gadu pirkt jaunu fanu kreklu, jo sponsors pamainīts vai speciāli pamaina kādu krāsas strīpu. Ar vecā gada kreklu jau nav pieklājīgi apmeklēt spēli.

     [+] [-]

, 2021-08-19 12:17, pirms 3 gadiem
Labi.

     [+] [-]

, 2021-08-19 12:58, pirms 3 gadiem
Tas ir saistīts ar to ,ka covid dēļ neienāca līdzekļi no pārdotajām bļetēm.Arī Eiropā praktiski visi futbola klubi bija mīnusos.

     [+] [-]

, 2021-08-21 15:24, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Loğoski, ka uz sporta formām ir reklāmas. Nav jau nekāds pāvesta talārs, kur tas būtu nepieņemami.
Iedomājies kādu piķi Vatikāns varētu ieņemt... Piemēram GoodYear riepas reklamēt vai Colgate...