Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lindels laicīgi par 26,25 miljoniem pagarina līgumu ar Dalasas "Stars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lindels laicīgi par 26,25 miljoniem pagarina līgumu ar Dalasas "Stars"
Esa Lindels. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Dalasas "Stars" paziņojis, ka pagarināts līgums ar 30 gadus veco aizsargu Esu Lindelu. Vienošanās noslēgta uz pieciem gadiem par 26,25 miljoniem dolāru.

Esam Lindelam vēl nav noslēdzies iepriekšējais līgums. 2019. gada maijā viņš lika parakstu uz sešu gadu kontrakta par 34,8 miljoniem, un šī līguma ietvaros atlikusi vēl viena sezona. Taču vēl pirms tās sākuma soms parakstījis jaunu vienošanos. 26,25 miljonu līgums ir vidēji par 5,25 miljoniem sezonā. Tādējādi Dalasas "Stars" nodrošinājusies pret scenāriju, kurā Lindels kļūtu par brīvo aģentu.

Pagājušajā sezonā Lindels laukumā devās 82 spēlēs, izceļoties ar pieciem vārtiem un 26 punktiem. Viņš vidēji uz ledus pavadīja 20:28 minūtes, kas bija trešais ilgākais laiks komandā, atpaliekot tikai no Miro Heiskanena (24:32) un Tomasa Hārlija (21:01). Lindels bija Dalasas aktīvākais metienu bloķētājs, un viņa spēles laiks mazākumā (vidēji 3:32 minūtes ik mačā) deva otro vietu visā līgā.

Tajā pašā dienā "Stars" noslēdza līgumu arī ar pieminēto Hārliju – divi gadi un astoņi miljoni. 23 gadus vecais Hārlijs atradās ierobežoti brīvā aģenta statusā, bet īsi pirms treniņnometnes izdevies panākt vienošanos. Pagājušajā sezonā Hārlijs guva 15 vārtus, būdams labākais starp "Stars" aizsargiem, kamēr 32 piespēles un 47 punkti deva otro vietu, atpaliekot tikai no Heiskanena ar 45 piespēlēm un 54 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/esa-lindel...