Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NHL drafta sarakstos iekļauti trīs latvieši

NHL drafta sarakstos iekļauti trīs latvieši
Rainers Rullers. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Centrālais skautošanas birojs sastādījis pēdējo sarakstu pirms vasarā gaidāmā drafta. Iekļauti trīs latvieši – vārtsargi Patriks Bērziņš un Aksels Ozols un uzbrucējs Rainers Rullers.

28. jūnijā norisināsies drafta pirmā kārta, bet dienu vēlāk notiks otrā līdz septītā kārta. Šogad drafts gaidāms Nešvilā.

Aksels Ozols jau tuvākajās dienās pārstāvēs Latvijas U18 izlasi pasaules čempionātā. Sagaidāms, ka tieši viņš būs pirmais numurs vārtos. Latvijas čempionātā sezonu pavadījušais Ozols nule tika pie iespējas debitēt Latvijas valstsvienības vārtos, sargājot vārtus zaudējumā pret Poliju.

Patriks Bērziņš sevi no labākās puses nodemonstrēja decembra beigās un janvāra sākumā notikušajā pasaules čempionātā junioriem. Tur spēlēja arī Rainers Rullers, bet tagad nule par Latvijas čempionu kļuvušais centra uzbrucējs ir kopā ar valstsvienību.

Sarakstā iekļauti 12 Eiropā spēlējoši vārtsargi, un Ozols nosaukts kā astotais labākais. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sarakstu viņš zaudējis trīs vietas. No Ziemeļamerikas iekļauti 32 vārtsargi, un Bērziņam atdota 22. vieta. Viņš tieši turpat atradās arī iepriekšējā reizē. Savukārt Rullers no 87. vietas Eiropā spēlējošo hokejistu rangā nokritis līdz 108. vietai.

Iepriekš sarakstos bija iekļauts arī Kanādā sezonu aizvadījušais aizsargs Pēteris Bulāns, bet šoreiz viņš palicis aiz svītras.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-releas...


, 2023-04-18 23:08, pirms gada
Kā sauca to lv jauno talantu uzbrucēju, laikam u16, kurš ir ļoti rezultatīvs un spēlē pie vecākiem?
, 2023-04-18 23:32, pirms gada
Bulans, Fenenko?
, 2023-04-19 07:40, pirms gada
Ozols nosaukts kā astotais labākais. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sarakstu viņš zaudējis trīs vietas. No Ziemeļamerikas iekļauti 32 vārtsargi, un Bērziņam atdota 22. vieta. Viņš tieši turpat atradās arī iepriekšējā reizē
Sākums par Ozolu, tad pēkšņi Bērziņš. Vai nevar par abiem vārtsargiem atsevišķi uzrakstīt, kurš ir kurā vietā?
, 2023-04-19 07:42, pirms gada
Frisk rakstīja: Bulans, Fenenko?
Feņenko nav iekļauts, Bulāns bija midterm rank kā #139, tagad vairs nav iekļuvis 224 izcelto sarakstā.
, 2023-04-19 07:44, pirms gada
gircc rakstīja: Ozols nosaukts kā astotais labākais. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sarakstu viņš zaudējis trīs vietas. No Ziemeļamerikas iekļauti 32 vārtsargi, un Bērziņam atdota 22. vieta. Viņš tieši turpat atradās arī iepriekšējā reizē
Sākums par Ozolu, tad pēkšņi Bērziņš. Vai nevar par abiem vārtsargiem atsevišķi uzrakstīt, kurš ir kurā vietā?
ja draftam par pamatu ņemtu šo sarakstu, tad, diemžēl, neviens no mūsējiem netiktu draftēts...
, 2023-04-19 08:44, pirms gada
Pagājušajā gadā šajā sarakstā nebija ne Ločmeļa,ne Veinberga
, 2023-04-19 09:23, pirms gada
Ločmelis izcēlās U18 čempī pavasarī, savukārt Veinbergs aizbrauca uz pieaugušo čempi, tāpēc arī iekrita acīs.
, 2023-04-19 11:46, pirms gada
..perspektīves diezgan bēdīgas.Vilmanis šajā sarakstā bija 39,bet nodraftēja tik 5 kārtā.Vēl pirms gada Laviņš šajā sarakstā bija 110...
, 2023-04-19 19:08, pirms gada
terex rakstīja: ..perspektīves diezgan bēdīgas.Vilmanis šajā sarakstā bija 39,bet nodraftēja tik 5 kārtā.Vēl pirms gada Laviņš šajā sarakstā bija 110...
attiecībā uz Vilmani - a ko tas viņa gadījumā mainīja? 3. vai 5. kārta? Tam nav nozīmes.
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.