Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" nomētā Monreālu, taču zaudē 100 soda minūšu mačā

Rolands Eliņš

Girgensona "Sabres" nomētā Monreālu, taču zaudē 100 soda minūšu mačā
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas mačā Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo „Sabres” ar 2:3 papildlaikā piekāpās Monreālas „Canadiens”. Latvijas uzbrucējs ar punktiem neizcēlās, lai arī nospēlēja vairāk nekā četras minūtes vairākumā.

Zemgus Girgensons pēc aizvakar veiktiem maiņu pārkārtojumiem bija atgriezies „Sabres” nomināli otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Džeku Aikelu un Semu Reinhārtu. Girgensons laukumā pavadīja 16:32 minūtes, turklāt 4:13 no tām spēlēja vairākumā, taču spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, metienus pa vārtiem neizdarīja un soda minūtes nenopelnīja, mača protokolā nav fiksēts arī neviens spēka paņēmiens.

„Sabres” sastāvā pirmajā maiņā bija atgriezies komandas rezultatīvākais spēlētājs Raiens O`Railijs, kurš traumas dēļ izlaida gandrīz mēnesi. Viņš jau pirmajā periodā pierakstījās protokolā ar rezultatīvu piespēli Zeka Bogosjana vārtos vairākumā, tādējādi gūstot sezonas 50. punktu (17+33).

„Sabres” vadību zaudēja neveiksmīgā otrajā periodā, kad Monreāla guva vārtus pašā sākumā un pašās beigās. Vispirms perioda pirmajā minūtē savus pirmos NHL vārtus guva Gregs Paterins, bet trīs sekundes pirms perioda beigām vairākumu izmantoja Andrejs Markovs, panākot 2:1.

Bufalo komandai izdevās šajā spēlē iegūt vienu punktu, jo 2:2 pamatlaikā panāca Markuss Foliņjo, kurš prata gūt vārtus mazākumā. Lai arī „Sabres” vārtiem uzbruka daudz biežāk, divus punktus iegūt neļāva „Canadiens” vārtsargs Bens Skrivenss, kurš atvairīja 41 no 43 Bufalo metieniem, savukārt papildlaikā pēc Pola Bairona piespēles gar vārtiem ripu savā vārtu tīklā netīšām iebīdīja „Sabres” aizsargs Bogosjans. Baironam tika ieskaitīti uzvaras vārti, bet Monreālai panākums 3:2.

Bufalo šajā mačā nopelnīja 52 soda minūtes, kas ir komandas augstākais rādītājs šosezon, kamēr Monreāla pievienoja 48 soda minūtes. Daudz netrūka arī no vārtsargu kautiņa, jo „Sabres” vārtsargs Robins Lēners iesaistījās asumos pie saviem vārtiem, un Monreālas vārtsargs Skrivenss izslidoja līdz pat savas zonas robežai, lai pievienotos attiecību skaidrošanā un pēc tam ilgi izaicinoši nolūkojās Lēnerā, taču abi vārtsargi tika atvēsināti un atturēti no fiziskas saķeršanās.

Šī bija abu komandu piektā savstarpējā spēle šosezon, un Monreāla guvusi trešo uzvaru. No astoņām martā aizvadītajām spēlē Bufalo piekto reizi spēlējusi papildlaiku un bez punktiem palikusi tikai divos mačos. Savukārt Girgensons bez rezultativitātes punktiem palicis jau devīto maču pēc kārtas un šajā periodā izdarījis tikai sešus metienus pa vārtiem.

”Sabres”-”Canadiens” 2:3 P (1:0, 0:2, 1:0, 0:1)

Vārti: 15:17 Bogosjans (O`Railijs, Ristolainens) 1:0, 20:47 Paterins (Galčenuks) 1:1, 39:57 Markovs (Plekanecs, Galčenuks) 1:2, 51:56 Foliņjo (Legvands, Pesiks) 2:2, 63:15 Bairons 2:3
Metieni: 43:23
Soda minūtes: 52:48
Vārtsargi: Robins Lēners – Bens Skrivenss

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +5 [+] [-]

, 2016-03-17 06:45, pirms 9 gadiem
2. maiņa ar talantīgiem čaļiem, 16 min, 4+min vairākumā un "metienus pa vārtiem neizdarīja". Kāds varētu viņam atgādināt, ka viņš spēlē hokeju un ir uzbrucējs, nevis kērlingu un ledus berzētājs.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-17 07:37, pirms 9 gadiem
senscore rakstīja: 2. maiņa ar talantīgiem čaļiem, 16 min, 4+min vairākumā un "metienus pa vārtiem neizdarīja". Kāds varētu viņam atgādināt, ka viņš spēlē hokeju un ir uzbrucējs, nevis kērlingu un ledus berzētājs.
kā vienmēr daiļslidošanas garā programma. Ja uzbrucējs nemet pa vārtiem, tad ko var gribēt, lai viņu liek citā maiņā kā trešā? deviņās spēlēs metienu skaits tāds ko citi iespēj vienā

  -4 [+] [-]

, 2016-03-17 07:55, pirms 9 gadiem
zirgam tā vietā, lai sistos cauri usa uz nhl, vajadzēja iet khl skolu. domājams nevienam nav jāatgādina, kas ir tarasenko un panarins.
Slēpts komentārs: elgarz

  -2 [+] [-]

, 2016-03-17 08:07, pirms 9 gadiem
Ja rekina punktus sezona pret speles laiku, tad Ivanans laikam bija izteiktaka punktu masina par Girgenberju. Tagad skries uz PČ, cerot, ka tur vinu noskatis kads cits KHL klubs iznemot DR. Vairak vai mazak Dzerinja, Meijas limena speletajs Dinaburgas limena komandaa.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 08:09, pirms 9 gadiem
"You miss 100% of shots you don't take" /Gretzky/
Neredzēju spēli, bet nu Aikelam un Reinhārtam kopā 6 metieni, var jau būt, ka Zemgus bija "set ups" viņiem, kā jau viņš pats intervijās teica, ka mēģinās palīdzēt tiem abiem čaļiem izvērsties. Bet nu vienalga kāds metiens jau par sliktu nenāktu! Cerams, ka pēdējās 11 spēles Zemgus nospēlēs rezultatīvāk.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-17 08:34, pirms 9 gadiem
bitoose rakstīja: zirgam tā vietā, lai sistos cauri usa uz nhl, vajadzēja iet khl skolu. domājams nevienam nav jāatgādina, kas ir tarasenko un panarins.
Divi krievi!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-17 08:46, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Divi krievi!
tautība nav svarīga. svarīgs ir neapstrīdams fakts, ka iespējams labākie uzbrucēji iekš nhl

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 08:55, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: Ja rekina punktus sezona pret speles laiku, tad Ivanans laikam bija izteiktaka punktu masina par Girgenberju. Tagad skries uz PČ, cerot, ka tur vinu noskatis kads cits KHL klubs iznemot DR. Vairak vai mazak Dzerinja, Meijas limena speletajs Dinaburgas limena komandaa.
pirmās tiesības pieder CSKA

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 09:21, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: Ja rekina punktus sezona pret speles laiku, tad Ivanans laikam bija izteiktaka punktu masina par Girgenberju. Tagad skries uz PČ, cerot, ka tur vinu noskatis kads cits KHL klubs iznemot DR. Vairak vai mazak Dzerinja, Meijas limena speletajs Dinaburgas limena komandaa.
Nu jā, nav jau tikt rezultatīvs, kā KP, kas 2pt spēlē gūst.

     [+] [-]

, 2016-03-17 10:02, pirms 9 gadiem
bitoose rakstīja: tautība nav svarīga. svarīgs ir neapstrīdams fakts, ka iespējams labākie uzbrucēji iekš nhl
trollēnam atkal jauna identitāte?

     [+] [-]

, 2016-03-17 10:06, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: trollēnam atkal jauna identitāte?
Tu vēl jautā?

     [+] [-]

, 2016-03-17 10:27, pirms 9 gadiem
video no asumiem ir???

     [+] [-]

, 2016-03-17 10:50, pirms 9 gadiem
Autors neraksta, ka tieši Zemgus papildlaika vidū pie pretinieku vārtiem lika rupji kļūdīties pretinieku komandas spēlētājam, kā rezultātā Zemga maiņas partneris viens netraucēts meta no 2m attāluma. Priekšā bija tikai vārtsargs...Neiemeta... Un apmēram pēc pusminūtes paši iesita savos vārtos... Tas bija vienīgais pretinieku uzbrukums papildlaikā. Nenoveicās.

     [+] [-]

, 2016-03-17 13:22, pirms 9 gadiem
Jānis_LV rakstīja: "You miss 100% of shots you don't take" /Gretzky/
Neredzēju spēli, bet nu Aikelam un Reinhārtam kopā 6 metieni, var jau būt, ka Zemgus bija "set ups" viņiem, kā jau viņš pats intervijās teica, ka mēģinās palīdzēt tiem abiem čaļiem izvērsties. Bet nu vienalga kāds metiens jau par sliktu nenāktu! Cerams, ka pēdējās 11 spēles Zemgus nospēlēs rezultatīvāk.
Pati maiņa diezgan daudz tika uzbrukuma zonā, bet saspēle nevedās, ātri tika pazaudētas ripas. Tas vairākums, kurā Zemgus spēlēja, bija diezgan neizteiksmīgs no latvieša puses. Viņš it kā stāv tajā goal crease, bet nespēj nosegt vārtsargam redzamību. Jāatzīst, ka Keins un O'Railijs uz ledus izskatījās lieliski, Bufalo it kā ir pareizā virzienā, spēli kontrolēja, metienu skaits arī labs, bet pašas iespējas nav tik daudz kā gribētos. Kaut kādi sīkumi jāuzlabo, sadarbība starp maiņas spēlētājiem, un nākamsezon var iet uz PO.