Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" vadošais centrs Beržerons gatavs atgriezties pēc smadzeņu satricinājuma

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" vadošais centrs Beržerons gatavs atgriezties pēc smadzeņu satricinājuma
Patrīss Beržerons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bostonas "Bruins", kuru pārstāv arī latviešu malējais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, vadošais centra uzbrucējs Patrīss Beržerons ir gatavs atgriezties laukumā pēc ceturtā smadzeņu satricinājuma piedzīvošanas.

"Gala lēmums nav manās rokās, taču jūtu, ka varu spēlēt," vakar atzina Bostonas "Bruins" vadošais centra uzbrucējs Patrīss Beržerons, kurš treniņos darbojās kopā ar Milanu Lučiču un Taileru Seginu. 27 gadus vecais hokejists smadzeņu satricinājumu guva 2. aprīlī spēlē pret Otavas "Senators", ciešot sadursmē ar Kolinu Grīningu. Šonakt paredzētā spēle starp "Bruins" un "Senators" tika atcelta.

"Trieciens nebija spēcīgs, bet bija īstajā vietā - tur nevajag daudz," turpināja Beržerons. Grīninga plecs trāpīja zem Beržerona auss - vietā, kur nevar palīdzēt arī ķivere. "Jūtos labi, un tas ir pozitīvi." Tas bija Beržerona ceturtais smadzeņu satricinājums, taču, kā atzina hokejists, tad vissmagākais bijis pirmais gadījums.

"Pēdējās dienās viņš jūtas arvien labāk, taču, zinot Patrīsa vēsturi, vienmēr pārliecināsimies dubultā, lai viss būtu kārtībā," atklāja "Bruins" galvenais treneris Klods Žuljēns. Tāpat kanādiešu speciālists atzina, ka Beržerona atgriešanās laukumā būs atkarīga no vienības ārstu verdikta - tieši viņiem jādod atļauja.

Šosezon aizvadītajās 35 spēlēs Beržerons desmit reižu pārspējis sāncenšu vārtsargus, izdarījis 21 rezultatīvu piespēli un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +23.

Treniņus uz ledus atsācis arī "Bruins" rezultatīvākais spēlētājs Breds Maršāns, kurš pagājušajā trešdienā pret Ņūdžersijas "Devils" arī iedzīvojās smadzeņu satricinājumā. "Laukumā jutos lieliski," sacīja uzbrucējs. Viņš gan vēl nav nozīmēts kontakta treniņiem, turklāt līgas protokols nosaka, ka spēlētājam smadzeņu satricinājuma gadījumā ir jāizlaiž vismaz nedēļa.

Šodien paredzēts, ka Bostonā ierodas zviedru uzbrucējs Karls Sēderberjs, ar kuru nule "Bruins" parakstīja līgumu uz trim sezonām. Trešdienas rītā viņš slidos kopā ar komandu, bet nav zināms, vai skandināvs dosies laukumā vakarā paredzētajā mājas spēlē pret Bufalo "Sabres".

Četras spēles Bostonas "Bruins" rindās aizvadījis arī latviešu malējais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš izdarījis astoņus metienus, bet ar punktiem nav atzīmējies. Pēdējos mačus viņš aizvadījis ceturtajā virknējumā.

Tomēr līderu atgriešanās vēl nenozīmē Daugaviņa nokļūšanu rezervē - Žuljēns daudz sūdzējies par saspringto grafiku un spēlētāju nogurumu, tāpēc plašāka spēlētāju arsenāla lietošana nāks tikai par labu. "Bruins" galvenais treneris šādu taktiku jau lietojis aizsargu vidū, divas spēles atpūtinot jauno Dagiju Hemiltonu.

Izmantotie resursi:
Boston.com - Boston, MA news, breaking news,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja