Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Losandželosa jaunas sērijas sākumā

Juris Miņins
Juris Miņins

Losandželosa jaunas sērijas sākumā
Raiens Smits
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā savu trešo izbraukuma spēli četrās dienās aizvadīs Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings", kuri tiksies ar aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālistiem un Rietumu konferences čempioniem, Detroitas "Red Wings".

Losandželosas "Kings" – Detroitas "Red Wings"

Losandželosas "Kings" (4-2-0)
Sezonas sākumā izcīnījuši uzvaras četrās spēlēs pēc kārtas, aizvadītās nakts spēlē pret Ņujorkas "Rangers" losandželosieši piedzīvoja otro zaudējumu šogad. Spēle ritēja visai līdzīgi un lielāku pārsvaru neizdevās iegūt nevienai no abām komandām, tāpēc daudz ko izšķīra vārtsargu spēle. Losandželosas vārtos pirmo reizi šajā sezonā bija stājies zviedrs Eriks Ersbergs, kamēr Ņujorkas vienība uz savas "pēdējās līnijas" lika citu zviedru Henriku Lundkvistu, kurš arī, atvairot 34 pretinieku metienus (metienu attiecība 3. periodā 10-1 "Kings" labā), "izvilka" šo spēli par labu "Rangers".
Individuāli vēl aizvien lieliski spēlē veterāns Raiens Smits, kurš sešās spēlēs ir ticis jau pie deviņiem (5+4) punktiem, tāpat, lai arī iepriekšējā spēlē punktus neguva, lielisks ir Anže Kopitars, kura kontā ir 10 (4+6) punkti. Arī slovāku veterāns Mihals Handzušs, pretēji iepriekšējās sezonas redzētajam, spēlē ļoti rezultatīvi – viņa kontā jau ir trīs vārti un divas piespēles. Savukārt pie plāna "punkts vidēji spēlē" vēl aizvien turas Drū Dautijs un Džastins Viljamss.

Detroitas "Red Wings" (2-3-0)
Lai arī pirms sezonas tika prognozēts, ka, līdz ar vairāku hokejistu pārcelšanos uz citām komandām "Red Wings" nebūs tik draudīgs spēks Rietumu konferencē kā aizvadītajās sezonās, pašreizējā komandas bilance, t.i., trīs zaudējumi un divas uzvaras, ir pārsteigums daudziem. Zaudējumi, cīņas gaitā atrodoties vadībā vismaz ar divu vārtu starpību, divās spēlēs pret Sentluisas "Blues" , kuras notika Stokholmā, kam sekoja divas uzvaras pār Čikāgas "Blackhawks" un Vašingtonas "Capitals", it kā nomierināja komandas karstasinīgākos fanus, taču zaudējums pret Bufalo "Sabres" ar 2:6 daudziem atkal lika atgriezties sajūtās kas bija pēc Eiropas tūres. Arī komanda apzinās, ka pašlaik vienība nav uz pareizā ceļa, to atzīmē arī vārtsargs Kriss Osgūds: "Iepriekšējā spēle bija viena no sliktākajām pēdējo sezonu laikā... . Daudzi saka, ka šie zaudējumi ir jāaizmirst un jāturpina viss "no nulles", bet tas nav tik vienkārši, paies laiks, kad mēs pielāgosimies jaunajiem apstākļim."
Lai arī komanda pašlaik ir jaunā attīstības fāzē, tās līderi gan nav mainījušies, un pašlaik starp pieciem komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem četri ir Zviedrijas hokeja audzēkņi. Kā rezultatīvākais ir Tomass Holmstrēms (3+1), tāpat četri punkti ir Henrikam Zeterbergam, Niklasam Kronvalam un Džeisonam Viljamsam, bet piecinieku noslēdz Valteri Flipula ar trim (1+2) punktiem. Savukārt līdz šim it kā stabilajā vārtsargu līnijā detroitiešiem šogad ir visai lielas problēmas, jo Kriss Osgūds, vismaz pagaidām, nerāda no sevis gaidīto sniegumu, bet Džimijs Hovards līdz šim nav pārliecinājis, ka spēs būt pienācīgs "Red Wings" otrais numurs.

Raitis Ivanāns
Tā kā Detroitas "Red Wings" jau vairāks sezonas ir viena no "miermīlīgākajām" komandām visā NHL, visticamāk, Raitim šajā spēlē nenāksies nomest cimdus, taču, zinot "Red Wings" stiprās puses, viņa loma kā "uzbrukumu jaucējam" varētu būt visai nozīmīga un arī spēles laiks varētu palielināties.

Savainojumi
Detroitas "Red Wings" sastāvā šajā spēlē, iespējams, nepalīdzēs Niklass Kronvals (kājas savainojums), tāpat "zem jautājuma zīmes" ir Pāvela Datsjuka spēlēšana (ķermeņa augšdaļas savainojums), bet Losandželosas "Kings" sastāvā vienīgais trumētais ir aizsargs Aless Martinezs.

Pārējās cīņas

No pārējām cīņām (un kopumā tās šonakt ir sešas) var izcelt Sanhosē "Sharks" viesošanos Vašingtonā, kur viņi tiksies ar pēdējā laikā ne visai veiksmīgi spēlējošajiem "Capitals", Rietumu konferences līderu (!!!) Kolorado "Avalanche" spēle ar Monreālas "Canadiens", kā arī, protams, divu "nākotnes komandu" cīņas - Čikāgas "Blackhawks" pret Nešvilas "Predators" un Sentluisas "Blues" pret Fīniksas "Coyotes".

Izmantotie resursi:
nhl.com

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:54, pirms 15 gadiem
Detroitai ir bijusi stabila vārtusargu līnija? Grūti atcerēties kaut ko tādu kopš Hašeka aiziešanas. Līdz šai sezonai Detroita bija vissabalansētākā komanda visās citās līnijās NHL, bet nu vārtusargi viņiem ir bijusi visnekonsekventākā līnija jau kādus pāris gadus. Tiesa parasti Osguds uz pleijoffiem saņemas, bet nu regulārā sezona nav viņa jājamzirdziņš.

     [+] [-]

, 2009-10-15 17:09, pirms 15 gadiem
šaubos vai pret Red Wings tā izdosies.

     [+] [-]

, 2009-10-15 17:14, pirms 15 gadiem
Red Wings taču tagad ir Breds Mejs, tā kā Raitim darbiņš atradīsies.
Starpcitu, bija amizanti skatīties, kā Raitis šodien kā trešais gribēja iesprausties O'Donnela un Vorosa "attiecību skaidrošanā" pēc Rangers 3. vārtiem.

     [+] [-]

, 2009-10-15 17:39, pirms 15 gadiem
JK rakstīja: Detroitai ir bijusi stabila vārtusargu līnija? Grūti atcerēties kaut ko tādu kopš Hašeka aiziešanas. Līdz šai sezonai Detroita bija vissabalansētākā komanda visās citās līnijās NHL, bet nu vārtusargi viņiem ir bijusi visnekonsekventākā līnija jau kādus pāris gadus. Tiesa parasti Osguds uz pleijoffiem saņemas, bet nu regulārā sezona nav viņa jājamzirdziņš.
Detroitai kopš neatminamiem laikiem gandrīz vienmēr ir bijusi lieliska Vārtsargu līnija.Sākot jau ar Terriju Savčuku...
Pērnajā sezonā Osguds spēlēja kopā ar Konklinu, kurš sev atvēlēto laiku atstrādāja lieliski.Pirms tam Osguds kopā ar Hašeku, tā bija sezona, kad Osguds pēc kvalitātes un statistikas bija topa augšgalā.Starp citu, Hašeka labākie gadi nebūt nav saistāmi ar Detroitu, bet gan ar Bufalo...Vēl pirms šiem manis nosauktajiem jāmin Vernons, kurš nevien bija lielisks vārtos, bet arī prata vajadzības gadījumā nozilināt vienam otram konkurentam ģīmi...
Nu bet par Osguda meistarību pleiofos jau šobrīd zināmās aprindās stāsta leģendas...

  -2 [+] [-]

, 2009-10-15 18:07, pirms 15 gadiem
Juri,Tu zini, kuros klubos tagat spēlē pagājušas sezonas Detroitas spēlētāji(Hudlers,Hossa,.....) vienīgi par Samuelsonu zinu.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 18:11, pirms 15 gadiem
forge rakstīja: Juri,Tu zini, kuros klubos tagat spēlē pagājušas sezonas Detroitas spēlētāji(Hudlers,Hossa,.....) vienīgi par Samuelsonu zinu.
Ļoti jocīgs jautājums. Varbūt nevajag nodarbināt Juri ar tādu idiotismu un imest aci Google vai Yahoo?

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:16, pirms 15 gadiem
forge rakstīja: Juri,Tu zini, kuros klubos tagat spēlē pagājušas sezonas Detroitas spēlētāji(Hudlers,Hossa,.....) vienīgi par Samuelsonu zinu.
Hudlers spēlē Krievijā, KHL, Hosa Čikāgā, Samuelsons Vankuverā.

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:18, pirms 15 gadiem
Nja visai negaidīti no Hudlera,jo Detroita diezgan labi spēlēja.

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:20, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Ļoti jocīgs jautājums. Varbūt nevajag nodarbināt Juri ar tādu idiotismu un imest aci Google vai Yahoo?
Nu ko Tu tā puikam uzbrūc ...
Es arī reizēm , ieejot NBA sadaļā vai pie futbola, uzprasu čaļiem , kur kurš spēlē.Cilvēks grib pakomunicēt, tas tomēr ir interesantāk, nekā grābstīties pa gūglēm vai wikipēdijām...

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:22, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Ļoti jocīgs jautājums. Varbūt nevajag nodarbināt Juri ar tādu idiotismu un imest aci Google vai Yahoo?
Kā Tev pēdējās spēles ?Del Zotto jau 7 punkti 7 spēlēs.

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:36, pirms 15 gadiem
Šonakt Monreālā sezonas atklāšana, tur būs milzīga ažiotāža.

Šorīt nogulēju spēli, esmu dusmīgs Tāpēc, ja vēl nebūšu aizgājis gulēt, jāpaskatās būtu Sharks - Caps, šīs nakts interesantākā spēle, un ja izturētu līdz 2.30 līdz Habs atklāšanai, tad vispār būtu baigi kolosāli

Vakardien uzminēju visus uzvarētājus, šonakt, manuprāt, uzvarēs:
Caps
Bolts
Habs
Wings
Hawks
Blues.

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:42, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Kā Tev pēdējās spēles ?Del Zotto jau 7 punkti 7 spēlēs.
Es jau pērn cerēju, ka Del Zotto izdosies nostiprināties komandā, bet izskatās, ka viņš savā meistarībā ir krietni pielicis. Es jau te iepriekš minēju, ka Kanādas aizsargu skola ir ļoti ražīga. Starp citu izskatās, ka Breds Ričards arī grib spēlēt OS

     [+] [-]

, 2009-10-15 18:43, pirms 15 gadiem
Montreālai jāsāk tak spēlēt!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 19:44, pirms 15 gadiem
Starp citu, ja jau runā par Losandželosas Kings, tad nevar nepieminēt, ka šodien aprit tieši 20 gadi, kopš Great One Kings sastāvā pārspēja tālaika Gordija Hova rezultativitātes rekordu.Zīmīgi,ka tas notika pret Grecka bijušo komandu Edmontonas Oilers.
Žēl vienīgi, ka neviens no esporta autoriem šo " maznozīmīgo " faktu nav vēlējies atspoguļot.

     [+] [-]

, 2009-10-15 21:24, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Starp citu, ja jau runā par Losandželosas Kings, tad nevar nepieminēt, ka šodien aprit tieši 20 gadi, kopš Great One Kings sastāvā pārspēja tālaika Gordija Hova rezultativitātes rekordu.Zīmīgi,ka tas notika pret Grecka bijušo komandu Edmontonas Oilers.
Žēl vienīgi, ka neviens no esporta autoriem šo " maznozīmīgo " faktu nav vēlējies atspoguļot.
starp citu, ļoti interesants video par šo tēmu:
nhl.tv: NHL Network Online

Ļoti ceru uz kārtējo Avs panākumu, šī komanda nebeidz pārsteigt šosezon. Protams, lai labi iet arī Raičam un LA. No pārējām spēlēm interesanta būs Caps-Sharks. Pēc superuzplaiksnījuma pirmajās divās spēlēs, nu jau četras pēc kārtas ir zaudētas Vašingtonai. Ar punktu spēlē nepietiks, lai tiktu PO, tas nu ir skaidrs - jāsāk uzvaru sērija.

     [+] [-]

, 2009-10-15 22:05, pirms 15 gadiem
Novēlu, protams, Raitim labu spēli, bet fanošu par Wings.
Par pārējām spēlēm domāju, ka Blues,Avs,Hawks,Senators,Sharks izcīnīs pa uzvarai.

     [+] [-]

, 2009-10-15 22:32, pirms 15 gadiem
kur varees noskatiities raita speeli????