Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta MVP Olkinuora tiek pie līguma ar "Red Wings"

Rolands Eliņš

Pasaules čempionāta MVP Olkinuora tiek pie līguma ar "Red Wings"
Jusi Olkinuora paceļ PČ kausu. Foto: Reuters/Scanpix

Somijas vārtsargs Jusi Olkinuora vienojies par līgumu ar NHL komandu Detroitas "Red Wings". Viņam būs divvirzienu līgums uz vienu sezonu.

Jusi Olkinuora aizvadītajā sezonā bija Somijas izlases rezerves vārtsargs olimpiskajās spēlēs, kur tika iegūta zelta medaļa, un pamatvārtsargs pasaules čempionātā, kur tieši Olkinuora kļuva par vienu no galvenajiem triumfa kaldinātājiem.

Olkinuora pasaules čempionātā savā dzimtenē piedalījās astoņās spēlēs, visās astoņās gūstot uzvaras, turklāt tika pie statistikas, kas tik augsta līmeņa turnīrā ir liels retums. Vidēji spēlē viņš ielaida tikai 1.11 vārtus un atvairīja 94.8% pretinieku metienu. Par savu sniegumu Olkinuora tika apbalvots ar turnīra labākā vārtsarga balvu, kā arī visa čempionāta labākā spēlētāja balvu.

31 gadu vecajam vārtsargam jau pirms PČ bija panākta vienošanās ar Šveices klubu "Biel-Bienne", taču viņam radās iespēja doties uz Ziemeļameriku. Ticis noslēgts līgums ar Detroitas "Red Wings". Tas gan Olkinuoram vēl neko negarantē, jo noslēgtais līgums ir tikai par 750 tūkstošiem dolāru, turklāt divvirzienu, attiecīgi garantētā summa ir 425 tūkstoši. Detroitas medijos tiek paredzēts, ka sezonas lielāko daļu viņš aizvadīs fārmklubā AHL, taču, ja somu vārtsargs rādīs līdzīgu sniegumu kā pasaules čempionātā, "Red Wings" bez liela riska būs ieguvusi spēcīgu papildinājumu.

Olkinuora Ziemeļameriku atstāja 2016. gadā pēc vairākām NCAA un pārsvarā ECHL līmenī pavadītām sezonām. Četru sezonu laikā viņš piedalījās 21 AHL spēlē, bet NHL debiju vēl nav piedzīvojis.

Iepriekšējās trīs sezonas Olkinuora pavadīja KHL.

Izmantotie resursi:
https://thehockeynews.com/news/red-...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 09:20, pirms 2 gadiem
Līgums gan izsmiekls.

     [+] [-]

, 2022-06-15 09:48, pirms 2 gadiem
Un Aspirants Miņins pirms kāda laika apgalvoja, ka PČ neesot galīgi nekāds tramplīns uz NHL

  -1 [+] [-]

, 2022-06-15 10:13, pirms 2 gadiem
...un NHL tik veci vārtsargi no Eiropas neesot vajadzīgi. Žēl, ka Masaļskis nepamēğināja tajā sezonā, kad mēļoja par Kings interesi.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 10:30, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Un Aspirants Miņins pirms kāda laika apgalvoja, ka PČ neesot galīgi nekāds tramplīns uz NHL
Un to Tu raksti pie ziņas par 31 gadus veca vārtsarga 2-virziena 750k līgumu? Kuram jau ir bijis 2 gadu entry level līgums ar Jets. Tā neko tramplīns. Pamatvārtsargs Red Wings jau ir.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-15 11:45, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Un Aspirants Miņins pirms kāda laika apgalvoja, ka PČ neesot galīgi nekāds tramplīns uz NHL
Jā, tā uztramplīnēja, ka nu nenormāli.
Bez PČ viņš, iepriekš jau NHL sistēmā un Ziemeļamerikas hokejā (3 pilnas sezonas minoros) bijis kadrs, kuram Eiropā sanāca gan vinnēt Čempionu līgā, gan pa trim labām sezonām aizvadīt kā Somijas tā KHL čempionātā, nu noteikti 31 gada vecumā, kā te jau minēja, pie minimālā NHL līguma netiktu.

Arī karjeras perspektīvas viņam ir grandiozas - varbūt, pacīnīties par vietu DET sastāvā. Nu, tā kā Helbergam.

Un to visu - tikai pateicoties PČ. Bez PČ viņam tik grandiozu panākumu nebūtu.

  +4 [+] [-]

, 2022-06-15 12:09, pirms 2 gadiem
Nhl ir un paliek nhl tomēr. Kāda starpība cik liels vai mazs līgums, tas ir katra hekejista sapnis, 13 vai 31 gadā nav nozīmes.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 12:15, pirms 2 gadiem
Vispār jau viņa vārds ir Juho, bet Jusi skan labāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 13:00, pirms 2 gadiem
Bandiits7 rakstīja: Nhl ir un paliek nhl tomēr. Kāda starpība cik liels vai mazs līgums, tas ir katra hekejista sapnis, 13 vai 31 gadā nav nozīmes.
30 gados jau jāsāk domāt par 'liels vai mazs', bet šajā gadījumā KHL nopelnīta pieklājīga nauda un var arī atļauties vienu sezona pamuļāties pa AHL. Divvirizena līgums tomēr izklausās ļoti šaubīgi, jo tas nozīmē, ka Red Wings pat nav pārliecināti, ka viņš der kā backup.

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:07, pirms 2 gadiem
mikushkins rakstīja: 30 gados jau jāsāk domāt par 'liels vai mazs', bet šajā gadījumā KHL nopelnīta pieklājīga nauda un var arī atļauties vienu sezona pamuļāties pa AHL. Divvirizena līgums tomēr izklausās ļoti šaubīgi, jo tas nozīmē, ka Red Wings pat nav pārliecināti, ka viņš der kā backup.
Te ir arī cits jautājums - vai aizejot no KHL viņam Eiropā kāds vispār var piedāvāt adekvātu līgumu?

DET uz šo brīdi vārtos ir Nedelkovičs, kurš tika izskatīts kā pirmais numurs. Graiss un Helbergs ir FA un hvz vai paliks komandā. Cita lieta vai DET būtu gatavi iet sezonā ar Nedelkoviču un Olkinuoru, vai, tomēr, paņems kādu mazcenas veterānu.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-15 21:38, pirms 2 gadiem
Red Wings sen jau vairs nav tas grands kas agrāk...

  +2 [+] [-]

, 2022-06-15 22:18, pirms 2 gadiem
hiro1005 rakstīja: Red Wings sen jau vairs nav tas grands kas agrāk...
Labojums - DET vēl nav tas grands, kas agrāk, bet tas ir gada vai divu jautājums un komanda atkal būs elitē.

     [+] [-]

, 2022-06-16 20:12, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Te ir arī cits jautājums - vai aizejot no KHL viņam Eiropā kāds vispār var piedāvāt adekvātu līgumu?

DET uz šo brīdi vārtos ir Nedelkovičs, kurš tika izskatīts kā pirmais numurs. Graiss un Helbergs ir FA un hvz vai paliks komandā. Cita lieta vai DET būtu gatavi iet sezonā ar Nedelkoviču un Olkinuoru, vai, tomēr, paņems kādu mazcenas veterānu.
Olkinora jau arī ir mazcenas veterāns