Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" uzbrucējs Konopka diskvalificēts uz 20 spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" uzbrucējs Konopka diskvalificēts uz 20 spēlēm
Zenons Konopka
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons un galvenais treneris Teds Nolans, uzbrucējs Zenons Konopka par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts uz 20 spēlēm.

33 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Zenons Konopka pagājušo sezonu sāka Nacionālās hokeja līgas kluba Minesotas "Wild" rindās, 36 spēlēs gūstot vienus vārtus, sakrājot divus punktus un nopelnot 55 soda minūtes. Marta ievadā centra uzbrucēju no neaizsargāto spēlētāju saraksta izvēlējās Bufalo "Sabres", un Konopka 23 mačos izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un sakrāja 33 soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4. Viņa galvenie plusi ir cīņa iemetienos un sniegums skaitliskajā mazākumā, bet 2010. gadā Konopka kļuva par visvairāk soda minūtes nopelnījušo spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā.

Šodien izplatīts paziņojums, ka Konopka pieķerts aizliegto vielu lietošanā, par ko viņam piemērota 20 spēļu diskvalifikācija, kas būs jāizcieš nākamās sezonas sākumā. Tika pārkāpta Nacionālās hokeja līgas un Spēlētāju asociācijas vienošanās par sniegumu uzlabojošajām aizliegtajām vielām, tādējādi Konopkam obligāti jāpievienojas programmai, kurā tiks noteikts veselības stāvoklis un iespējamā ārstēšanās.

"Uzņemos pilnu atbildību par šo kļūdu. Būdams profesionāls sportists, esmu atbildīgs par to ko lietoju un esmu vainojams šajā kļūdā," paziņojumu sācis Konopka. "Diemžēl, nepievērsu pietiekamu uzmanību, lai noskaidrotu, vai produkts, kuru lietoju, nesatur aizliegtās vielas. Taču noliedzu, ka vielu lietoju, lai uzlabotu savu sniegumu."

"Atvainojos komandas biedriem un Bufalo "Sabres" organizācijai, tāpat arī draugiem un ģimenei. No gadījuma esmu daudz mācījies, ceru, ka pieredzi varēšu nodot jaunākajiem spēlētājiem. Pieņemšu 20 spēļu diskvalifikāciju un turpināšu smagi strādāt, lai sagatavotos nākamajai sezonai," Nacionālās hokeja līga Spēlētāju asociācijas izplatīto paziņojumu noslēdza Konopka.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
nhlpa.com

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 22:12, pirms 10 gadiem
Nabadziņš. Tieši beidzas līgums šosezon. Kurš klubs tādu vairs ņems, ja jāizlaiž 20 spēles no līguma sākuma?

     [+] [-]

, 2014-05-16 03:31, pirms 10 gadiem
izskaneeja info, ka Pavlovs savas diskvalifikaacijas laikaa var speeleet Ziemeljamerikaa. Te izraadaas, ka nav gluzhi taa, ka NHL var eest , kas vien ienaak praataa.
Varhuut , ka hokeja nometneem diikja abos krastos dereetu saskanjot savu antidopinga politiku.