Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nedēļas labākie - rezultatīvais Dacjuks, Lundkvists un Maršāns

NHL nedēļas labākie - rezultatīvais Dacjuks, Lundkvists un Maršāns
Pāvels Dacjuks
Foto: AP/Scanpix

Šodien Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība paziņojusi aizvadītās nedēļas trīs labākos hokejistus. Par pirmo zvaigzni atzīts Pāvels Dacjuks, kurš naktī no svētdienas uz pirmdienu tika pie 900.punkta savā NHL karjerā, savukārt otrās un trešās zvaigznes gods pienācās Henrikam Lundkvistam un Bredam Maršānam.

Par pirmo zvaigzni tika atzīts krievu hokejists Pāvels Dacjuks, kurš aizvadītajā nedēļā statistikas ailēs atzīmējās septiņas reizes. ‘’Red Wings” uzbrucējs nedēļu iesāka ar diviem gūtiem vārtiem pret Floridas “Panthers”, kas bija pirmā spēle šosezon, kurā izdevies gūt vismaz divus vārtus. Turpinājumā ar rezultatīvu piespēli palīdzēja pārspēt Otavas “Senators”, bet mačā pret Kolorādo “Avalanche” guva vienus vārtus pamatlaikā un precīzi meta arī pēcspēles metienos, kas gan neglāba Detroitu no zaudējuma (2:3). Savukārt naktī no svētdienas uz pirmdienu, tiekoties ar Bostonas “Bruins”, Dacjuks guva trīs rezultativitātes punktus, kā arī pārkāpa 900 punktu robežu Nacionālajā hokeja līgā, kļūstot par sesto “Red Wings” hokejistu, kuram tas izdevies.

Otrās zvaigznes gods pienācās Ņujorkas “Rangers” vārtu vīram Henrikam Lundkvistam, kurš palīdzēja izcīnīt uzvaru visās trīs spēlēs un nostiprināt savas pozīcijas Metropoles divīzijā, vidēji mačā zaudējot 0.67 vārtus un atvairot 97.6% pretinieku metienus. Zviedrs nedēļu iesāka ar 27 atvairītiem metieniem pret Ņūdžersijas "Devils", pēc tam aizvadīja sauso spēli, atvairot 34 Pitsburgas "Penguins" raidījumus, bet nedēļas izskaņā ar 21 atvairītu ripu kaldināja uzvaru pār Filadelfijas "Flyers".

Savukārt trešo vietu ieņēma Bostonas "Bruins" uzbrucējs Breds Maršāns, kurš aizvadītajā nedēļā izcēlās ar septiņiem rezultativitātes punktiem (4+3), palīdzot komandai izcīnīt divas uzvaras četrās spēlēs. Apkaunojošajā zaudējumā pret Losandželosas "Kings" Maršāns izcēlās vieniem gūtiem vārtiem, turpinājumā ar vārtiem un divām piespēlēm palīdzēja pārspēt Vinipegas "Jets", pēc tam reizi bija precīzs pret Minesotas "Wild", bet aizvadītajā naktī divi gūtie punkti neglāba no zaudējuma pret "Red Wings". 27 gadus vecais hokejists guvis vārtus jau septiņās spēlēs pēc kārtas, kas līdz šim viņam vēl nebija izdevies.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pavel-dats...