Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcers debitēs "Panthers" kreklā, Girgensons sāks savu desmito NHL sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcers debitēs "Panthers" kreklā, Girgensons sāks savu desmito NHL sezonu
Rūdolfs Balcers. Foto: Florida Panthers

Naktī uz piektdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pirmās spēles aizvadīs latviešu uzbrucēju pārstāvētās komandas. Rūdolfs Balcers debitēs Floridas "Panthers" rindās, Zemgus Girgensons atkal būs ar kapteiņa asistenta uzšuvi, bet Teodors Bļugers traumas dēļ izlaidīs pirmo maču.

• Cik sekmīgi sākās iepriekšējā sezona? Vārtus pirmajā spēlē iemeta gan Teodors Bļugers, gan Rūdolfs Balcers, gan Zemgus Girgensons.

• Beigās rezultatīvākais bija Bļugers – 28 punkti 65 mačos. Balcers 61 spēlē tika pie 23 punktiem, bet Girgensona kontā bija 56 spēles un 18 punkti.

Teodors Bļugers septembra beigās Pitsburgas "Penguins" treniņā iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā.

• Lai gan centra uzbrucējs atgriezies uz ledus, komandas treniņos viņš piedalās statusā, kas liedz pret viņu izdarīt spēka paņēmienus.

• "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans norādīja, ka Bļugera statuss dienu pirms spēles ir zem jautājuma zīmes. Spēles dienā Salivans pauda, ka pagaidām Bļugers nav gatavs.

• Par spīti šaubām un ilgām sarunām starpsezonā tika pagarināti līgumu ar Jevgeņiju Malkinu un Krisu Letangu.

• Tādējādi Pitsburga ar kapteini Sidniju Krosbiju priekšgalā cer iesaistīties cīņā par Stenlija kausu. Taču komandas kodols jaunāks nepaliek.

• Ja Bļugeram šī būs jau piektā sezona Pitsburgā, tad jaunai komandai pievienojies Rūdolfs Balcers.

• Vasarā viņa līgumu negaidīti izpirka Sanhosē "Sharks", bet jau dažas dienas vēlāk izdevās vienoties par gada līgumu ar Floridas "Panthers".

• Pārcelšanās uz austrumu krastu Balceram nes jaunas cerības – apakšgala komanda nomainīta pret "Panthers", kas pavasarī tika kronēta par regulārās sezonas uzvarētāju.

• Vasarā Floridā notikušas milzu izmaiņas. Iemainīts Metjū Tkačaks, ar kuru tūdaļ tika parakstīts 76 miljonu līgums. Viņš sezonu sāks vienā maiņā ar Balceru.

• Lai iegūtu Tkačaku, pretī nācās dot savu rezultatīvāko spēlētāju Žonatanu Iberdo (115 punkti 80 spēlēs) un pirmā pāra aizsargu Makenziju Vīgeru.

• Tāpat mainījies galvenais treneris. Uz brīvām kājām tika palaists Endrjū Brunets, kura vietā stājās Pols Morīss – treneris ar 1700 maču pieredzi NHL.

• Pērn jaunus karjeras rekordus sasniedza vairāki "Panthers" lomu spēlētāji. Vai Balcers būs šīs sezonas veiksmes stāsts?

• Stabila vērtība Bufalo "Sabres" uzbrukumā joprojām ir Zemgus Girgensons, kurš NHL debitēja 2013. gadā un iekrājis 545 spēļu pieredzi.

• Tāpat kā pagājušajā sezonā, arī tagad Girgensona kreklam būs kapteiņa asistenta uzšuve. Par kapteini iecelts viņa maiņas biedrs Kails Okposo.

• "Sabres" aiz playoff borta palikusi jau 11 sezonas. Sliktāk nav klājies nevienai citai NHL komandai.

• Bufalo cerību stariņš mīt uz zilās līnijas – 2021. gada drafta pirmais numurs Ouvens Pauers. Klīstošais aizsargs izvēlējās iepriekšējo sezonu vēl pavadīt koledžā.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

NHL regulārā sezona, 14. oktobris

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Sabres – Senators3:00Wild – Rangers
2:00Flyers – Devils3:30Predators – Stars
2:00Penguins – Coyotes4:30Flames – Avalanche
2:30Islanders – Panthers5:00Golden Knights – Blackhawks
2:30Maple Leafs – Capitals5:30Kings – Kraken

  -1 [+] [-]

, 2022-10-13 17:13, pirms 2 gadiem
Balceram būt vai nebūt sezona- būsim godīgi! Vismaz, kā minimums, 10 goli un 20 piespēles ir jāsavāc!!!!!

     [+] [-]

, 2022-10-13 18:00, pirms 2 gadiem
Joker777 rakstīja: Balceram būt vai nebūt sezona- būsim godīgi! Vismaz, kā minimums, 10 goli un 20 piespēles ir jāsavāc!!!!!
Ja godīgi, tad ar statistiku 10+20=30 iepriekšējā sezonā tik būtu 9. rezultatīvākais no uzbrucējiem - Lundelam, kurš bija 8. rezultatīvākais, bija 44 rez. punkti (18+26) https://www.nhl.com/stats/skaters?r...

     [+] [-]

, 2022-10-13 18:17, pirms 2 gadiem
• Stabila vērtība Bufalo "Sabres" uzbrukumā joprojām ir Zemgus Girgensons, kurš NHL debitēja 2013. gadā un iekrājis 545 spēļu pieredzi.
vairāk jau jāsaka, ka aizsardzības vērtība.

     [+] [-]

, 2022-10-13 18:56, pirms 2 gadiem
Feins pipars. Veiksmi!

     [+] [-]

, 2022-10-13 19:15, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Ja godīgi, tad ar statistiku 10+20=30 iepriekšējā sezonā tik būtu 9. rezultatīvākais no uzbrucējiem - Lundelam, kurš bija 8. rezultatīvākais, bija 44 rez. punkti (18+26) https://www.nhl.com/stats/skaters?r...
Uz to jāskatās divejādi. Panteras bija viena no uzbrukumā jaudīgākajām komandām. Tā kā tur augsta rezultativitāte ir must have. Sharks (Balča ex-komandā) 30 punkti būtu 5. vieta starp uzbrucējiem. Lai paliktu top komandu redzeslokā - būs vajadzīgi vairāk, kā 30 punkti, lai paliktu NHL redzeslokā - pērnais sniegums PK un 30 punkti būs pietiekami labi. + liela nozīme cik spēlēs tie punkti...Ja tas ir 82 - nekas labs. Ja 0 punkti, piemēram 50 spēlēs vai 30 spēlēs - uzreiz cita runa.