Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nelsonam un Domi pirmie hat-trick NHL, Kvīnvils panāk Ārboru

Nelsonam un Domi pirmie hat-trick NHL, Kvīnvils panāk Ārboru
Makss Domi (no labās) priecājas par trešajiem gūtajiem vārtiem.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pagājušajā naktī pirmo hat-trick NHL karjerā guva Broks Nelsons un Makss Domi, bet 782. uzvaru izcīnīja Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvīnvils.

Ņujorkas "Islanders" savās mājās ar 5:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", bet uzvarētāju rindās ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās amerikānis Broks Nelsons, kuram šis bija pirmais hat-trick NHL karjerā. Uzvara ļāva "Islanders" atgriezties Metropoles divīzijas otrajā vietā, kuru tā dala ar citu Ņujorkas klubu "Rangers", ko "salinieki" ceturtdien uzņems savā laukumā.

Ar pirmo hat-trick NHL karjerā izcēlās arī Makss Domi, palīdzot Arizonas "Coyotes" savā laukumā pārspēt Edmontonas "Oilers". Interesanti, ka Domi vārtus nebija guvis 16 mačos pēc kārtas. "Coyotes" izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas pirmoreiz kopš 2013. gada novembra, turklāt pēdējās 12 spēlēs Arizonas kluba rēķinā ir astoņas uzvaras.

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Karolīnas "Hurricanes", pateicoties Džefa Skinera gūtajiem vārtiem papildlaikā ar 3:2 pārspējot Pitsburgas "Penguins". Pirmoreiz divu sezonu laikā galvenā trenera Bila Pītersa vadībā "Hurricanes" uzvaru ir vairāk nekā zaudējumu pamatlaikā (19-18-7). Jau 15. uzvaru izbraukumā šosezon (2. vieta NHL aiz Vašingtonas "Capitals") izcīnīja Sanhosē "Sharks", kas ar 4:1 pieveica Vinipegas "Jets".

Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvīnvils panākumā pret Nešvilas "Predators" (3:2) izcīnīja savu 782. uzvaru NHL karjerā, tādējādi panākot otro visu laiku uzvarām bagātāko treneri līgas vēsturē Elu Ārboru. Jāpiebilst, ka pirms mača Kvīnvils uz trim gadiem pagarināja līgumu ar "Blackhawks". 19. sezonu NHL trenējošajam Kvīnvilam šī bija 344. uzvara kā "Blackhawks" galvenajam trenerim. Pārējās uzvaras gūtas, vadot Sentluisas "Blues" (1996-2004) un Kolorādo "Avalanche" (2005-2008).

Tikmēr 200. uzvaru kā Sentluisas "Blues" galvenais treneris izcīnīja Kens Hičkoks, kura rēķinā NHL karjerā tagad ir 733. panākumi. Šī bija pirmā "Blues" uzvara pamatlaikā kopš 22. decembra. "Sauso" uzvaru izcīnīja Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 4:0 pārspēja Kolorādo "Avalanche". Bens Bišops atvairīja 21 metienu, bet Stīvens Stemkoss izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, palīdzot Tampai svinēt trešo panākumu pēc kārtas.

12. janvāra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Islanders - Blue Jackets5:2
Hurricanes - Penguins3:2 (pag.)
Blues - Devils5:2
Wild - Sabres2:3
Jets - Sharks1:4
Blackhawks - Predators3:2
Avalanche - Lightning0:4
Coyotes - Oilers4:3 (pag.)

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +2 [+] [-]

, 2016-01-13 10:10, pirms 9 gadiem
Malkins bez punktiem. Krasava.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-13 14:44, pirms 9 gadiem
Makss Domi? Kāpēc viņa kamondas kapteinis Šeins Douns rakstās šādi, nevis Dons? Tāpat arī Doumī. Un Kennevils ir jau sen izrunāts jautājums. Kvīnvils, nu goda vārds..