Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī "Canadiens" piemeklē problēmas ar vārtsargu savainojumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī "Canadiens" piemeklē problēmas ar vārtsargu savainojumiem
Čārlijs Lindgrēns
Foto: The Canadien Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Monreālas "Canadiens" paziņojis, ka vārtsargam Alam Montoijam konstatēts smadzeņu satricinājums un ka viņš no ierindas izsists uz nenoteiktu laiku. Iepriekš savainojumā iedzīvojās arī pirmais numurs Kerijs Praiss.

Aizvadītajā naktī Monreālas "Canadiens" savā laukumā ar 2:1 pieveica Bufalo "Sabres", panākumu atnesot kapteiņa Maksa Pačioretī karjeras desmitajiem vārtiem pagarinājumā. Vārtos lielisku sniegumu demonstrēja Čārlijs Lindgrēns, kurš atvairīja 34 no 35 sāncenšu metieniem.

23 gadus vecais Lindgrēns šosezon aizvadījis četras spēles, kurās ticis galā ar 96,4% pretinieku metienu, kaut iepriekš viņa kontā bija tikai trīs spēles Nacionālajā hokeja līgā. Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma Monreālas "Canadiens" sākusi kāpienu augstāk un pašlaik atrodas tikai trīs punktus ārpus izslēgšanas spēļu zonas.

Lindgrēns pie teikšanas tika, jo pagājušās nedēļas izskaņā iedzīvojās Als Montoija. Duelī pret Vinipegas "Jets" viņam pa ķiveri trāpīja pretinieku aizsarga Dastina Baflina mestā ripa, un Montoijam konstatēts smadzeņu satricinājums. Pašlaik nav zināms, kad vārtsargs varēs atgriezties laukumā.

Viņš pēkšņi kļuva par Monreālas "Canadiens" pirmo numuru, jo savainojumā iedzīvojies arī Kerijs Praiss, ar kuru vārtos Kanādas izlase 2014. gadā uzvarēja Soču olimpiskajās spēlēs un pagājušajā rudenī tika pie Pasaules kausa.

Tādējādi Kanādas kluba pirmais vārtsargs šobrīd ir Lindgrēns, bet viņam aiz muguras ir 22 gadus vecais Zaks Fukale, kurš Nacionālajā hokeja līgā nav aizvadījis nevienu maču. Šajā sezonā viņš piecos dueļos sargājis fārmkluba rindas, atvairot 88,1% sāncenšu metienu.

Monreālas "Canadiens" nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Kolumbusas "Blue Jackets". Sezonas sākumā pat ar trim vārtsargu savainojumiem saskārusies debitante Lasvegasas "Golden Knights". No ierindas tika izsists Marks Andrē Flerī, Malkoms Subens un arī Oskars Dansks.

Izmantotie resursi:
Montoya out indefinitely with concussion -...