Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" atlaiž galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" atlaiž galveno treneri
Deivs Kamerons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators", kas vakar tika pie jauna ģenerālmenedžera, no darba atlaida galveno treneri Deivu Kameronu un viņa palīgus.

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators" regulāro čempionātu noslēdza ar divām uzvarām pēc kārtas, turklāt 6:1 izbraukumā pret Bostonas "Bruins" liedza sāncenšiem cīņu par izslēgšanas mačiem. Tomēr vienība ar 82 cīņās sakrātajiem 85 punktiem finišēja ārpus labāko komandu skaita un otro reizi trīs gados nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai.

Vakar par ģenerālmenedžeri kļuva Pjērs Dorions, kurš uzreiz ķēries pie darba, no amata atbrīvojot galveno treneri Deivu Kameronu. Viņš Otavas "Senators" vadīja kopš 2014. gada 8. decembra, kļūstot par 11. galveno treneri komandas vēsturē. Pirms tam Kamerons vairāk nekā trīs gadus bija galvenā trenera palīgs.

Viņa vadībā komanda uzvarēja 70 mačos, piedzīvoja 50 zaudējumus pamatlaikā un vēl 17 pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Aizvadītās sezonas laikā viņš saņēma kritiku par vairāku līderu nosēdināšanu rezervē, jo nebija apmierināts ar viņu atdevi laukumā.

No amata atlaisti arī Kamerona palīgi Andrē Turignī un Riks Vemslijs, kamēr citam palīgam Džeisonam Smitam piedāvāta cita pozīcija Otavas "Senators" organizācijā.

Pērn Otavas "Senators" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Monreālas "Canadiens". Kopš 2007. gada, kad komanda iekļuva Stenlija kausa finālā, tikai vienu reizi izdevies tikt tālāk par pirmo dueli - 2013. gadā, kad ar 4-1 tika apspēlēts "Canadiens", bet sekoja 1-4 pret Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
nhl,com