Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa ieguvējs Džonsons uz gadu pagarina līgumu ar "Flyers"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stenlija kausa ieguvējs Džonsons uz gadu pagarina līgumu ar "Flyers"
Eriks Džonsons. Foto: philadelphiaflyers.com

LETA. 2022.gada Stenlija kausa ieguvējs Eriks Džonsons uz gadu ir pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers", ceturtdien ziņoja klubs.

Džonsonam līdz 1000 spēļu aizvadīšanai NHL pamatturnīrā ir atlikušas tikai 13 spēles.

36 gadu vecais aizsargs 2006.gadā tika draftēts ar pirmo numuru, NHL draftā hokejistu izvēloties Sentluisas "Blues".

Pagājušajā sezonā aizsargs pirmo reizi savā profesionālajā karjerā pārcēlās uz NHL Austrumu konferenci, parakstot viena gada līgumu ar Bufalo "Sabres". Pēc 50 spēlēm "Sabres rindās" viņš tika aizmainīts uz "Flyers", Bufalo klubam pretī saņemot 2024.gada drafta ceturtās kārtas izvēli.

Spēlētājs no 2007. līdz 2010.gadam pārstāvēja "Blues", bet pēc tam līdz pat 2022./2023.gada sezonas beigām spēlēja Kolorādo "Avalanche", kuras rindās 2022.gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Džonsons aizvadītajā sezonā "Flyers" rindās aizvadīja 17 spēles, galvenokārt spēlējot piektā aizsarga lomu un ejot laukumā mazākumā. Viņš vidēji spēlē uz ledus pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes Džonsonam, sakrājot 50 spēka paņēmienus, 29 bloķētus metienus un trīs rezultativitātes punktus (2+1), kā arī +/- rādītāju -9.

Džonsons saka, ka vēlas palīdzēt komandai veikt nākamos soļus sastāva atjaunošanas procesā un, iespējams, pat pārsteigt dažus skeptiķus.

"Flyers" ar 87 punktiem 82 spēlēs aizvadītajā sezonā Austrumu konferencē finišēja 11.vietā, Stenlija kausa izcīņai nekvalificējoties.