Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Debitantam Domi divi vārti, dānis Bedkers pārtrauc Anaheimas uzvaru sēriju

Rolands Eliņš

Debitantam Domi divi vārti, dānis Bedkers pārtrauc Anaheimas uzvaru sēriju
Makss Domi pret Anaheimas "Ducks"
Foto: AFP/Scanpix

Vienīgajā NHL spēlē šonakt Arizonas „Coyotes” ar divu Maksa Domi vārtu guvumu palīdzību izbraukumā pieveica Anaheimas „Ducks”, svinot uzvaru papildaikā ar 4:3 un pārtraucot Anaheimas četru uzvaru sēriju.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma viena no Rietumu konferences favorītēm Anaheimas „Ducks” bija atguvusies un izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas. Ceļā uz šīs pagarinājumu „Ducks” bija arī šonakt pret Arizonas „Coyotes”, jo pirmo desmit minūšu laikā Raiens Keslers bija savācis 1+1, bet „Ducks” atradās vadībā ar 2:0. Kesleram šie bija tikai pirmie vārti šosezon.

Otrais periods daudz veiksmīgāks izvērtās Arizonai, kura pašā sākumā realizēja vairākumu, bet perioda pēdējās četrās minūtēs ar diviem vārtiem atzīmējās kanādiešu debitants Makss Domi – vispirms viņš no vārtu priekšas noslēdza ātru „Coyotes” saspēli pretinieku zonā, bet perioda pēdējās sekundēs trāpīja metienu no asa leņķa, kad ne pārāk sekmīgi nospēlēja Anaheimas vārtsargs Frederiks Andersens. Domi rēķinā savā debijas sezonā jau 13 punkti (7+6) 14 mačos, kas jau ir divreiz vairāk nekā savās pirmajās divās sezonās iespēja viņa tēvs, slavenais policists Tajs Domi.

Cenšoties atspēlēties, Anaheima pēdējās 20 pamatlaika minūtēs uzbruka daudz vairāk, un Sāmi Vatanens beidzot tomēr panāca 3:3. Arizonai paveicās, ka tā vispār tika pie punkta, jo pēdējās sekundēs „Ducks” bija lieliska iespēja izraut uzvaru, taču tukšu vārtu stūra priekšā esošā ripa tomēr pārleca pāri uzbrucēja nūjai. Savukārt papildlaikā, uzsākot uzbrukumu, kļūdījās Raiens Geclafs, praktiski uzdāvinot „Coyotes” dāņu uzbrucējam Mikelam Bedkeram izgājienu viens pret vienu, kuru viņš arī realizēja, nodrošinot Arizonas uzvaru ar 4:3.

Bedkers šosezon 14 spēlēs guvis 12 punktus (5+7), bet šonakt 33 no 36 „Ducks” metieniem atvairīja Andešs Lindbeks. „Coyotes” šosezon sakrājusi 15 punktus 14 spēlēs, kamēr Anaheimai par spēli vairāk un diviem punktiem mazāk.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League