Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" tiksies ar "Blues"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Kings" tiksies ar "Blues"
Raitis Ivanāns
Foto: Getty images

Šonakt savas ceturtās spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā aizvadīs Latvijas hokejista Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" un Sentluisas "Blues".

Losandželosas "Kings" – Sentluisas "Blues"

Abas komandas līdz šim ir spēlējušas ļoti līdzīgi, jo gan "Kings", gan "Blues" trīs cīņās ir spējuši izcīnīt divas uzvaras un vienu reizi bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu, vienīgā atšķirība ir uzvaru secībā, ja Sentluisas komanda vispirms, spēlējot Zviedrijā, divās spēlēs prata uzveikt Detroitas "Red Wings", bet iepriekšējā cīņā piekāpās Atlantas "Thrashers", tad Losandželosas vienība vispirms zaudēja Fīniksas "Coyotes", bet tad prata uzveikt gan Sanhosē "Sharks" un Minesotas "Wild", tāpēc šonakt viņi vēlēsies pagarināt sēriju vismaz līdz trim uzvaram.

Lai arī sezonas sākumā, kā jau minējām, Sentluisas "Blues" divas reizes sīvā cīņā uzvarēja Detroitas "Red Wings", abās reizēs atspēlējoties no divu vārtu deficīta, tieši tas, iespējams, arī komandai "iegrieza" spēlē pret "Thrashers", kurā viņi nonākot zaudētājos ar 1:3 tā arī nespēja atspēlēties un beigās zaudēja ar 2:4.
Pie komandas šīssezonas līderiem, protams, jāpiemin Kīts Tkačaks, kurš ir labākais punktu guvējs, kā arī pirmajā (vai dalītā pirmajā) vietā gan gūto vārtu gan rezultatīvo piespēļu ziņā. Protams, arī Pols Karija, Džejs Maklements, Endijs Makdonalds, kā arī Eriks Džonsons, kurš NHL atgriezies ar trim punktiem trīs spēlē. Arī vārtsargu līnija ir labi nokomplektēta, jo pirmais numurs ir Kriss Meisons, bet viņa dublieris ir trīskārtējais Stenlija kausa finālists Tajs Konklins.

Losandželosa savukārt ir uz uzvaru "viļņa", rāda labu spēli gan uzbrukumā (vidēji spēlē iemestās piecas ripas ir labākais rādītājs NHL), gan vairākumā (41.7%, 3. vieta līgā), taču aizsardzība un mazākums ir, maigi izsakoties, katastrofāls. Vājākais rādītājs mazākuma "nosišanā" (36.4%) un otrs sliktākais rezultāts vidēji ielaisto vārtu spēlē ziņā (4.33 vārti)... iespējams, kāds to sauks par "Brazīlijas hokeju" (iemetiet cik varat, mēs iemetīsim cik gribēsim), taču komandas trenerim, Tedam Murrejam, viennozīmīgi ir ko darīt. Protams, pašlaik komandai ir pievienojies aizsargs un potenciālais komandas līderis Šons O'Donels, taču pašlaik izskatās, ka "vainīga" ir visa sistēma, nevis individuāli spēlētāji.
Bet kur individuāli spēlētāji ir "vainīgi", tad tas ir uzbrukums. Komandas jaunpienācējs Raiens Smits vienībai ir devis ne tikai sešus (3+3) punktus, bet arī pārliecību un, attaisnojot savu iesauku "Captain Canada" uzņēmies līdera lomu. Savukārt pēc cipariem līderis uzbrukumā ir Anže Kopitars, kurš, iespējams nemanāmi, ir guvis jau astoņus punktus (3+5). Arī Drū Dautijs un Džastins Viljamss ir bijuši visai rezultatīvi (katram pa četriem punktiem), tāpat arī Džareta Stola, Mihal Handzuša, Aleksandra Frolova un Dastina Brauna kontā ir trīs punkti jeb vidēji punkts spēlē.
Ar vārtsargiem situācija nav īsti tāda kādu varētu vēlēties, jo komandas pirmais numurs Džonatans Kviks vēl nerāda savu labāko spēli, bet Erikam Ersbergam spēles laiks līdz šim nav dots, taču, iespējams, viņa iespēja būs šovakar.

Raitim Ivanānam, protams, šajā spēlē būs jāpilda savi uzdevumi, kas vairāk ir saistīti ar spēka spēli un aktīvu pretinieku saspēles "jaukšanu", taču, zīmīgi, ka "Blues" sastāvā spēlē sens (kopš 06./07. gada sezonas) Raita "paziņa" Breds Vinčesters, ar kuru viņiem, savā laikā bija daudz par ko "parunāt", bet vārtos, iespējams, stāsies Kriss Meisons, kuru Ivanānam jau reiz ir izdevies sarūgtināt.

Pārējās cīņas

No pārējām šīsnakts spēlēm var izcelt turnīra tabulas "kaimiņu" Ņujorkas "Islenders" un Bostonas "Bruins" cīņu, Vašingtonas "Capitals" un Detroitas "Red Wings" spēli, kura, kā vienmēr, sola ne tikai Austrumu un Rietumu konferenču principiālo cīņu, bet arī Ovi un "brigādes" spēli pret Datsjuka "grupējumu", kā arī spēles, Bufalo "Sabres" pret Nešvilas "Predators" un Atlantas "Thrashers" pret Otavas "Senators", pēc kurām NHL var nepalikt komandu, kuras ir cīnījušās bez zaudējumiem. Tāpat, iespējams, labs cīniņš varētu būt starp jau "pārbūvēto" Čikāgas "Blackhawks" un vēl "pārbūves" procesa sākumā esošo Kolorado "Avalanche".

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-10 17:43, pirms 15 gadiem
laikam skatīšos Caps spēli

     [+] [-]

, 2009-10-10 17:44, pirms 15 gadiem
NTV+ Onlaine
02.00 Washington - Detroit
ESPN America tieshraides nav ne vienas
11.30 Pittsburgh - Toronto
14.00 Montreal - Edmonton

     [+] [-]

, 2009-10-10 18:42, pirms 15 gadiem
Lai arī sezonas sākumā, kā jau minējām, Sentluisas "Blues" divas reizes sīvā cīņā uzvarēja Sentluisas "Blues"

  +3 [+] [-]

, 2009-10-10 18:45, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Lai arī sezonas sākumā, kā jau minējām, Sentluisas "Blues" divas reizes sīvā cīņā uzvarēja Sentluisas "Blues"
Cīņa ar sevi bieži vien ir visgrūtākā!

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:15, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Cīņa ar sevi bieži vien ir visgrūtākā!


Vispār, mana prognoze, ka šonakt Kings zaudēs, bet lai nu kā, vēlu Raičam veiksmi.
Tāpat, manuprāt Caps uzveiks Wings (interesanti, ka par Caps uzvaru koeficients toķikos bija, ja nemaldos, 2,5 un Wings bija nomināli favorīti.)
Pats, protams, skatīšos Ducks spēli, bet pie iespejas jāpaskatās arī LA Queens, kā nekā Raiča spēlēs

  +3 [+] [-]

, 2009-10-10 19:18, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja:

Vispār, mana prognoze, ka šonakt Kings zaudēs, bet lai nu kā, vēlu Raičam veiksmi.
Tāpat, manuprāt Caps uzveiks Wings (interesanti, ka par Caps uzvaru koeficients toķikos bija, ja nemaldos, 2,5 un Wings bija nomināli favorīti.)
Pats, protams, skatīšos Ducks spēli, bet pie iespejas jāpaskatās arī LA Queens, kā nekā Raiča spēlēs
Kā redzi pie raksta koeficients ir 2.60, RW - 2.30... .

LA Queens... ka tik sezonas beigās Losandželosas karaļnamā nesanāk dzīres ar galveno ēdienu - pīles cepeti...

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:25, pirms 15 gadiem
''Dzīres Losandželosas karaļnamā ar galveno ēdienu - pīles cepeti''

Ļoti labi pateikts!

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:35, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā redzi pie raksta koeficients ir 2.60, RW - 2.30... .

LA Queens... ka tik sezonas beigās Losandželosas karaļnamā nesanāk dzīres ar galveno ēdienu - pīles cepeti...
To pedejo teikumu sapratu ka uzbraucienu...

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:39, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā redzi pie raksta koeficients ir 2.60, RW - 2.30... .

LA Queens... ka tik sezonas beigās Losandželosas karaļnamā nesanāk dzīres ar galveno ēdienu - pīles cepeti...
Ai, nepamanīju ka tur ir arī koefi.

Nu nez, tad jau redzēs kā tur būs tajā karaļnamā
Katrā gadījumā, pīlēm ir bijis ne vien vien prieka mirklis, ko ''Queens''( Raiča neskaitās) nav sasnieguši ilgākā laika periodā ar visiem Gretzkiem utt. Nekas neliecina par to, ka šosezon kaut kas varētu uzlaboties.

Vispār, tā kā LV šķiet SJS popularitāte ir tikai augusi ar Hītliju, Raiča vienmēr bijis populārs, tad rekur varbūt kādam noderēs adrese - battleofcali.com Tur nereti arī ar humoru tiek apspriestas visas 3 Kalifornijas komandas. Nesen bija arī raksts un viģiks par Raiču, kur viņš pārmācīja vienu haizivi.
Arī bilde, ko pieiliku, ir no turienes.
';

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:41, pirms 15 gadiem
Niidermaiers rakstīja: To pedejo teikumu sapratu ka uzbraucienu...
Par labākajiem vienmēr daudz runā

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:48, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Par labākajiem vienmēr daudz runā
Pašlaik vislielākā runāšana ir par LAK, pat raksts par viņiem (galvenokārt)!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-10 19:54, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pašlaik vislielākā runāšana ir par LAK, pat raksts par viņiem (galvenokārt)!
Nu tas ir vairāk patriotisku motīvu vadīts. Tāpēc, kamēr vēl Raiča tur spēlēs, Queens man vēl nebūs liekams blakus DRW un SJS, kuras galīgi nav manas mīļākās komandas

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:57, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Nu tas ir vairāk patriotisku motīvu vadīts. Tāpēc, kamēr vēl Raiča tur spēlēs, Queens man vēl nebūs liekams blakus DRW un SJS, kuras galīgi nav manas mīļākās komandas
Un ja, teiksim, Raiti aizmaina uz hokejtaunu (uz Sanhosē - ļoti maz ticams)?

     [+] [-]

, 2009-10-10 20:17, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un ja, teiksim, Raiti aizmaina uz hokejtaunu (uz Sanhosē - ļoti maz ticams)?
Tad situācija arī tā mainās. Kā jau teicu, ja Raiča nespēlētu tur, tad LAK būtu man vienā plauktā ar SJS un DRW. Nekad neesmu priecājies, ka viņš spēlē tajā komandā kur viņš spēlē, cita runa ir, ka es priecājos, ka viņš vispār spēlē, un vēl vairāk priecājos ka viņš labi nospēlē. Nu tā.
Arī Stars nav mana tīkamākā komanda, bet kopš Kaža ir tur, tad jau sāku interesēties. ;D

     [+] [-]

, 2009-10-10 22:00, pirms 15 gadiem
man pietiktu ar to, kad Ivananu uz Ducks aizmaina

     [+] [-]

, 2009-10-10 22:22, pirms 15 gadiem
Niidermaiers rakstīja: man pietiktu ar to, kad Ivananu uz Ducks aizmaina
Pīlēs jau ir Pringles! Jeb ūsainais Paross, diez vai viņu kāds gribētu mainīt pret Raiču. + Artjuhins ir Anaheimai un vēl daudz labi spēlētāji kas var iedot pa tauri kādam pie vajadzības.

     [+] [-]

, 2009-10-10 22:29, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Pīlēs jau ir Pringles! Jeb ūsainais Paross, diez vai viņu kāds gribētu mainīt pret Raiču. + Artjuhins ir Anaheimai un vēl daudz labi spēlētāji kas var iedot pa tauri kādam pie vajadzības.
Tikai Raiča ir labāks par viņiem visiem!

     [+] [-]

, 2009-10-10 22:36, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikai Raiča ir labāks par viņiem visiem!
Ja runājam par kautiņiem, tad nu VARBŪT! Paross nav slikts, varbūt Raiča ir labāks jā, bet Artjuhins nu nez. youtube varat paskatīties video viņa.
Ja runa ir par rezultativitāti, tad Raiča krietni atpaliek.

Es gan starpsezonā cerēju, ka Ducks paņems Kažu, bet tā vietā paņēma Boyntonu no Panthers un arī Emingeru, kura viena no 3 pagājušās sezonas komandām bija arī Panthers.

     [+] [-]

, 2009-10-10 22:58, pirms 15 gadiem
Chocolate rakstīja: Ceru Ivanans dabus kadu rezultativu punktu.
Vainu kadu izrubis.
lai dabu kaut hat-trick ja vien komanda zaudē
par izrubīšanu gan nevaru teikt, jo Blues ir 2 relatīvi policisti - Kings un Jansens, tāka izvēle ir pret ko kauties ja nepieciešams

     [+] [-]

, 2009-10-11 02:09, pirms 15 gadiem
Kāds te vēl ir? Varētu paziņot kā citās spēlēs iet