Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dalasai labākais sezonas sākums kluba vēsturē, Hovardam trauma

Dalasai labākais sezonas sākums kluba vēsturē, Hovardam trauma
Dalasas "Stars" uzbrucējs Valērijs Ņičuškins
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Dalasas "Stars" viesos ar rezultātu 4:1 pieveica Detroitas "Red Wings", izcīnot trešo panākumu pēc kārtas un nostiprinoties Rietumu konferences galvgalī. Savukārt noraidījumiem bagāta spēle izvērsās Ņūdžersijā, kur "Devils" papildlaikā pārspēja Vankūveras "Canucks" (4:3).

Dalasas „Stars” ar rezultātu 4:1 uzveica Detroitas „Red Wings” un ar 24 punktiem 15 spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē. Trešdaļas pirmajā pusē rezultātu atklāja Patriks Šarps, bet pēc nepilnām astoņām minūtēm Valērijs Ničuškins palielināja starpību līdz 2:0. Lai gan pirms došanās uz komandu ģērbtuvēm Gustavs Nīkvists vienus vārtus atguva, tomēr atlikušajās 40 minūtēs „Red Wings” hokejistiem vairs neizdevās pārspēt Karī Lehtonenu. Mājnieku situācija kļuva vēl sarežģītāka, kad trešajā trešdaļā Džeisons Speca ar ceļgalu trāpīja Džimijam Hovardam pa galvu, pēc sadursmes vārtsargs nekavējoties laukumu pameta. Patlaban nav skaidrs, cik nopietns savainojums, bet ļoti iespējams, ka nākamās spēles komandas vārtos stāsies Petrs Mrazeks. Mača izskaņā ar precīziem raidījumiem izcēlās Tailers Seigins un Kodijs Īkinss, panākot 4:1 „Stars” labā.

"Stars" līdz ar to pirmajās 15 sezonas spēlēs guvusi 12 uzvaras un šobrīd var lepoties ar 24 punktiem, un tas "Stars" kluba gandrīz 50 gadus ilgajā vēsturē ir labākais sezonas sākums. Iepriekšējais labākais sasniegums bija 23 punkti pirmajās 15 spēlēs, kas sasniegts 1980./81. gada sezonā, kad komandas bāze bija Minesotā un klubs saucās "North Stars". Toreiz komanda pēc iespaidīgā sezonas sākuma sasniedza Stenlija kausa finālu.

Citā spēlē, kurā Ņūdžersijas "Devils" tikās ar Vankūveras "Canucks" hokejistiem laukumā bija vērojama bezkompromisa cīņa par katru laukuma centimetru, kas noveda pie vairākiem noteikumu pārkāpumiem - Nepilnās 64 nospēlētās minūtēs abas komandas kopā nopelnīja 83 soda minūtes.Jau trešajā minūtē pēc Ņūdžersijas „Devils” aizsargu apjukuma, nespējot izraidīt ripu ārā no savas zonas, Kriss Higins atklāja mača rezultātu (1:0). Tomēr turpinājumā spēle sagriezās pavisam kājām gaisā. Vispirms Adams Henrīks mazākumā rezultātu izlīdzināja, bet vēlāk pēc Maikla Kamaljeri un Sergeja Kaļiņina precīzajiem raidījumiem vadībā ar rezultātu 3:1 jau atradās „Devils” hokejisti. Taču tas nebija uz ilgu laiku - jau pēc nepilnām četrām minūtēm rezultāts uz tablo jau vēstīja 3:3. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti un sekoja papildlaiks, kurā uzvaru izrāva Kails Palmēri, gūstot savus piektos vārtus sezonā un palīdzot „Devils” izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

Savukārt Bostonas „Bruins” pārtrauca savu trīs spēļu zaudējumu sēriju un ar minimālu rezultāta starpību pārspēja Ņujorkas „Islanders” (2:1). Rezultātu pirmās trešdaļas 13.minūtē atklāja Raiens Spūners, kad, spēlējot skaitliskajā vairākumā piecatā pret trijiem, pēc Deivida Krejči piespēles trieca ripu Halāka sargātajos vārtos. Otrajā trešdaļā Patriss Beržerons palielināja rezultāta starpību līdz 2:0. Lai gan trešajā trešdaļā bijušais Bostonas „Bruins” aizsargs Džonijs Boičuks vienus vārtus atguva, tomēr ar to bija par maz, jo viesu vārtos lieliski darbojās somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš atvairīja 36 no 37 metieniem, kļūstot par mača pirmo zvaigzni, nakts pēdējā spēlē Čikāgas "Blackhawks" pēc nesen piedzīvotā zaudējuma pret Ņūdžersijas "Devils" reabilitējās ar uzvaru pār Edmontonas "Oilers" hokejistiem (4:2). Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās 24 gadus vecais krievu hokejists Artjoms Panarins, kuram šī ir pirmā sezona NHL.

NHL spēļu rezultāti, 9. novembris

SpēleRez
Red Wings – Stars1:4
Devils – Canucks4:3 P
Islanders – Bruins1:2
Blackhawks – Oilers4:2

Hovards tiek savainots

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +6 [+] [-]

, 2015-11-09 06:33, pirms 9 gadiem
4:1 hokejā nebūt nav sagrāve, skaļu epitetu mīlētāji

  +4 [+] [-]

, 2015-11-09 08:33, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: 4:1 hokejā nebūt nav sagrāve, skaļu epitetu mīlētāji
It sevišķi ņemot vērā, ka 90 sek pirms beigām, bija 2:1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-09 09:01, pirms 9 gadiem
uzbrukums galvas rajonā ar celi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-09 10:13, pirms 9 gadiem
Dallasai nolasīta spēciga blice šogad!

  -4 [+] [-]

, 2015-11-09 11:15, pirms 9 gadiem
Panaris atkal spridzina jo NHL līmenis par zemu.

     [+] [-]

, 2015-11-09 12:04, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: 4:1 hokejā nebūt nav sagrāve, skaļu epitetu mīlētāji
tieši tā, hokejā par sagrāvi tiek uzskatīta uzvara ar 5-6 vārtu pārsvaru, taču ja Sportacentrā par hokeju raksta futbolisti un citi -bolisti, tad ne tādus vien brīnumus var sarakstīt.

     [+] [-]

, 2015-11-09 12:18, pirms 9 gadiem
Pirmajā periodā bija Dallasas pārsvars, bet vēlāk jau spēle izlīdzinājās. Vienubrīd pat šķita, ka Detroita kārtējo reizi izlīdīs sausa no ūdens. Komentētāji Larkinu salīdzina ar Datsjuku.
Attiecībā uz Howarda traumu, - tīrs spēles moments, neticu, ka Specca to nodarīja tīšām.
Ļoti laba spēle Keinam un abiem krieviem. Panarins vārtus nebija guvis kopš 10. oktobra.
Īsti nevar saprast, kas Edmontonai stāv vārtos. Pērn Lundkvista traumas laikā Talbots vilka NYR ne pa knapu.

     [+] [-]

, 2015-11-09 13:34, pirms 9 gadiem
1998./1999. sezonā, kad viņi ieguva Stenlija kausu, cik atceros, arī bija lielisks sezonas sākums.

     [+] [-]

, 2015-11-09 14:49, pirms 9 gadiem
Nu ja jau raksta tad raksta kārtīgi, Panarinam 2+1 un otrā spēlē karjerā ar 3 punktiem NHL, kā arī dīvaini ka nav pieminēts Patriks Keins kuram 1+3 un jau 23 punkti.