Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par Vašingtonas "Capitals" ģenerālmenedžeri kļūst Patriks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par Vašingtonas "Capitals" ģenerālmenedžeri kļūst Patriks
Kriss Patriks. Foto: AP/Scanpix

LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vašingtonas "Capitals" par jauno ģenerālmenedžeri pirmdien apstiprināja Krisu Patriku, vēsta vienība.

48 gadus vecais Patriks amatā nomainījis Braienu Maklelanu, kurš ģenerālmenedžera pienākumus pildīja pēdējās desmit sezonas. Maklelans turpmāk būs kluba hokeja operāciju prezidents.

Patriks kļuvis par septīto ģenerālmenedžeri kluba vēsturē.

Komandas sistēmā Patriks darbojās kopš 2008.gada, sākotnēji esot vienības skauts, bet vēlāk arī personāla direktors, ģenerālmenedžera asistents un palīgs. Viņa pārraudzībā iepriekš bija kluba analītiskais departaments, spēlētāju līgumu sagatavošana, darbs ar personālu, kluba darba plānošana un budžeta veidošana. Tāpat Patriks bija atbildīgs par sadarbību ar fārmklubu Heršijas "Bears", kas pēdējās divas sezonas triumfēja Amerikas hokeja līgā (AHL).

Kriss Patriks ir "Capitals" līdzīpašnieka un prezidenta Dika Patrika dēls.

Iepriekšējā ģenerālmenedžera Maklelana vadībā klubs 781 spēlē regulārajā čempionātā izcīnīja 449 uzvaras, kas pēdējo desmit gadu laika posmā ir trešais labākais rādītājs NHL aiz Tampabejas "Lightning" (475 uzvaras) un Bostonas "Bruins" (466 uzvaras). Ar Maklelanu ģenerālmenedžera amatā komanda pirmo reizi 2018.gadā triumfēja Stenlija kausa izcīņā, 2016. un 2017.gadā tika pie Prezidenta kausa, kā regulārā čempionāta uzvarētāji, un piecus gadus pēc kārtas (no 2016. līdz 2020.gadam) uzvarēja savā divīzijā.

Pagājušajā sezonā "Capitals" regulārajā čempionātā 82 spēlēs tika pie 91 punkta un ieņēma astoto vietu Austrumu konferencē, bet Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 0-4 sērijā piekāpās Ņujorkas "Rangers".

"Capitals" šī gada jauno spēlētāju draftā trešajā kārtā ar kopējo 90.numuru izraudzījās Latvijas hokejistu Ēriku Mateiko.