Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar Floridu līgumu parakstījušais Vilmanis: "Šī būs svarīgākā vasara līdzšinējā karjerā"

Agris Suveizda

Ar Floridu līgumu parakstījušais Vilmanis: "Šī būs svarīgākā vasara līdzšinējā karjerā"
Sandis Vilmanis. Foto: NHL

Latvijas U20 izlases malējais uzbrucējs Sandis Vilmanis martā parakstīja trīs gadu debitanta līgumu ar vēl tikai topošo Nacionālās hokeja līgas čempionvienību Floridas "Panthers" un šajās dienās kopā ar citiem jauniešiem sācis "Panthers" attīstības nometni.

"Šī noteikti būs svarīgākā vasara manā līdzšinējā karjerā," 20 gadus vecais uzbrucējs sacīja Nacionālās hokeja līgas mājaslapā. "Man ir jākļūst stiprākam, ātrākam un arī gudrākam uz ledus. Lielāka vērība un lielāks darbs jāiegulda mazajās detaļās. Ja ieguldīsi lielu darbu, tas atmaksāsies."

Pirms tam skolojies Zviedrijā, iepriekšējās divas sezonas Vilmanis pavadīja Ontārio Hokeja līgā. Pusotras sezonas laikā Vilmanis Sārnijas "Sting" rindās 92 spēlēs sakrāja 73 (30+43) punktus, bet tad no Rietumu konferences apakšgala komandas nokļuva Austrumu konferences augšgala vienībā Nortbejas "Battalion", 30 spēlēs izceļoties ar 28 vārtiem un 39 punktiem. Izslēgšanas cīņās "Battalion" pusfinālā piekāpās septiņu spēļu sērijā, bet Vilmanis 16 mačos izcēlās ar 27 (10+17) punktiem un pozitīvu lietderību +17, būdams trešais rezultatīvākais izslēgšanas turnīrā.

"Tas man bija liels, liels, liels solis uz priekšu. Aizvadītajā sezonā ieguvu lielu pārliecību. Nortbejā daudzi man palīdzēja gan ārpus laukuma, gan uz ledus. Man tikai jāturpina strādāt un jādara viss, ko spēju, lai izsistos profesionālajā hokejā," Vilmanis savu izaugsmi skaidroja ar lielu uzticību no jaunās komandas treneriem.

2022. gada drafta 157. numurs, jau būdams šaipus okeānam, protams, sekoja līdzi "Panthers" sekmēm Stenlija kausa finālā: "Reizēm gan iemigu, taču spēles bija lieliskas, bija daudz emociju – bija lieliska sajūta, ka esmu šajā organizācijā un kādu dienu varbūt sasniegšu ko līdzīgu." Vilmanis ir spēlējis divos pasaules U18 čempionātos un pat četros pasaules U20 čempionātos: "Spēlēšana kopā ar vecākiem hokejistiem man daudz palīdzēja un daudz iemācīja. No katra turnīra kaut ko paņēmu un centos neatkārtot tās pašas kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/panthers/news/d...

     [+] [-]

, 2024-07-09 13:34, pirms mēneša
Hokejists ar ļoti labiem fiziskajiem parametriem, mērķtiecīgs un ar labu metienu. Lai veicas, Sandi! Ceram pēc gada, diviem Tevi redzēt NHL!

     [+] [-]

, 2024-07-09 16:05, pirms mēneša
NHL cienīgs materiāls. Ceru, ka neies Jevpalova, JR.Kuldas ceļu, no NVP junioru vecumā līdz Austrijas vai Francijas līgai.