Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam rezultatīva piespēle pēdējā mačā pirms regulāras sezonas

Rolands Eliņš

Girgensonam rezultatīva piespēle pēdējā mačā pirms regulāras sezonas
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

NHL klubs Bufalo „Sabres” savā pēdējā pārbaudes mačā ar 4:2 pieveica Otavas „Senators”, un latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izcēlās ar savu pirmo rezultatīvo piespēli šajā pirmssezonas pārbaužu ciklā.

Zemgus Girgensons šonakt sastāvā bija ierakstīts otrajā uzbrucēju maiņā ar Hadsonu Fašingu un Aleksandru Nīlanderu, diviem jaunajiem uzbrucējiem, no kuriem neliela NHL pieredze līdz šim ir tikai Fašingam. Lai arī šī bija "Sabres" pēdējā pārbaudes spēle jeb ģenerālmēģinājums pirms sezonas sākuma, ar labāko sastāvu "Sabres" spēlēt nevarēja Raiena O`Railija, Kaila Okposo, Dmitrija Kuļikova un Zeka Bogosjana traumu dēļ, kā arī joprojām līguma ar komandu nav aizsargam Rasmusam Ristolainenam. Savukārt „Sabres” pirmajā maiņā šonakt darbojās Evanders Keins, Džeks Aikels un Sems Reinhārts.

Tieši Reinhārts atklāja spēles rezultātu pirmā perioda vidū, bet 24. minūtē Markuss Folinjo panāca 2:0. Viņš to paveica pēc Aikela un Girgensona piespēlēm. Drīz pēc tam Girgensons saņēma diskutablas divas soda minūtes par saskriešanos ar pretinieku vārtsargu Kreigu Andersonu, bet tas netraucēja „Sabres” vēlāk panākt 3:0, kad mazākumā vārtus guva spilgtu pārbaudes spēļu ciklu aizvadījušais Dereks Grants. Viņam tie bija jau trešie vārti pirmssezonas spēļu ciklā.

„Senators” mača otrajā pusē nedaudz atguvās un guva divus vārtus, bet Keins bija precīzs 49. minūtēm, un „Sabres” uzvarēja ar 4:2. Bufalo komandai tā bija ceturtā uzvara septiņās aizvadītajās pārbaudes spēlēs, bet vēl divreiz tika zaudēts tikai pēcspēles metienos. Trakā zaudējuma Toronto dēļ kopējā vārtu attiecība pārbaudes spēlēs „Sabres” komandai gan ir pieticīga (14:17), bet septiņos pamatlaikos zaudēts tikai vienreiz.

Girgensons laukumā šoreiz pavadīja tikai 11:22 minūtes un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Rezultatīvā piespēle viņam bija otrais punkts pārbaužu spēļu ciklā, papildinot pirmās spēles vārtu guvumu. Šodienas mačā Girgensonam arī divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un divas soda minūtes.

„Sabres” regulāro sezonu uzsāks naktī uz 14. oktobri, kad uzņems Monreālas „Canadiens” vienību. Tas būs Girgensona ceturtās NHL sezonas sākums.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -4 [+] [-]

, 2016-10-08 07:49, pirms 8 gadiem
Nu vismaz kaut kas, lai gan spēles laiks kā čekerim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-08 10:21, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Nu vismaz kaut kas, lai gan spēles laiks kā čekerim.
tā vismaz izskatās, jo ja nav rezultāvitātes tad ir citi pienākumi, kas jādara komandas interesēs.
2 metieni pa vārtiem ir daudz, salīdzinot ar to ka parasti nemaz nemet.

     [+] [-]

, 2016-10-08 11:03, pirms 8 gadiem
Uz NHL!!!

     [+] [-]

, 2016-10-08 12:41, pirms 8 gadiem
3x spēlēs 1+1 nu nav nemaz tik slikti.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 15:14, pirms 8 gadiem
Potenciālais Dinaburgas čekeris

     [+] [-]

, 2016-10-08 16:34, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Potenciālais Dinaburgas čekeris
lasot sportacentra komentārus, bieži ir kauns par latvieti

     [+] [-]

, 2016-10-08 23:23, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Potenciālais Dinaburgas čekeris
Vīri, neņemam galvā šo komentāru. Ne šis Ernijzz zin kas ir čekeris, ne kas ir Dinaburga. Kārtējajs pajoliņš kurš vēl arvien domā kā iznest no dzīvokļa vectētiņa 1,5 kg hanteli.