Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkinam un Perijam vārti, pēdējās pārbaudēs uzvar mājinieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ovečkinam un Perijam vārti, pēdējās pārbaudēs uzvar mājinieki
Korijs Perijs saņem apsveikumus
Foto: AP/Scanpix

Strauji tuvojas Nacionālās hokeja līgas simtā sezona, un šonakt pārbaudes mačos uzvaras svinēja mājinieces – Vašingtonas "Capitals" un Anaheimas "Ducks". Nākamie mači jau notiks regulārā čempionāta ietvaros.

Vašingtonas "Capitals", kas uzvarēja ceturtajā no septiņām pārbaudes spēlēm, savā laukumā atstāja sausā divīzijas pretinieci Ņujorkas "Islanders" – 4:0. Uzvaras ripu jau 66. sekundē iemeta Andrē Burakovskis, kurš izmantoja Pasaules kausā lielisku sniegumu demonstrējušā Jaroslava Halāka kļūdu un no labās malas ar plaukstas metienu trāpīja starp slovāku vārtsarga kājsargiem.

Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki guva divus vārtus ar deviņu minūšu un 49 sekunžu intervālu, palielinot pārsvaru no vieniem līdz trim vārtiem. Vispirms izcēlās dānis Larss Elers, bet turpinājumā vairākumu ar metienu bez piespēles apturēšanas realizēja kapteinis Aleksandrs Ovečkins. Tomēr Vašingtonas "Capitals" spēja realizēt tikai vienu no septiņiem vairākumiem.

Punktu piecas minūtes līdz spēles beigām pielika Tīdžejs Ošī – mājinieku uzvara ar 4:0. Breidens Holtbijs tika galā ar visiem 24 sāncenšu metieniem, bet otrā pusē Halāks atvairīja 23 no 27. Vašingtonas "Capitals" regulāro sezonu ievadīs naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika, kad viesosies pie čempiones Pitsburgas "Penguins". Savukārt Ņujorkas "Islanders" gaida īss pārbrauciens, jo izbraukumā jāspēlē ar Ņujorkas "Rangers".

Pie panākuma tika arī Anaheimas "Ducks", kas ar 3:2 pagarinājumā pieveica Sanhosē "Sharks". Uzvaras ripu iemeta pieredzējušais Korijs Perijs. Uzbrucējs saņēma piespēli aizsardzības zonā, pārslidoja pāri pusei laukuma, izmeta slaidu loku sāncenšu zonā, tika līdz vārtu priekšai, meklēja piespēli, līdz izšķīrās par metienu un tika pie netraucētas iespējas no vidējas distances.

Uzvarētāju vārtos Džonatans Bernjē atvairīja 30 metienus, bet pamatlaikā abas ripas iemeta zviedrs Jākobs Silfverberjs. Pretinieku rindās vārti un piespēle somam Jonasam Donskojam, bet otru ripu, realizējot vairākumu, iemeta aizsargs Deivids Šlemko. Tomēr tieši viņa kļūda ļāva Anaheimas "Ducks" desmit minūtes līdz beigām panākt izlīdzinājumu. Silfverberjs atbruņoja sāncensi uz savas zilās līnijas, devās uz priekšu un izdarīja rezultatīvu metienu pretuzbrukumā.

Sanhosē "Sharks" regulāro čempionātu sāks naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika, kad uzņems Losandželosas "Kings". Savukārt Anaheimas "Ducks" naktī uz piektdienu uzņems Dalasas "Stars".

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...